MD5

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »
Sander Spijk

Sander Spijk

21/04/2005 21:15:00
Quote Anchor link
Als ik in een database een wachtwoord heb versleuteld met md5() is er dan een mogelijkheid om dit weer te decoderen en aan iemand toe te sturen die zijn wachtwoord vergeten is?

Sander
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 05:42:52
 
Sytze Loor

Sytze Loor

21/04/2005 21:25:00
Quote Anchor link
Nee, MD5 is niet te decoderen. Wat je wel kunt proberen is om de mensen die hun wachtwoord vergeten zijn een link te sturen per e-mail waarmee ze vervolgens een nieuw wachtwoord kunnen kiezen.
 
Sander Spijk

Sander Spijk

21/04/2005 21:28:00
Quote Anchor link
Ja, zoiets had ik ook al bedacht, maar wilde het liever op een andere manier....

Dan maar een andere discussie...
Heeft het een meerwaarde om een wachtwoord versleuteld op te slaan in een database? oftewel, kan ik het niet net zo goed gewoon opslaan.... of is het dan makkelijk te achterhalen?
 
Jaj BE

jaj BE

21/04/2005 21:30:00
Quote Anchor link
je kan MD5 wel decoderen, alleen duurt het dagen tegen dat dit klaar is voor 1 (wacht)woord
 
Sander Spijk

Sander Spijk

21/04/2005 21:45:00
Quote Anchor link
hahahahhaha
Ja dat geloof ik meteen....maar wil het graag in aantal seconden gedaan hebben... of ga je me nu adviseren om dan een snellere comp te nemen?
 
Mitch X

Mitch X

21/04/2005 21:48:00
Quote Anchor link
jaj:
je kan MD5 wel decoderen, alleen duurt het dagen tegen dat dit klaar is voor 1 (wacht)woord


Ook niet.
Een hash heeft meerdere waarden waaruit ie gevormd kan zijn.

En ja, het heeft meerwaarde, je wilt niet dat al je klantwachtwoorden zomaar door iemand bekeken kunnen worden wanneer iemand in je DB komt.
 
Sander Spijk

Sander Spijk

21/04/2005 21:51:00
Quote Anchor link
Maar hoe makkelijk kan iemand in mijn DB komen????
Ik bedoel, hoe groot is die kans en is het derhalve de moeite waard om die extra moeite te doen?
Gewijzigd op 21/04/2005 21:52:00 door Sander Spijk
 
Mitch X

Mitch X

21/04/2005 22:00:00
Quote Anchor link
Waarom zo moeilijk doen?
Quote:
Beter voorkomen dan genezen


Het is gewo0n een extra veiligheidje, en als webmaster dien jij veilig om te gaan met de gegevens van anderen.

Edit: Snippet die ik gebruikte om een tijdelijk password te genereren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
# Arraytje met eerste 3 letter v/h alfabet
$letters = array( 'a', 'b', 'c' );
                
# Nieuw wachtwoord maken dmv loop
for( $i=1; $i<=8; $i++ )
{

    # Kijken of $i even is
    if( 1 & $i )
        $pass .= rand(1,9);
    else
        $pass .= $letters[ rand( 0, 2 ) ];
}

?>
Gewijzigd op 21/04/2005 22:04:00 door Mitch X
 
Steff   an

Steff an

21/04/2005 22:01:00
Quote Anchor link
Er zijn 'domme' mensen die overal het zelfde wachtwoord voor gebruiken. Als iemand dan in de database komt, dan heeft diegene heel veel slachtoffers.
 
Steff   an

Steff an

21/04/2005 22:02:00
Quote Anchor link
Offtopic:

Mitch waarstaat dit voor "49 sterren!" Dat veranderd elke dag :s
 
Mitch X

Mitch X

21/04/2005 22:05:00
Quote Anchor link
Steffan:
Offtopic:

Mitch waarstaat dit voor "49 sterren!" Dat veranderd elke dag :s

Het aantal sterren dat ik heb in Super Mario 64 DS :)
Kwist niets beters :$
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

21/04/2005 22:30:00
Quote Anchor link
En wat dacht je van je eigen integriteit? Dat vind ik een belangrijke reden om een wachtwoord gecodeerd (op welke manier dan ook) op te slaan.

Elwin
 
Jelmer -

Jelmer -

21/04/2005 22:33:00
Quote Anchor link
Lijkt me inderdaad niet prettig voor je bezoekers om te weten dat ze juw hun geheimste geheim moeten toevertrouwen, en dat misschien wel zonder dat ze je kennen!

(okee, ik geef toe, geheimste geheim is wel een beetje heel erg overdreven ^^,)
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

21/04/2005 22:37:00
Quote Anchor link
Is inderdaad wel wat overdreven, maar het is wel waar.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet snel ergens registreer, juist omdat ik niet weet hoe mijn wachtwoord wordt opgeslagen. Misschien een beetje paranoïde, maar ik vind het gewoon geen fijn idee.

Elwin
 

21/04/2005 22:56:00
Quote Anchor link
Ik gebruik voor dingen als mail overal hetzelfde wachtwoord maar zoals hier op PHPhulp heb ik gewoon iets uit mijn duim gezogen omdat je niet kan achterhalen of het wel gecodeerd word opgeslagen
In de database van mijn site staat je paswoord nietgecodeerd. Bij mij registreren met een veelgebruikt paswoord is dus af te raden maar je komt er nooit achter dat ik het zo doe.

Neem dan silent.be als je je daar regt en je logt in word bij elk linkje je paswoord hard meeverstuurd. Dat is dus soiso onbetrouwbaar.
 
Jordi

Jordi

21/04/2005 23:35:00
Quote Anchor link
Ik vind het allemaal wel een klein beetje paranoïde eigenlijk. Hoe groot is de kans dat iemand in de database van bijvoorbeeld PHP hackt en dan vervolgens iets met jouw wachtwoord wil doen? Niet zo groot lijkt me.
Maar goed, ik sla al mijn wachtwoorden ook altijd met md5 op. Gewoon omdat ik elk beetje veiligheid wil dat ik (op een makkelijke manier) kan krijgen.

En ik vind die opmerking over dat 'diepste geheim' een beetje raar. Niet omdat je wachtwoord over het algemeen niet je diepste geheim is, maar meer omdat je dat geheim eigenlijk aan elke site toevertrouwt waar je je inlogt. Ongeacht hoe het in een database wordt opgeslagen...

@Topicstarter:
Waarom gebruik je md5 als je de wachtwoorden wilt decoderen? De hele essentie van functies als md5 is volgens mij dat het in principe niet mogelijk is om ze te decoderen.
Als je iets decodeerbaars wilt, kun je denk ik mcrypt gebruiken.
 
Winston Smith

Winston Smith

22/04/2005 00:39:00
Quote Anchor link
@Jordi: die kans is vrij groot als je bijvoorbeeld phpMyAdmin in een niet beveiligde directory hebt staan. Af en toe kom ik echt bijzonder slecht beveiligde websites tegen. Als je dan voor de gein gaat kijken hoe ver je kan komen met een gebruikersnaam en een niet beveiligd wachtwoord dan is dat héél ver!

Wat is de moeite om je wachtwoord in md5 op te slaan? Of met base64 of desnoods een eigen encryptiesysteem of zo? Dat voorkomt echt een hoop ellende; de meeste crackers haken dan al af.
En als ik een site zie waar je wachtwoorden niet gecodeerd worden (al dan niet van horen zeggen), dan registreer ik me niet op zo'n site of in ieder geval niet met een wachtwoord wat verband houdt met mijn reguliere wachtwoorden.

Overigens hebben enkele mensen van phphulp laatst geprobeerd een md5 wachtwoord te decoderen, en dat is ze na een dag of zo gelukt nadat ik allerlei hints had gegeven over de lengte en de beginletter van het woord. Als je geen lengte en beginletter hebt, is het praktisch onmogelijk om achter een wachtwoord te komen.

Maar goed, mijn advies: gebruik altijd md5 voor het encrypten van gebruikersnaam én wachtwoord.

Edit:
Topic is hier te vinden.
Gewijzigd op 22/04/2005 00:42:00 door Winston Smith
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.