me guestbook

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

12/10/2003 15:59:00
Quote Anchor link
hey, ik wil n gastenboek maken dat n tabel uitleest, maat het nieuwste bericht BOVENAAN plaatst ipv onderaan, waarmee doe ik dat, en waarmee verander ik de waarde in een bestaande cel?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:55:39
 
B a s
Beheerder

B a s

12/10/2003 16:55:00
Quote Anchor link
Als je een veld id hebt dan kun je dit doen:

SELECT * FROM gastenboek ORDER BY id DESC;
 

14/10/2003 19:14:00
Quote Anchor link
Hoe maak ik een veld id dan?
 
Johan

Johan

14/10/2003 19:25:00
Quote Anchor link
zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
    id int(10) auto_increment primary key,
?>


en dan is 10 het maximale getal wat in die tabel mag staan. (als het goed is)
 
Xano

Xano

15/10/2003 13:23:00
Quote Anchor link
waar moet ik dat dan inzetten, en moet ik vervolgens nog wat met mn tabel doen??
 
B a s
Beheerder

B a s

15/10/2003 14:00:00
Quote Anchor link
ehm.. wat is de maak optie van je tabel?
 
Xano

Xano

15/10/2003 16:34:00
Quote Anchor link
ik heb drie velden (als je dat bedoelt)
1. datum (varchar25)
2. gebruiker (varchar25)
3. bericht (text)
ik kan er desnoods wat bij maken als het nodig is
 
B a s
Beheerder

B a s

15/10/2003 17:31:00
Quote Anchor link
Xano, gaat erg makkelijk dan..

Voer dit uit als SQL commando:

ALTER TABLE tabelnaam SET id auto_increment primary key BEFORE datum;

Vervolgens als je het uit de tabel leest en het op het scherm laat zien kun je zo sorteren:

SELECT * FROM tabelnaam ORDER BY id DESC

Elk bericht moet dan wel een id nummer hebben.. dus zou wel je tabel ff backuppe en er vervolgens nieuwe berichten in opslaan.. de ID wordt automatisch gemaakt :)
Gewijzigd op 15/10/2003 17:32:00 door B a s
 
Xano

Xano

16/10/2003 09:12:00
Quote Anchor link
sorrie voor de vragen, maar moet je dit (ALTER TABLE tabelnaam SET id auto_increment primary key BEFORE datum; ) commando na het SQL INSERT (ofzo) commando plaatsen of ergens anders?
 
B a s
Beheerder

B a s

16/10/2003 09:23:00
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/index.php?cat=3&id=2

lees de laatste 'bladzijde' van deze tutorial en je weet hoe je het moet gebruiken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.