Meedenken: Unieke gebruikers-ID zonder inlog?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »
PHP er

PHP er

13/02/2021 14:31:51
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik heb een vraag. Op mijn website werk ik met opgeslagen cache-versies, HTML-bestanden. Om zo de website niet te overbelasten, daar een php bestand bij ieder bezoek vanaf lijn-1 zou worden opgebouwd.

Nu staat er ook Adsense op mijn website. Ik zou graag willen bouwen dat mensen tegen betaling, een HTML-bestand te zien krijgen zonder reclame. Dus een premium-versie.

Echter; is het zo dat IP-adressen tegenwoordig niet meer uniek zijn (toch?). Over een IP-adres van smartphones nog niet te spreken.. Ik zou graag filteren op iets waarmee ik kan bepalen of iemand heeft betaald en dus de reclamevrije versie te zien moet krijgen.

Heeft iemand een idee hoe ik dat zou kunnen doen? een inlogsysteem is dus niet mogelijk vanwege de cache-bestanden.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:40:50
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/02/2021 14:54:41
Quote Anchor link
Als je mensen wilt laten betalen voor een aangepaste site dan ontkom je er niet aan om ze een inlog-account aan te laten maken.

Als ik thuis zit, of op de computer van een kennis werk, of in een internetcafé in Thailand ben; je website kan anders nooit weten dat ik een abonnement heb.

En waarom zou je eigenlijk echt alles willen cachen? Met dynamische sites is caching in zijn geheel gewoon onmogelijk. Wat maken die paar queries voor bij het inloggen nou uit?
Gewijzigd op 13/02/2021 15:01:55 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/02/2021 15:16:58
Quote Anchor link
>> Ik zou graag willen bouwen dat mensen tegen betaling, een HTML-bestand te zien krijgen zonder reclame.

De mensen die betaald hebben, moet je kunnen identificeren. Dat kan alleen door ze te laten inloggen.

Je kunt ook DELEN van je site cachen. Dus in plaats van dat je de complete pagina cachet, cache je alleen dat deel dat altijd hetzelfde is. Het variabele deel cache je niet.
Gewijzigd op 13/02/2021 15:17:31 door Ozzie PHP
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

13/02/2021 21:42:15
Quote Anchor link
Die advertenties worden waarschijnlijk met javascript gegenereerd/geactiveerd. Laat dit stukje script naar een cookie kijken om te zien of het wel/niet uitgevoerd moet worden. Je HTML+javascript is dan altijd hetzelfde (en kan dus gecached worden). Het cookie zet je nadat de gebruiker ingelogd is.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

13/02/2021 23:30:38
Quote Anchor link
PHP er op 13/02/2021 14:31:51:
Echter; is het zo dat IP-adressen tegenwoordig niet meer uniek zijn (toch?). Over een IP-adres van smartphones nog niet te spreken..

Het hele idee van IP-adressen is juist dat ze uniek zijn, anders werken ze niet. Je moet IP-adressen van apparaten niet verwarren met het aantal apparaten, via IPv4 NAT kunnen er onnoemlijk veel apparaten achter 1 IP-adres verbonden zijn. Met IPv6 is de adresruimte weer zo gigantisch dat het wel kan lukken om elk apparaat een uniek IPv6-adres te geven, maar wat als er meerdere mensen gebruik maken van hetzelfde apparaat? Bijvoorbeeld een gedeelde computer in een bibliotheek of kenniscentrum, studentenflat, clubhuis, noem maar op?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/02/2021 03:12:13
Quote Anchor link
>> Laat dit stukje script naar een cookie kijken om te zien of het wel/niet uitgevoerd moet worden.

Komt er toch op neer dat betaalde gebruikers dan moeten inloggen en er controle zal moeten plaatsvinden of het een ingelogde (betaalde) gebruiker betreft.

>> Het hele idee van IP-adressen is juist dat ze uniek zijn, anders werken ze niet.

Wat hij bedoelt is dat een ip-adres per sessie kan wisselen. Een ip-adres kun je niet (als vroeger) zien als unieke identifier.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

15/02/2021 11:31:50
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 14/02/2021 03:12:13:
Een ip-adres kun je niet (als vroeger) zien als unieke identifier.

Een IP-adres is altijd al een unieke identifier geweest, maar van een computer of een netwerkcomponent waar meerdere computers achter hangen. Vroeger (met IPv4) kwam die situatie alleen maar meer voor vanwege het vele gebruik van NAT.

Het was al zo dat je nooit een IP-nummer kunt zien als een unieke identifier van een persoon, account, of sessie. Er zijn wel programma's die een optie hebben om een IP-nummer te koppelen aan een sessie (Mantis Bug Tracker) met als doel de veiligheid te vergroten, maar gewone gebruikers snappen die optie niet.
Als ze hem aanvinken en de IP-leasetijd verloopt in de ARP-tabel, dan verloopt hun sessie ook. Niet echt een aanrader voor het algemeen identificeren van unieke gebruikers.
Gewijzigd op 15/02/2021 11:33:34 door Ad Fundum
 
Aad B

Aad B

15/02/2021 12:18:57
Quote Anchor link
Ad Fundum op 15/02/2021 11:31:50:
Vroeger (met IPv4) kwam die situatie alleen maar meer voor vanwege het vele gebruik van NAT.

Vroeger? Is het nu geen IPv4 meer? NAT ook niet meer?
Gewijzigd op 15/02/2021 12:19:31 door Aad B
 
Ad Fundum

Ad Fundum

15/02/2021 15:23:56
Quote Anchor link
Aad B op 15/02/2021 12:18:57:
Vroeger? Is het nu geen IPv4 meer? NAT ook niet meer?

"Vroeger is in de context van de quote:
Ad Fundum op 15/02/2021 11:31:50:
Ozzie PHP op 14/02/2021 03:12:13:
Een ip-adres kun je niet (als vroeger) zien als unieke identifier.

Meer serieus: IPv4 kun je inmiddels zien als iets van vroeger. Niet iedereen heeft nog IPv4, de adressen zijn feitelijk al lang op. Wie nog niet over is naar IPv6 moet de infrastructuur minstens dual stack gaan uitvoeren.
Gewijzigd op 15/02/2021 15:25:21 door Ad Fundum
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.