meerdere actions met 1 form

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Louis Deconinck

Louis Deconinck

26/09/2012 19:44:39
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik zou graag met het klikken op een submit button 2 actions uitvoeren. ik weet niet of dit mogelijk is met php, maar javascript is ook goed:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<form method="post" action="website1" action="website2">
***
</form>


Dus eigenlijk wil ik de info uit de form gewoon submitten naar 2 websites.
Gewijzigd op 26/09/2012 19:45:11 door Louis Deconinck
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 17:55:26
 
Flip --

Flip --

26/09/2012 20:00:22
Quote Anchor link
google op: php send post
eventueel aanvullend met: curl
 
- SanThe -

- SanThe -

26/09/2012 20:02:54
Quote Anchor link
Kan niet met <form>
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

26/09/2012 20:58:24
Quote Anchor link
Dit heb ik tot nu toe:

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
</head>
<body onload='hideResultDiv();'>
<form method='post' name='form1' enctype='multipart/form-data' id='gform_1' onsubmit='javascript: return SubmitForm();'>
***
<input type='submit' id='gform_submit_button_1' class='button gform_button' value='Plaats uw link.' tabindex='20' />
</form>
<script type='text/javascript'>
function SubmitForm()
{
showResultDiv();
document.forms['gform_1'].action='website1';
document.forms['gform_1'].target='frame_result1';
document.forms['gform_1'].submit();
document.forms['gform_1'].action='website2';
document.forms['gform_1'].target='frame_result2';
document.forms['gform_1'].submit();
return false;
}
function showResultDiv()
{
var result_div = document.getElementById('resultcontainer');
result_div.style.display="";
}
function hideResultDiv()
{
var result_div = document.getElementById('resultcontainer');
result_div.style.display='none';
}
</script>
<div id='resultcontainer'>
<h1>Link geplaatst!</h1>
<iframe name='frame_result1' width='500px' height='600px' frameborder='0'></iframe>
<iframe name='frame_result2' width='500px' height='600px' frameborder='0'></iframe>
</div>
</body>
</html>


Nu toont hij echter alleen de tweede website, hoe kan ik hem ook de eerste laten tonen?
Gewijzigd op 26/09/2012 20:59:00 door Louis Deconinck
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

26/09/2012 23:39:22
Quote Anchor link
wat is houden die twee actions in?

een mogelijk antwoord zou kunnen zijn
action 1: een php bestand aanroepen die de gegevens van het formulier verwerkt
action 2: een div laten verschijnen met een mededeling...

een paar hints: wanneer je submit gebruikt dan wordt er een nieuwe pagina geladen of dezelfde pagina herladen afhankelijk van de action methode van de <form> tag. Indien je dat niet wilt dan blijft javascript over. zo te zien lukt het al enigszins om javascript toe te passen. met AJAX (klik) kun je ook een gedeelte van je html herladen van de server zoals bijvoorbeeld de inhoud van een div.

IFrames zou ik niet meer toepassen, die zijn aan het uitsterven.
succes.
Gewijzigd op 26/09/2012 23:43:02 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.