Meerdere Arrays opslaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Sander C

Sander C

02/01/2009 21:39:00
Quote Anchor link
Iedereen alvast beste wensen..

Maar nu heb ik een probleem..
Een eenvoudige arrays kon ik wel opslaan..maar een multidimensionele arrays niet. Kan iemand mij uitleggen hoe ik multidimensionele arrays kan opslaan.

De output van print_r($_POST) ziet er als volgt uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
Array
(
    [laatzien] => Array
        (
            [1] => text.php
        )

    [fotoid] => Array
        (
            [12] => 69
            [13] => 29
        )

    [aantallimit] => Array
        (
            [12] => 15
            [13] => 15
        )

    [textid] => Array
        (
            [12] => 12
            [13] => 13
        )

    [orginalrowid] => Array
        (
            [12] => 1
            [13] => 1
        )

    [savetext] => Save
)


Met deze code probeer ik arrays op te slaan..:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
  if (is_array($_POST)) {
      foreach ($_POST as $key => $value) {
          $exceptions = 'savetext, laatzien, ';
          if (!preg_match("/$key, /", $exceptions)) {
              foreach ($value as $subKey => $subValue) {
                  echo $subKey . $subValue . "<br>";
                  $sql = "UPDATE $invultexttab SET aantallimit='???', text_foto_id='???', text_border='???', text_title='???' WHERE text_id='$subKey'";
              }
          }
      }
  }

?>


Die echo $subKey.$subValue."<br>"; heb ik als output:
1269
1329
1215
1315
1212
1313
121
131

Zo te zien loopt arrays goed..alleen wil al deze gegevens niet goed opslaan in juiste velden.

Kan iemand dus mij even uitleggen.

bvd
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 10:25:14
 
PHP Newbie

PHP Newbie

03/01/2009 01:36:00
Quote Anchor link
??? zet je niet in een database. Wanneer een veld een lege waarde heeft (want dat is ???) dat zet je gewoon NULL in dat veld.

Verder voer je de query nergens uit.
 
Sander C

Sander C

03/01/2009 08:40:00
Quote Anchor link
Die gegevens komen eerst uit database en wil ook daarna updaten..en wordt dus alle arrays opgeslagen.

De probleem is de juiste array die in juiste veld moet opgeslagen worden.
 

03/01/2009 09:31:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$eenArray
= array(
  'fruit' => array(
    'appels','peren'
  ),
  'groente' => array(
    'wortels','tomaten'
  )
);

?>

Of bedoel je dat niet?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Eddy E

Eddy E

03/01/2009 10:03:00
Quote Anchor link
Werkt zoiets niet.
Ik snap niet exact wat er nou in $key, $value, $subKey en $subValue staat, maar hier kan je wel iets mee proberen.
Het wordt dus wel 1 query, maar met meerdere opdrachten.
Daarvoor is het laatste stukje.
Daar implode je de opdrachten, voer je de query uit en is er wat (basis)-foutafhandeling.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$sql
= array();

if (is_array($_POST))
    {

    foreach ($_POST as $key => $value)
        {

        $exceptions = 'savetext, laatzien, ';
        if (!preg_match("/$key, /", $exceptions))
            {

            foreach ($value as $subKey => $subValue)
                {

                echo $subKey . " met " . $subValue . "<br>";
                $sql[] = "UPDATE ".$key." SET aantallimit = ".$subValue." WHERE text_id = ".$subKey." ";
                }
            }
        }
    }


$sql = implode(", ", $sql);
if(mysql_query($sql))
    {

    echo 'gelukt';
    }

else
    {
    echo 'niet gelukt';
    }

    
?>
 
Sander C

Sander C

03/01/2009 10:18:00
Quote Anchor link
Bedankt..het is al wat stukje beter en kan nog wel beetje aanpassen..

De output ziet er als uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Array
(
    [0] => UPDATE fotoid SET aantallimit = 69 WHERE text_id = 12
    [1] => UPDATE fotoid SET aantallimit = 29 WHERE text_id = 13
    [2] => UPDATE aantallimit SET aantallimit = 15 WHERE text_id = 12
    [3] => UPDATE aantallimit SET aantallimit = 15 WHERE text_id = 13
    [4] => UPDATE textid SET aantallimit = 12 WHERE text_id = 12
    [5] => UPDATE textid SET aantallimit = 13 WHERE text_id = 13
    [6] => UPDATE newfotoid SET aantallimit =  WHERE text_id = 15
    [7] => UPDATE newaantallimit SET aantallimit =  WHERE text_id = 15
)


Die array 6 en 7 wordt een insert.
 
Sander C

Sander C

03/01/2009 10:59:00
Quote Anchor link
Eddy..

Door die

$sql = implode(", ", $sql);
if(mysql_query($sql))

zegt dat het elk keer niet gelukt is. Als ik die , aanpas naar ; en de hele update regels plakt in phpmyadmin, werkt ie wel. Rechtstreeks via php niet.

Waaraan zou het liggen?

Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sander C
 
PHP Newbie

PHP Newbie

03/01/2009 11:18:00
Quote Anchor link
http://nl.php.net/mysql_query:
mysql_query() sends a unique query (multiple queries are not supported) to the currently active database on the server that's associated with the specified link_identifier .
 
Eddy E

Eddy E

03/01/2009 11:22:00
Quote Anchor link
Aha... beetje jammer. Ik was inderdaad uitgegaan van phpMyAdmin waarin je die , (of ;) kan gebruiken.
Je zou ook die array $sql kunnen doorlopen, maar dan krijg je alsnog meerdere queries.

Dan is mysql_unbuffered_query() denk ik een betere oplossing ;).
 
PHP Newbie

PHP Newbie

03/01/2009 11:28:00
Quote Anchor link
Ik heb ook zo mijn bedenkingen bij het datamodel. Laat eens zien hoe dat eruit ziet.
 
Sander C

Sander C

03/01/2009 11:40:00
Quote Anchor link
Een datamodel is een eenvoudig opzet..

text_id int(11) auto_increment,
text_foto_id int(11),
aantallimit varchar(50),
text_border int(1),
text_title int(1)

En de output van die Eddy:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Array
(
    [0] => UPDATE invultext SET text_foto_id='69' WHERE text_id='12'
    [1] => UPDATE invultext SET text_foto_id='29' WHERE text_id='13'
    [2] => UPDATE invultext SET aantallimit='15' WHERE text_id='12'
    [3] => UPDATE invultext SET aantallimit='15' WHERE text_id='13'
    [4] => UPDATE invultext SET text_border='1' WHERE text_id='12'
    [5] => UPDATE invultext SET text_border='1' WHERE text_id='13'
    [6] => UPDATE invultext SET text_title='1' WHERE text_id='12'
    [7] => UPDATE invultext SET text_title='1' WHERE text_id='13'
)


SanThe: Ik was niet aan het bumpen. Ik vroeg normaal om een oplossing na een foutmelding.
 
Eddy E

Eddy E

03/01/2009 13:14:00
Quote Anchor link
@ Sander: wat geeft $sql NÁ de implode()?
Want die $sql (die is dan een string en geen array meer!) kan je als query gebruiken in mysql_unbufferd_query().
 
Hipska BE

Hipska BE

03/01/2009 13:28:00
Quote Anchor link
Is het niet beter dat dit eruit komt?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
Array
(
    [0] => UPDATE invultext SET text_foto_id=69, aantallimit=15, text_border=1, text_title=1 WHERE text_id=12
    [1] => UPDATE invultext SET text_foto_id=29 , aantallimit=15, text_border=1, text_title=1  WHERE text_id=13
)
 
Sander C

Sander C

03/01/2009 13:31:00
Quote Anchor link
@ Eddy
UPDATE invultext SET text_foto_id='69' WHERE text_id='12'; UPDATE invultext SET text_foto_id='29' WHERE text_id='13'; UPDATE invultext SET aantallimit='15' WHERE text_id='12'; UPDATE invultext SET aantallimit='15' WHERE text_id='13'

Maar verder zie ik dat het nog niet helemaal perfect is, omdat text_border en text_title een checkbox zijn, als ik ze afvink, dwz op 0 en wordt dus niet opgeslagen.

Ook al als ik mysql_unbuffered_query() gebruik, krijg ik melding: niet gelukt.

Als ik die in foreach stop:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
foreach ($sql as $url)
{
$result=mysql_query($url);
}

dan werkt het wel. Alleen de probleem met checkbox blijft.

@Hipsa..dat is wel beter..als je mij uitlegt hoe het moet..dan pas ik het aan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sander C
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/01/2009 13:36:00
Quote Anchor link
Sander schreef op 03.01.2009 13:31:
Alleen de probleem met checkbox blijft.
Om die reden is het ook niet handig om tijdens de controle van je formulier de $_POST array als uitgangspunt te nemen en die te doorlopen. Niet aangevinkte checkboxen missen in die array en dus zullen die velden ontbreken in je controle.

Zet in je controle de namen van alle velden die in je formulier zitten in een array en doorloop die. Dan weet je zeker dat je controles uitvoert op alle velden in je formulier, ongeacht of ze in de $_POST array voorkomen.

Hier zie je een voorbeeldje van die aanpak...
 
Hipska BE

Hipska BE

03/01/2009 13:47:00
Quote Anchor link
Om het makkelijker in 2 query's te stoppen heb je even een kleine aanpassing van de arrays nodig.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

$_POST
= array(
    'laatzien' => array( 1 => 'text.php'),
    'fotoid' => array( 12 => 69, 13 => 29),
    'aantallimit' => array( 12 => 15, 13 => 15),
    'textid' => array( 12 => 12, 13 => 13),
    'orginalrowid' => array(12 => 1, 13 => 1),
    'savetext' => 'Save'
);

$allowed = array('fotoid','aantallimit','orginalrowid');

$update = array();
foreach($_POST as $key => $value){
    if(is_array($value) and in_array($key,$allowed)){
        foreach($value as $subkey => $subvalue){
            $update[$subkey][$key] = $subvalue;
        }
    }
}


print_r($update);
?>

Levert deze array op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Array
(
    [12] => Array
        (
            [fotoid] => 69
            [aantallimit] => 15
            [textid] => 12
            [orginalrowid] => 1
        )

    [13] => Array
        (
            [fotoid] => 29
            [aantallimit] => 15
            [textid] => 13
            [orginalrowid] => 1
        )

)

Hiermee kan je volgens mij makkelijker een deftige SQL query maken.

EDIT: Update ivm security
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hipska BE
 
Sander C

Sander C

03/01/2009 19:21:00
Quote Anchor link
Ik wordt nog steeds niks wijzer van..volgens mij krijg ik 2 verschillend soorten uitleg voorgeschoteld.

De aanpak van Blanche gaat om lege formulier, terwijl ik geen lege formulier heb. Alle gegevens zijn al uit database en alles wordt in $_SESSION gestopt waar ik eigenlijk niks aan heb.

De aanpak van Hipska ziet er al wat beter uit..maar er wordt niks bijgezegd hoe je kan opslaan en dezelfde probleem die Blanche ook al zei, die met checkbox.

Kan iemand niet even een snelle code maken waarmee ik uit voeten kan komen.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

03/01/2009 19:29:00
Quote Anchor link
Sander schreef op 03.01.2009 19:21:
De aanpak van Blanche gaat om lege formulier, terwijl ik geen lege formulier heb.
Nee, het is een voorbeeld van de aanpak die ik in mijn vorige post beschrijf. Dus van het definieren van je formuliervelden in een array en die gebruiken om de verschillende velden te controleren. Dit lost het probleem met je checkboxen op.

Verder heb ik helemaal niets gezegd over de verdere verwerking van je formulier of wat je met de geposte data zou moeten doen. Voor dat onderdeel zou je dus op het voorbeeld van Hipska voort kunnen borduren.
 
Hipska BE

Hipska BE

03/01/2009 20:45:00
Quote Anchor link
Met de paplepel in de mond dan maar :(
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$sql
= array();
foreach($update as $id => $data){
    $query = 'UPDATE invultext SET ';
    foreach($data as $veld => $value) $query .= $veld.'='.$value.', ';
    $sql[] = rtrim($query,', ').' WHERE text_id='.$id.';';
}


print_r($sql);
?>

levert dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
Array
(
    [0] => UPDATE invultext SET fotoid=69, aantallimit=15, textid=12, orginalrowid=1 WHERE text_id=12;
    [1] => UPDATE invultext SET fotoid=29, aantallimit=15, textid=13, orginalrowid=1 WHERE text_id=13;
)


Ik had echt wel gehoopt dat je dit zelf wel kon uitvogelen, zo moeilijk was dat nu toch ook niet?
 
Sander C

Sander C

04/01/2009 13:47:00
Quote Anchor link
@Hipska,

Nog heel erg bedankt..maar ik was aan het uitvogelen hoe ik text_border=0 en text_title=0 in arrays te stoppen.

Heb gisteren en halve dag zitten klooien wat het mij geen resultaat oplevert. Ik heb stukje vd code die Blanche opgaf beetje gecombineerd met de jou.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
$formuliervelden = array (
'text_foto_id' => $_POST['text_foto_id'],
'aantallimit' => $_POST['aantallimit'],
'text_border' => $_POST['text_border'],
'text_title' => $_POST['text_title']
);
$allowed = array('text_foto_id','aantallimit','text_border','text_title');

$update = array();
foreach($formuliervelden as $key => $value){
    if(is_array($value) and in_array($key,$allowed)){
        foreach($value as $subkey => $subvalue){
         $update[$subkey][$key] = $subvalue;
        }
    }
}

echo "<pre>";
print_r($update);
echo "</pre>";


Het levert mij resultaat op:
Array
(
[12] => Array
(
[text_foto_id] => 69
[aantallimit] => 15
[text_border] => 1
[text_title] => 1
)

[13] => Array
(
[text_foto_id] => 29
[aantallimit] => 15
)

)

Om van gek te worden en array houdt mij alles tegen om text_border=0 en text_border=0 te mogen gebruiken in array 13.
 
Hipska BE

Hipska BE

04/01/2009 16:56:00
Quote Anchor link
ja maar bestaat $_POST['text_border'][13] en $_POST['text_title'][13] wel?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.