Meerdere domeinnamen naar 1 website sturen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Tom Pouse

Tom Pouse

31/05/2012 12:24:20
Quote Anchor link
Ik heb 1 website domein.nl in de talen nederlands engels duits en spaans.
Een bezoeker kan een taal kiezen met /index.php?language=en of /index.php?language=de enz.

Nu heb ik voor elke taal een domeinnaam aangevraagd zoals domein.de of domein.es die ik wil doorsturen naar de betreffende taal van domein.nl

Hoe kan ik dit het beste aanpakken ook rekening houdend met google website ranking ?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:50:52
 
Chris PHP

Chris PHP

31/05/2012 12:25:34
Quote Anchor link
Was een .com niet makkelijker en dan gewoon een taal optie?

ik denk dat je dit het beste met de .htaccess kunt doen.
 
Reshad F

Reshad F

31/05/2012 12:28:52
Quote Anchor link
zoiets? ervanuitgaan dat je dan 1 taal hebt en anders een landingspagina.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
 $lang
= substr($_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'], 0, 2);
if ($lang != 'nl') {
    include('landingspage.html');
}

else {
  include('index-home.php');
  }

  ?>


en dan zoals chris zegt met behulp van je htaccess google aanpakken :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/05/2012 12:32:53
Quote Anchor link
Reshadd wat doe je? :-s

Op je .de site maake je een index.php file met daarin:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
header("Location: http://www.mijnsite.nl/index.php?language=de");
?>


enz.
 
Tom Pouse

Tom Pouse

31/05/2012 12:39:50
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 31/05/2012 12:32:53:
Reshadd wat doe je? :-s

Op je .de site maake je een index.php file met daarin:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
header("Location: http://www.mijnsite.nl/index.php?language=de");
?>


enz.

Ik heb geen .de site alleen een domeinnaam.de dit om ook in het buitenland te advereteren met een duitse spaanse en engelse uitziende domeinnaam.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/05/2012 12:41:16
Quote Anchor link
er zit toch wel iets gekoppeld aan je .de domeinnaam?

Toevoeging op 31/05/2012 12:42:14:

ik bedoel dus dat je op je .de domein die index.php file plaatst
 
Chris PHP

Chris PHP

31/05/2012 12:46:35
Quote Anchor link
@Ozzie,

Je kunt ook alleen een domein naam zonder hosting nemen he. Dus dan hangt er niets aan en zul je hem moeten doorverwijzen.

@Tom,

Maak bij je .nl een subdomein aan bijv taal.domein.nl en zet daar een script in, zodat hij naar de juiste taal gaat als hij van .de of .es komt. Dan verwijs je gewoon de buitenlandse url's naar dat subdomein.
Gewijzigd op 31/05/2012 12:47:26 door Chris PHP
 
Tom Pouse

Tom Pouse

31/05/2012 12:47:22
Quote Anchor link
nee, alleen gelinkt.
als ik nu naar domein.de ga kom ik terecht op domein.nl alleen zou ie dus meteen naar domein.nl/index.php?language=de moeten gaan.



Toevoeging op 31/05/2012 12:49:28:

kan dat via .htaccess ? en zo ja hoe ?
 
Reshad F

Reshad F

31/05/2012 12:49:44
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
 $lang
= substr($_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'], 0, 2);
if ($lang = 'de') {
    // hier je doorverwijzing
}
else {
  include('index-home.php');
  }

  ?>


dan kan je in principe dus alle domeinen naar .nl doorverwijzen. maar krijg je wel de juiste inhoud :)

Toevoeging op 31/05/2012 12:50:56:

je kan voor zover ik weet met htaccess niet bepalen waar een gebruiker vandaan komt.

wel kan je domeinen doorverwijzen.
 
Chris PHP

Chris PHP

31/05/2012 12:54:12
Quote Anchor link
@reshadd,

En wat als nu iemand vanuit Mexico naar het .de adres gaat?
 
Jurgen B

Jurgen B

31/05/2012 12:55:34
Quote Anchor link
Krijg je de referrer niet mee als hij vanuit .de naar .nl wordt doorgelinkt? In dat geval kan je op basis van domein extensie in de referrer de taal bepalen?
 
Tom Pouse

Tom Pouse

31/05/2012 12:58:30
Quote Anchor link
Dan kan je aannemen dat het een duitser is of de mexicaan kan dan zelf op de site een taal kiezen.

Maar heeft dit nog consequenties voor google?
 
Joakim Broden

Joakim Broden

31/05/2012 13:00:31
Quote Anchor link
Vaak kun je via klantlogin het domein verwijzen naar een ander domein, dus .de zou je dan door moeten verwijzen naar .com?language=de etc
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/05/2012 13:02:25
Quote Anchor link
Hertog Jan op 31/05/2012 13:00:31:
Vaak kun je via klantlogin het domein verwijzen naar een ander domein, dus .de zou je dan door moeten verwijzen naar .com?language=de etc

Dit lijkt me de oplossing.
 
Tom Pouse

Tom Pouse

31/05/2012 13:04:04
Quote Anchor link
Dat had ik al aangegeven bij mijn hoster (digitalus.nl) maar dat kon volgens hen niet.



Toevoeging op 31/05/2012 13:08:22:

Reshadd farid op 31/05/2012 12:49:44:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
 $lang
= substr($_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'], 0, 2);
if ($lang = 'de') {
    // hier je doorverwijzing
}
else {
  include('index-home.php');
  }

  ?>




Blijft het domein.de dan wel in de browser staan ??
 
Reshad F

Reshad F

31/05/2012 13:23:42
Quote Anchor link
@tom dit kan je instellen via htaccess

@chris als er iemand uit mexico de website bezoekt dan krijg je de mexicaanse letters in $lang dus dan kom je op een zogeheten 'splash page/landing page' waar je handmatig een taal dan kan selecteren

bijv: de / en / nl
Gewijzigd op 31/05/2012 13:24:10 door Reshad F
 
- SanThe -

- SanThe -

31/05/2012 14:00:52
Quote Anchor link
Hertog Jan op 31/05/2012 13:00:31:
Vaak kun je via klantlogin het domein verwijzen naar een ander domein, dus .de zou je dan door moeten verwijzen naar .com?language=de etc


Reshadd farid op 31/05/2012 13:23:42:
@tom dit kan je instellen via htaccess


Voor beide heb je een website nodig, en dat heeft TS niet in het geval van die buitenlandse domeinen. TS heeft alleen de domeinnamen.
Gewijzigd op 31/05/2012 14:01:22 door - SanThe -
 
Reshad F

Reshad F

31/05/2012 14:12:19
Quote Anchor link
@santhe dit valt op te lossen met subdomeinen toch?
 
Chris PHP

Chris PHP

31/05/2012 14:14:42
Quote Anchor link
Hierbij nogmaals mijn reply met een oplossing.

Maak bij je .nl een subdomein aan bijv taal.domein.nl en zet daar een script in, zodat hij naar de juiste taal gaat als hij van .de of .es komt. Dan verwijs je gewoon de buitenlandse url's naar dat subdomein.
 
Tom Pouse

Tom Pouse

01/06/2012 09:00:45
Quote Anchor link
Reshadd farid op 31/05/2012 13:23:42:
@tom dit kan je instellen via htaccess



Dat zou mooi zijn als het in htaccess kan, heb je misschien een voorbeeld ?
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

01/06/2012 10:10:51
Quote Anchor link
anders kan je ook gewoon een dns redirect instellen met eventueel een Cloaking erover en klaar ben je neem ik even aan !?!
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.