Meerdere foto's tegelijk uploaden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »
Ray Mond

Ray Mond

21/07/2020 10:37:33
Quote Anchor link
Goedemorgen allen,

Ik heb een stukje in mijn ajax.php staan maar ik zou graag meerdere foto's tegelijk willen toevoegen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
if ($_SESSION['role'] == 'user'  ){
            $_SESSION['profile_id'] = $f_id ;
        }
        
        $allowedExts = array("gif", "jpeg", "jpg", "png");
        if (isset($_FILES["ppicture"]) ){

        $extension = end(explode(".", $_FILES["ppicture"]["name"]));
    
        if ((($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/gif")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/jpeg")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/jpg")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/pjpeg")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/x-png")|| ($_FILES["ppicture"]["type"] == "image/png"))&& ($_FILES["ppicture"]["size"] < 2000000)&& in_array($extension, $allowedExts))
        {
            if ($_FILES["ppicture"]["error"] > 0){
            $r = array('status'=> 'error', 'text'=>"fout: " . $_FILES["file"]["error"]);
            debug($r,config::debug);
            }else{
                $source_path = $_FILES['ppicture']['tmp_name'];
                $image2 = create_image($source_path, $f_id.'_150x150_0.jpg', 150, 150);
                
            
                if ($image2 !==''){
                    $db->query("UPDATE user_profiles set profile_image = '".$image2 ."' where profile_id='".$f_id."' ");
                    $image3 = create_image($source_path, $f_id.'_300x300_0.jpg', 300, 300);
                    move_uploaded_file($source_path,'images/'.$f_id.'_original_0.jpg');
                    $image = $image3 ;
                
                }
                
            }
          }else{
            //echo $_FILES["ppicture"]["type"].$_FILES["ppicture"]["size"]  ;
            $r = array('status'=> 'error', 'text'=>$_t['wrong_format']);
            debug($r,config::debug);
         }

        }
        $r = array('status'=> 'success', 'text'=>$_t['profile_is_created'] , 'pp'=>'<img src="'.config::site_url.'controller/'.$image.'" alt="">','id'=>$f_id );


Dit is wat er in ajax staat en dit op moment in mijn gewone bestand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<input type="hidden" id="profile_id2" name="profile_id2" value="<?php echo $profile_id; ?>" >
    <input id="ppicture" name="ppicture"   class="input-file" type="file">
    <p class="help-block"><?php echo $trns['limit_foto']; ?></p>
  <button id="save" name="save" class="btn btn-primary ajax"><?php echo $trns['upload']; ?></button>


Nu weet ik dat ik in principe regel

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    <input id="ppicture2" name="ppicture2"   class="input-file" type="file">

zou kunnen bijvoegen enkel moet ik dan alles wat in ajax staat ook omzetten naar ppicture2?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 14:42:56
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

21/07/2020 14:02:33
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/07/2020 17:18:34
Quote Anchor link
Als je dingen dynamisch wilt opzetten is het misschien ook handiger dat je van hard coding via id's afstapt.

Deze code lijkt mij ook nog eens knetter onveilig. Waarom zit er een user id in een form ($f_id?) en waarom stop je deze variabele terug in de sessie?? Als iemand op een of andere manier $f_id kan wijzigen, houdt dit dan ook in dat je effectief van user kan schakelen? Dit kan toch nooit de bedoeling zijn?!
Gewijzigd op 21/07/2020 17:21:01 door Thomas van den Heuvel
 
Ray Mond

Ray Mond

22/07/2020 11:58:18
Quote Anchor link
Het script is zo gekocht volledig zoals het nu is, de beveiliging moet inderdaad sterk aangepast worden dat ben ik helemaal met je eens, echter ben ik eerst proberen alles te maken zodat het gewoon even werkt voor nu, dit zal ook niet online draaien voor het allemaal goed klaar is maar ik kom er gewoon niet uit om meerdere foto's tegelijk te uploaden vandaar dat ik het ook via deze weg probeer te vragen.

Wat Adoptive aangeeft is mogelijk lijkt me maar niet om hier iets bij samen te voegen en zijn script werkt met het plaatsen van foto's in een mapje, de foto's gaan wat dat betreft al goed enkel kan ik er nu maar 1 per keer uploaden en dat wil ik bijvoorbeeld naar 5 per keer hebben.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/07/2020 16:22:43
Quote Anchor link
Als je een applicatie/stuk functionaliteit vergelijkt met een huis, dan is veiligheid niet het dak wat je er als laatste opzet, maar deze zouden de pijlers/steunpilaren van het huis moeten vormen.

Anyhow, als je dan toch van AJAX gebruik maakt, waarom maak je dan niet zo'n "background upload" ding, op een soortgelijke wijze als je attachments kunt toevoegen in een Gmail e-mailbericht, met zo'n voortgangsindicator ofzo.

Er zijn ook andere vormen denkbaar, maar als je AJAX gebruikt dan is er in principe geen verplichting (meer) om eerst alle bestanden te selecteren, en dan alles achter elkaar te uploaden, omdat dit toch in de achtergrond plaatsvindt.

Het voorbeeld van @Adoptive illustreert in ieder geval hoe je een en ander dynamisch(er) kunt opzetten. De crux hierbij is dat je array-haken ( [] ) gebruikt in de waarden van de name-eigenschap. Dit hield volgens mij vervolgens wel in dat de structuur van het $_FILES array enigszins verandert.

Overigens staat er aan het einde van dat artikel ook een linkje naar een (opzet van een) artikel over uploads via AJAX.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.