Meerdere gegevens ineens opslaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »
Marc rc is as

Marc rc is as

22/09/2010 14:23:27
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een script voor aan- en afmelden van leden voor activiteiten.
Graag wil ik een pagina creëren waaraop alle activiteiten vermeld staan. De leden kunnen dan afzonderlijk aangegeven pof ze aanwezig zijn of niet. (of deels)

Dus:

Datum: 1 Activiteit: 1 Aanwezig: ja/nee/deels Opmerking:
Datum: 2 Activiteit: 2 Aanwezig: ja/nee/deels Opmerking:
Datum: 3 Activiteit: 3 Aanwezig: ja/nee/deels Opmerking:

In eerste instantie had ik dit gemaakt met radiobuttons, maar dat krijg ik maar niet aan de gang.

Daarom heb ik eenzelfde idee gemaakt met een select.

Dit werkt voor een deel.
Als ik het formulier invul wordt alleen het eerste record opgeslagen en het Agenda_ID zelfs helemaal niet.

Waarschijnlijk doe ik iets fout met de lus, maar kan niet achterhalen wat.

Kan iemand me helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php
if (!isset($_REQUEST['verzenden'])){
$sql= "SELECT *,
            DATE_FORMAT(Agenda_Datum, '%e-%c-%Y') AS formatAgendaDatum
            FROM agenda
            ORDER BY Agenda_Datum ASC"
;
            
$resultaat = mysql_query($sql);
?>

<h1>Aanwezigheid</h1>
<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF'];?>" method="post" name="form">
<?php
while($rij = mysql_fetch_assoc($resultaat)){
$id=$rij['Agenda_ID'];
?>


<input name="user" type="hidden" value="<?php echo $_SESSION['user'] ?>" />
<input name="agenda" type="hidden" value="<?php echo $rij['Agenda_ID'] ?>" />
<input name="datum" type="text" class="xsmall" value="<?php echo $rij['formatAgendaDatum'] ?>" />
<input name="afspraak" type="text" class="small" value="<?php echo $rij['Agenda_Afspraak'] ?>" />
<select name="optie" id="optie"><?php
                  $sqli
= "SELECT * FROM meld_optie ORDER BY Meld_optie_ID ";
                  $resulaat1 = mysql_query($sqli);
                  while($rij1 = mysql_fetch_array($resulaat1)){
                      echo '<option value="'. $rij1['Meld_optie_ID'] . '">' . $rij1['Meld_optie_Naam'] . '</option>';
                }

                ?>

</select>
<input name="opmerking" type="text" class="normal" value="opmerking bij ''deels''" />
<?php
}?>

<input name="verzenden" type="submit" class="button" id="verzenden" value="Opslaan" />
<input name="reset" type="reset" class="button" id="reset" value="formulier wissen" />
</form>
<?php
}else{     // hier komt de verwerking van het formulier.
    $user = $_REQUEST['user'];
    $agenda = $_REQUEST['agenda'];
    $optie = $_REQUEST['optie'];
    $opmerking = $_REQUEST['opmerking'];
    
    $sql = "INSERT INTO agenda_users (Agenda_User_ID, Agenda_ID, ID_user, Agenda_User_Aanw, Agenda_User_Opm) VALUES ('','$user', '$agenda', '$optie', '$opmerking')";
        
        if(!mysql_query($sql)){
            echo '<p class="red">De aan-/afmeldingen zijn niet opgeslagen</p>';
        }
else{
            echo '<p>De aan- en afmeldingen zijn opgeslagen <br /></p>';
            echo '<a class="normal" href="aanwezig.php">Terug naar opstaande aan- / afmeldingen</a>';
        }

        mysql_close($db);
        }
    
?>
Gewijzigd op 22/09/2010 14:24:13 door Marc rc is as
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 05:35:05
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/09/2010 14:46:43
Quote Anchor link
Als je naar de HTML van je gegenereerde formulier kijkt, zul je zien dat er allemaal verschillende velden met dezelfde naam in staan. Dit geeft een probleem, sterker nog: alleen de waarden van de laatste velden zullen in dat geval verzonden worden.

Als je meerdere inputvelden voor dezelfde soort informatie wilt gebruiken, dan zou je een array als veldnaam op kunnen geven. Bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input name="user[]" ...

Als je na verzenden kijkt hoe de $_POST array eruit ziet, zul je zien dat de waarden van de verschillende 'user' velden nu in een array staan.

Van hieruit kun je nu de verschillende waarden in de database gaan invoeren door de $_POST array op een handige manier uit te lezen.
 
- SanThe -

- SanThe -

22/09/2010 14:58:14
Quote Anchor link
...
Gewijzigd op 22/09/2010 14:58:53 door - SanThe -
 
Marc rc is as

Marc rc is as

22/09/2010 16:41:36
Quote Anchor link
Ik vond hetvolgende via google. Echter hier wordt een einde aangegeven met de $i <=3.

Bij mij is er echter niet bekend hoeveel het er gaan worden.

Hoe kan ik dat aangeven?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
                for($i = 1; $i <= 3; $i++)
                {

                    echo '<input type="text" id="tekst'.$i.'" name="teksten[]" />'.PHP_EOL;
                }

?>
Gewijzigd op 22/09/2010 16:42:05 door Marc rc is as
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/09/2010 17:16:37
Quote Anchor link
Zie mijn eerdere antwoord: de oplossing die jij gevonden hebt, heb je niet nodig. Jij gebruikt immers al een while loop en als je arrays als namen voor je inputvelden gebruikt, wordt de input automatisch genummerd. Probeer het maar eens...
 
Marc rc is as

Marc rc is as

22/09/2010 17:33:54
Quote Anchor link
Als ik dat doe krijg ik (waarschijnlijk vanzelfsprekend) in mijn database 2 keer 'n 0 en 2 keer "Array".

Dat komt natuurlijk door dit:

Quote:
Van hieruit kun je nu de verschillende waarden in de database gaan invoeren door de $_POST array op een handige manier uit te lezen.


Kan je me een voorzetje geven voor die "handige manier" aub.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<input name="user[]" type="hidden" value="<?php echo $_SESSION['user'] ?>" />
<input name="agenda[]" type="hidden" value="<?php echo $rij['Agenda_ID'] ?>" />

<input name="datum" type="text" class="xsmall" value="<?php echo $rij['formatAgendaDatum'] ?>" />
<input name="afspraak" type="text" class="small" value="<?php echo $rij['Agenda_Afspraak'] ?>" />
<select name="optie[]" id="optie"><?php
                  $sqli
= "SELECT * FROM meld_optie ORDER BY Meld_optie_ID ";
                  $resulaat1 = mysql_query($sqli);
                  while($rij1 = mysql_fetch_array($resulaat1)){
                      echo '<option value="'. $rij1['Meld_optie_ID'] . '">' . $rij1['Meld_optie_Naam'] . '</option>';
                }

                ?>

</select>
<input name="opmerking[]" type="text" class="normal" value="opmerking bij ''deels''" />
<?php
}?>

<input name="verzenden" type="submit" class="button" id="verzenden" value="Opslaan" />
<input name="reset" type="reset" class="button" id="reset" value="formulier wissen" />
</form>
<?php
}else{     // hier komt de verwerking van het formulier.
    $user = $_REQUEST['user'];
    $agenda = $_REQUEST['agenda'];
    $optie = $_REQUEST['optie'];
    $opmerking = $_REQUEST['opmerking'];
    
    $sql = "INSERT INTO agenda_users (Agenda_User_ID, Agenda_ID, ID_user, Agenda_User_Aanw, Agenda_User_Opm) VALUES ('','$user', '$agenda', '$optie', '$opmerking')";
        
[
/code]
Gewijzigd op 22/09/2010 17:35:35 door Marc rc is as
 
Kevin van Leeuwen

Kevin van Leeuwen

22/09/2010 19:35:50
Quote Anchor link
dit kan je doen toch door middel van een foreach ?

zie : http://www.php.net/foreach
 
Marc rc is as

Marc rc is as

22/09/2010 20:02:29
Quote Anchor link
Oke,

Ik had al zoiets gevonden als dit. Standaard natuurlijk, maar ik zou niet weten hoe ik het hier moet toepassen. De key's zijn de "name" en de waarde de inhoud van de "name". Wat zet ik nou waar?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
foreach($waarden as $key => $waarde)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/09/2010 11:02:52
Quote Anchor link
Je zult de $key moeten gebruiken om de betreffende waarden uit de andere input arrays te selecteren.

Een klein voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    echo '<pre>'.print_r($_POST, true).'</pre>'; // Print de $_POST array als voorbeeld
    
    // Geef ingevulde gegevens als lijst weer

    echo '<ul>';
    foreach($_POST['naam'] as $key => $naam) {
        echo '<li>'.$naam.' - '.$_POST['geboortedatum'][$key].'</li>';
    }

    echo '</ul>';
}

?>


<form action="#" method="post">
<?php
// Voorbeeld input velden
for($i = 1; $i <= 5; $i++) {
    echo '<p>
        <label>Naam</label>
        <input type="text" name="naam[]" /><br />
        <label>Geboortedatum</label>
        <input type="text" name="geboortedatum[]" />
    </p>'
;
}

?>

<input type="submit" value="verzenden" />
</form>
 
Marc rc is as

Marc rc is as

24/09/2010 20:00:52
Quote Anchor link
Dat is al weer een stuk duidelijker.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
for($i = 1; $i <= 5; $i++)


Ik heb echter een onbekend aantal regels. De hoeveelheid regels worden nl uit de database gehaald. Hoveel het er zijn is steeds verschillend.
Hoe kan ik dat regelen?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/09/2010 11:23:40
Quote Anchor link
Zoals gezegd, dat hoef je niet te doen. Dat maakt immers niet uit. Je kunt gewoon die for loop vervangen door jouw while loop! :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.