Meerdere id's INNER JOIN

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »
Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

08/01/2020 01:44:25
Quote Anchor link
Goede avond,


Ik heb een vraag betreft 2 tabellen die ik gecombineerd wil serveren.
De situatie kort uitgelegd.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
tabel: groups
ID   NAME
1   Blauw
2   Geel
3   Rood

Tabel: users
ID   USERNAME   GROUP
1   Bert          2
2   John          1
3   Jan          1, 3


Als resultaat wil ik:
Bert Geel
John Blauw
Jan Blauw, Rood

De GROUP id's matchen met de nummers in de users kolom GROUP.

Bert en John kan ik makkelijk met een INNER JOIN doen maar Jan heeft 2 group ID's.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
SELECT users.id, users.username users.group, groups.id, groups.name
FROM users
INNER JOIN groups ON users.group=groups.id
?>


Mijn vraag is dan ook welke type kolom voor users.group kan ik het beste hiervoor gebruiken en hoe kan ik meerdere waardes krijgen zoals het voorbeeld van Jan.
Gewijzigd op 08/01/2020 01:46:39 door Yoeri Achterbergen
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:15:29
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/01/2020 05:00:22
Quote Anchor link
Yeh Yoeri,

Dit vraagt om een ManyToMany relatie. Ofwel je hebt een koppeltabel nodig:

Tabellen:
- users
- groups
- user_group

De koppeltabel heeft (meestal) maar twee kollommen: user_id en group_id. Je kunt een primary key toevoegen op deze twee kolommen gezamenlijk.

Je krijgt dan in de koppeltabel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
user_id group_id
1   2
2   1
3   1
3   3


en je query wordt iets als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT u.id, u.username, g.id, g.name
FROM users u
INNER JOIN user_group ug ON u.id = ug.user_id
INNER JOIN groups g ON g.id = ug.group_id

 
Jan R

Jan R

08/01/2020 11:34:21
Quote Anchor link
Als je dan toch 2X user jan hebt in tabel users kan dit misschien ook.
SELECT
id,
USERNAME
,(select GROUP_CONCAT(name) from groups g where g.ID in (SELECT u2.GROUP from users u2 where ID=u.ID)) groepen
from
users u
GROUP BY
id

Frank zijn oplossing met tussen tabel is wel veel beter

Jan
 
Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

08/01/2020 13:15:56
Quote Anchor link
@frank,


Ik heb een koppeltabel gemaakt zoals je aangaf maar zit nu met het volgende:

Als een user 2 groepen heeft zoals Jan dan word deze 2x in het resultaat weergegeven

Bert Geel
John Blauw
Jan Blauw
Jan Rood

Kan het ook dat deze als 1 resultaat eruit rolt
Bert Geel
John Blauw
Jan Blauw, Rood
Gewijzigd op 08/01/2020 21:04:49 door Yoeri Achterbergen
 
Jan R

Jan R

09/01/2020 07:10:26
Quote Anchor link
Ja, via group_concat. zie ook mijn sql voorbeeld.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
SELECT
    u.id,
    USERNAME,
    (select
         GROUP_CONCAT(name)
     FROM
         user_group ug
     join
         groups g2
         on ug.group_id=g2.id
     WHERE
         ug.User_id=u.ID )
from
    users u


PS group en name zijn reserveerde namen in sql. je gebruikt deze als veldnamen!
Gewijzigd op 09/01/2020 07:39:13 door Jan R
 
Ivo P

Ivo P

09/01/2020 10:48:51
Quote Anchor link
merk trouwens op dat GROUP een gerserveerd woord is, en dus niet zo maar voor een kolomnaam gebruikt mag worden.

https://dev.mysql.com/doc/refman/8.0/en/keywords.html#keywords-8-0-detailed-G

@Jan
waarom een subquery. Waarom niet als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
    u.id,
    u.USERNAME,
    GROUP_CONCAT(g.name)

FROM users u
JOIN user_group ug ON ug.user_id = u.id
JOIN groups g ON ug.group_id=g.id
GROUP BY u.id, USERNAME
Gewijzigd op 09/01/2020 10:49:29 door Ivo P
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/01/2020 05:53:43
Quote Anchor link
Het enigste is dat je dan wel de groepsnamen hebt maar niet de bijbehorende groep-ids. Wat nou als je die beiden nodig hebt? Ik kan me wel indenken dat je nog een GROUP_CONCAT toevoegt maar dan heb je twee lijstjes..

En dan nog je krijgt een soort string met komma gescheiden waarden. Moet je weer met explode() gaan klooien ;-)

@ts

Je kunt in de view mijn oplossing gewoon gebruiken al wordt het wel wat omslachtiger..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$user_id
= null;

while ($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
    if($user_id !== $row['id'] {
        // start with new user
        echo 'username: ' . $row['username'] . '<br>';
        echo 'groups:';

        $user_id = $row['id'];
    }

    
    echo ' <a href="groups.php?id=' . $row['group_id'] . '">' . $row['group_name'] . '</a>';
}
Gewijzigd op 10/01/2020 06:08:04 door Frank Nietbelangrijk
 
Jan R

Jan R

10/01/2020 07:02:56
Quote Anchor link
Ivo P op 09/01/2020 10:48:51:
waarom een subquery. Waarom niet als---


Komt op hetzelfde neer. niet aan gedacht :)


Toevoeging op 10/01/2020 07:04:45:

Frank Nietbelangrijk op 10/01/2020 05:53:43:
En dan nog je krijgt een soort string met komma gescheiden waarden. Moet je weer met explode() gaan klooien ;-)


Hangt van het doel af. Bij mij is komma ideaal. Dan staat er Webbeheerder, toernooileider

Jan
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.