Meerdere id's INNER JOIN

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »
Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

08/01/2020 01:44:25
Quote Anchor link
Goede avond,


Ik heb een vraag betreft 2 tabellen die ik gecombineerd wil serveren.
De situatie kort uitgelegd.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
tabel: groups
ID   NAME
1   Blauw
2   Geel
3   Rood

Tabel: users
ID   USERNAME   GROUP
1   Bert          2
2   John          1
3   Jan          1, 3


Als resultaat wil ik:
Bert Geel
John Blauw
Jan Blauw, Rood

De GROUP id's matchen met de nummers in de users kolom GROUP.

Bert en John kan ik makkelijk met een INNER JOIN doen maar Jan heeft 2 group ID's.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
SELECT users.id, users.username users.group, groups.id, groups.name
FROM users
INNER JOIN groups ON users.group=groups.id
?>


Mijn vraag is dan ook welke type kolom voor users.group kan ik het beste hiervoor gebruiken en hoe kan ik meerdere waardes krijgen zoals het voorbeeld van Jan.
Gewijzigd op 08/01/2020 01:46:39 door Yoeri Achterbergen
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 03:16:20
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/01/2020 05:00:22
Quote Anchor link
Yeh Yoeri,

Dit vraagt om een ManyToMany relatie. Ofwel je hebt een koppeltabel nodig:

Tabellen:
- users
- groups
- user_group

De koppeltabel heeft (meestal) maar twee kollommen: user_id en group_id. Je kunt een primary key toevoegen op deze twee kolommen gezamenlijk.

Je krijgt dan in de koppeltabel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
user_id group_id
1   2
2   1
3   1
3   3


en je query wordt iets als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT u.id, u.username, g.id, g.name
FROM users u
INNER JOIN user_group ug ON u.id = ug.user_id
INNER JOIN groups g ON g.id = ug.group_id

 
Jan R

Jan R

08/01/2020 11:34:21
Quote Anchor link
Als je dan toch 2X user jan hebt in tabel users kan dit misschien ook.
SELECT
id,
USERNAME
,(select GROUP_CONCAT(name) from groups g where g.ID in (SELECT u2.GROUP from users u2 where ID=u.ID)) groepen
from
users u
GROUP BY
id

Frank zijn oplossing met tussen tabel is wel veel beter

Jan
 
Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

08/01/2020 13:15:56
Quote Anchor link
@frank,


Ik heb een koppeltabel gemaakt zoals je aangaf maar zit nu met het volgende:

Als een user 2 groepen heeft zoals Jan dan word deze 2x in het resultaat weergegeven

Bert Geel
John Blauw
Jan Blauw
Jan Rood

Kan het ook dat deze als 1 resultaat eruit rolt
Bert Geel
John Blauw
Jan Blauw, Rood
Gewijzigd op 08/01/2020 21:04:49 door Yoeri Achterbergen
 
Jan R

Jan R

09/01/2020 07:10:26
Quote Anchor link
Ja, via group_concat. zie ook mijn sql voorbeeld.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
SELECT
    u.id,
    USERNAME,
    (select
         GROUP_CONCAT(name)
     FROM
         user_group ug
     join
         groups g2
         on ug.group_id=g2.id
     WHERE
         ug.User_id=u.ID )
from
    users u


PS group en name zijn reserveerde namen in sql. je gebruikt deze als veldnamen!
Gewijzigd op 09/01/2020 07:39:13 door Jan R
 
Ivo P

Ivo P

09/01/2020 10:48:51
Quote Anchor link
merk trouwens op dat GROUP een gerserveerd woord is, en dus niet zo maar voor een kolomnaam gebruikt mag worden.

https://dev.mysql.com/doc/refman/8.0/en/keywords.html#keywords-8-0-detailed-G

@Jan
waarom een subquery. Waarom niet als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
    u.id,
    u.USERNAME,
    GROUP_CONCAT(g.name)

FROM users u
JOIN user_group ug ON ug.user_id = u.id
JOIN groups g ON ug.group_id=g.id
GROUP BY u.id, USERNAME
Gewijzigd op 09/01/2020 10:49:29 door Ivo P
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/01/2020 05:53:43
Quote Anchor link
Het enigste is dat je dan wel de groepsnamen hebt maar niet de bijbehorende groep-ids. Wat nou als je die beiden nodig hebt? Ik kan me wel indenken dat je nog een GROUP_CONCAT toevoegt maar dan heb je twee lijstjes..

En dan nog je krijgt een soort string met komma gescheiden waarden. Moet je weer met explode() gaan klooien ;-)

@ts

Je kunt in de view mijn oplossing gewoon gebruiken al wordt het wel wat omslachtiger..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$user_id
= null;

while ($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
    if($user_id !== $row['id'] {
        // start with new user
        echo 'username: ' . $row['username'] . '<br>';
        echo 'groups:';

        $user_id = $row['id'];
    }

    
    echo ' <a href="groups.php?id=' . $row['group_id'] . '">' . $row['group_name'] . '</a>';
}
Gewijzigd op 10/01/2020 06:08:04 door Frank Nietbelangrijk
 
Jan R

Jan R

10/01/2020 07:02:56
Quote Anchor link
Ivo P op 09/01/2020 10:48:51:
waarom een subquery. Waarom niet als---


Komt op hetzelfde neer. niet aan gedacht :)


Toevoeging op 10/01/2020 07:04:45:

Frank Nietbelangrijk op 10/01/2020 05:53:43:
En dan nog je krijgt een soort string met komma gescheiden waarden. Moet je weer met explode() gaan klooien ;-)


Hangt van het doel af. Bij mij is komma ideaal. Dan staat er Webbeheerder, toernooileider

Jan
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.