Meerdere id's INNER JOIN

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »
Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

08/01/2020 01:44:25
Quote Anchor link
Goede avond,


Ik heb een vraag betreft 2 tabellen die ik gecombineerd wil serveren.
De situatie kort uitgelegd.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
tabel: groups
ID   NAME
1   Blauw
2   Geel
3   Rood

Tabel: users
ID   USERNAME   GROUP
1   Bert          2
2   John          1
3   Jan          1, 3


Als resultaat wil ik:
Bert Geel
John Blauw
Jan Blauw, Rood

De GROUP id's matchen met de nummers in de users kolom GROUP.

Bert en John kan ik makkelijk met een INNER JOIN doen maar Jan heeft 2 group ID's.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
SELECT users.id, users.username users.group, groups.id, groups.name
FROM users
INNER JOIN groups ON users.group=groups.id
?>


Mijn vraag is dan ook welke type kolom voor users.group kan ik het beste hiervoor gebruiken en hoe kan ik meerdere waardes krijgen zoals het voorbeeld van Jan.
Gewijzigd op 08/01/2020 01:46:39 door Yoeri Achterbergen
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:42:47
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/01/2020 05:00:22
Quote Anchor link
Yeh Yoeri,

Dit vraagt om een ManyToMany relatie. Ofwel je hebt een koppeltabel nodig:

Tabellen:
- users
- groups
- user_group

De koppeltabel heeft (meestal) maar twee kollommen: user_id en group_id. Je kunt een primary key toevoegen op deze twee kolommen gezamenlijk.

Je krijgt dan in de koppeltabel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
user_id group_id
1   2
2   1
3   1
3   3


en je query wordt iets als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT u.id, u.username, g.id, g.name
FROM users u
INNER JOIN user_group ug ON u.id = ug.user_id
INNER JOIN groups g ON g.id = ug.group_id

 
Jan R

Jan R

08/01/2020 11:34:21
Quote Anchor link
Als je dan toch 2X user jan hebt in tabel users kan dit misschien ook.
SELECT
id,
USERNAME
,(select GROUP_CONCAT(name) from groups g where g.ID in (SELECT u2.GROUP from users u2 where ID=u.ID)) groepen
from
users u
GROUP BY
id

Frank zijn oplossing met tussen tabel is wel veel beter

Jan
 
Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

08/01/2020 13:15:56
Quote Anchor link
@frank,


Ik heb een koppeltabel gemaakt zoals je aangaf maar zit nu met het volgende:

Als een user 2 groepen heeft zoals Jan dan word deze 2x in het resultaat weergegeven

Bert Geel
John Blauw
Jan Blauw
Jan Rood

Kan het ook dat deze als 1 resultaat eruit rolt
Bert Geel
John Blauw
Jan Blauw, Rood
Gewijzigd op 08/01/2020 21:04:49 door Yoeri Achterbergen
 
Jan R

Jan R

09/01/2020 07:10:26
Quote Anchor link
Ja, via group_concat. zie ook mijn sql voorbeeld.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
SELECT
    u.id,
    USERNAME,
    (select
         GROUP_CONCAT(name)
     FROM
         user_group ug
     join
         groups g2
         on ug.group_id=g2.id
     WHERE
         ug.User_id=u.ID )
from
    users u


PS group en name zijn reserveerde namen in sql. je gebruikt deze als veldnamen!
Gewijzigd op 09/01/2020 07:39:13 door Jan R
 
Ivo P

Ivo P

09/01/2020 10:48:51
Quote Anchor link
merk trouwens op dat GROUP een gerserveerd woord is, en dus niet zo maar voor een kolomnaam gebruikt mag worden.

https://dev.mysql.com/doc/refman/8.0/en/keywords.html#keywords-8-0-detailed-G

@Jan
waarom een subquery. Waarom niet als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
    u.id,
    u.USERNAME,
    GROUP_CONCAT(g.name)

FROM users u
JOIN user_group ug ON ug.user_id = u.id
JOIN groups g ON ug.group_id=g.id
GROUP BY u.id, USERNAME
Gewijzigd op 09/01/2020 10:49:29 door Ivo P
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/01/2020 05:53:43
Quote Anchor link
Het enigste is dat je dan wel de groepsnamen hebt maar niet de bijbehorende groep-ids. Wat nou als je die beiden nodig hebt? Ik kan me wel indenken dat je nog een GROUP_CONCAT toevoegt maar dan heb je twee lijstjes..

En dan nog je krijgt een soort string met komma gescheiden waarden. Moet je weer met explode() gaan klooien ;-)

@ts

Je kunt in de view mijn oplossing gewoon gebruiken al wordt het wel wat omslachtiger..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$user_id
= null;

while ($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
    if($user_id !== $row['id'] {
        // start with new user
        echo 'username: ' . $row['username'] . '<br>';
        echo 'groups:';

        $user_id = $row['id'];
    }

    
    echo ' <a href="groups.php?id=' . $row['group_id'] . '">' . $row['group_name'] . '</a>';
}
Gewijzigd op 10/01/2020 06:08:04 door Frank Nietbelangrijk
 
Jan R

Jan R

10/01/2020 07:02:56
Quote Anchor link
Ivo P op 09/01/2020 10:48:51:
waarom een subquery. Waarom niet als---


Komt op hetzelfde neer. niet aan gedacht :)


Toevoeging op 10/01/2020 07:04:45:

Frank Nietbelangrijk op 10/01/2020 05:53:43:
En dan nog je krijgt een soort string met komma gescheiden waarden. Moet je weer met explode() gaan klooien ;-)


Hangt van het doel af. Bij mij is komma ideaal. Dan staat er Webbeheerder, toernooileider

Jan
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.