Meerdere namen in 1 regel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Naam Loos

Naam Loos

20/11/2009 15:41:00
Quote Anchor link
Mijn SQL ziet er zo ongeveer uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
wedstrijd  |  soort  |  deelnemers
------------------------------------
ergens     |  iets   |  Piet - Jan - Klaas
PHPhulp    |  niks   |  Jan - Kees

Zoals je ziet staan er meerdere namen bij deelnemers, hoe krijg ik daar een soort update scriptje mee. Dus als mijn naam erbij moet komen te staan moet het script de huidige namen laten staan en dan een - zetten met mijn naam erachter...
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:29:08
 
- SanThe -

- SanThe -

20/11/2009 15:47:00
Quote Anchor link
Datamodel is gewoon verkeerd.
Zie normaliseren.
 
Naam Loos

Naam Loos

20/11/2009 15:59:00
Quote Anchor link
Zo ziet ie er ook niet uit maar het is gewoon voor de uitleg...

Met onderstaande code krijg ik er 1 naam in...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$sql
= "
    UPDATE
        wedstrijden
    SET
        deelnemers = '"
.$_SESSION['USER_ID']."'
    WHERE
        id = '"
.$_GET['id']."'
"
;

if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql);
}

elseif(mysql_affected_rows() == 0)
{

    echo 'Geen records gewijzigd. <br />Query: '.$sql;
}

else
{
    echo 'Je doet nu mee aan de wedstrijd!';
}

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

20/11/2009 16:06:00
Quote Anchor link
Bramboos schreef op 20.11.2009 15:59:
Met onderstaande code krijg ik er 1 naam in...

Ja, en meerdere namen in hetzelfde record duidt op een fout datamodel.
 
Naam Loos

Naam Loos

20/11/2009 16:08:00
Quote Anchor link
Hoe zou ik het dan beter kunnen oplossen?? Na het nadenkuurtje leek mij dit het beste idee...
 
- SanThe -

- SanThe -

20/11/2009 16:11:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 20.11.2009 15:47:
Zie normaliseren.

http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/150/
 
Naam Loos

Naam Loos

20/11/2009 16:28:00
Quote Anchor link
Oke... hier snap ik helemaaaal niks van!
 
Richard van Velzen

Richard van Velzen

20/11/2009 17:05:00
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.