Meerdere queries uit verschillen tabellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »
Karina Six

Karina Six

05/12/2021 16:51:57
Quote Anchor link
Hi! Ik ben sinds enkele weken bezig met PHP te leren, nu zit ik met een issue waar ik maar niet uit geraak.

Ik zou graag twee id's uit twee verschillende tabellen selecteren. En met deze id's een derde tabel vullen. De id's zijn dus eigenlijk foreign keys (als ik het goed heb). Aan de hand van een ingevuld formulier verkrijg ik de info 'Productnaam' (uit tabel Product) en 'Voornaam','Familienaam' (uit tabel Klant) en het Aantal.

Dus met een 'Select'-query dacht ik zo de id's te verkrijgen uit de twee verschillende tabellen. Het lukt me niet om deze samen in één query te zetten. Aangezien de tabellen geen gemeenschappelijke kolommen hebben, leek een JOIN geen optie. Ik dacht ze dus in twee aparte te zetten? (zie stukje code onderaan)

BV:
tabellen

Product: id, productnaam, prijs
Klant: id, voornaam, familienaam
aankoop: klantId, productId, aantal

Tips om mij verder op weg te helpen?

Vriendelijk bedankt,
Karina

Ter illustratie: (Ik heb ook al geprobeerd de twee queries in één variable onder te brengen gescheiden met een ' ; ' maar dit zorgde voor wat errors.)

public function getIds(string $familienaam, string $voornaam, string $productnaam, int $aantal)
{
$sql = "select id as productId from producten where productnaam = :productnaam";
$sql2 = "select id as klantId from modules where familienaam = :familienaam and voornaam = :voornaam";
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 02:28:06
 
Ivo P

Ivo P

05/12/2021 17:26:24
Quote Anchor link
om je formulier te vullen, heb je 2 query's nodig:
1 om je producten op te halen
1 om je klanten te vinden.

De aankopen kun je wel in 1 query ophalen: (voorbeeld voor klant met id = 123)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT k.id klantid,
       k.voornaam,
       k.achternaam,
       p.id productid,
       p.productnaam
FROM Klant k
JOIN aankoop ak ON k.id = ak.klantId
JOIN Product p ON p.id = ak.productId
WHERE k.id = 123


Je moet trouwens de prijs ook opslaan in de aankoop: als je later de prijs aanpast, weet je niet meer wat de klant moe(s)t betalen
 
Karina Six

Karina Six

05/12/2021 19:51:54
Quote Anchor link
Dag Ivo, hartelijk bedankt voor de feedback! Ik krijg nog steeds een foutmelding:

Warning: foreach() argument must be of type array|object, bool given in /XXX/doc.php on line 55

Zou het kunnen omdat er geen resultaten in de array terecht komen? Ter info: de tabel aankopen is voorlopig leeg, maar aangezien ik niets ophaal uit die tabel zou dit geen problemen mogen opleveren?

Hier het volledige deel. Zoals je zit wil ik met de resultaten een object maken.

public function getArray(string $familienaam, string $voornaam, string $product, int $aantal)
{
$sql = "select k.id as klantId,
k.voornaam,
k.familienaam,
p.id as productId,
p.naam,
p.prijs
from klanten k
join aankopen ak ON k.id = ak.persoonId
join producten p ON p.id = pu.productId
where p.naam = :product and k.familienaam = :familienaam and k.voornaam = :voornaam";
$dbh = new PDO($this->dbConn, $this->dbUsername, $this->dbPassword);

$stmt = $dbh->prepare($sql);

$stmt->execute(array(
':familienaam' => $familienaam,
':voornaam' => $voornaam,
':product' => $product
));


$resultSet = $stmt->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);

$lijst = array();
foreach ($resultSet as $rij) {
$aankoop = new Aankoop(
(int)$rij["klantId"],
$rij["voornaam"],
$rij["familienaam"],
$rij["productId"],
$rij["naam"],
$rij["prijs"]);
array_push($lijst, $aankoop);
}

$dbh = null;
return $lijst;
}
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/12/2021 20:03:05
Quote Anchor link
We hebben ook code-tags voor codes.

Wat zegt var_dump?
 
Karina Six

Karina Six

05/12/2021 20:19:24
Quote Anchor link
- Ariën - op 05/12/2021 20:03:05:
We hebben ook code-tags voor codes.

Wat zegt var_dump?


Hi,
Wanneer ik var_dump doe bij $resultSet, krijg ik dit. De variabelen in de foreach-loop hebben bijgevolg geen waarde.

bool(false)
Warning: foreach() argument must be of type array|object, bool given in /opt/XX/doc.php on line 56
array(0) { }
Warning: Undefined variable $punten in /opt/XXX.php on line 67
NULL
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/12/2021 20:31:42
Quote Anchor link
Bouw eens foutafhandeling in?

En plaats je code graag tussen codetags.
 
Karina Six

Karina Six

06/12/2021 19:10:33
Quote Anchor link
- Ariën - op 05/12/2021 20:31:42:
Bouw eens foutafhandeling in?

En plaats je code graag tussen codetags.


Hi, blijkt dat mijn SQL-statement niet correct is. Als ik ze test in myPhpAdmin, blijkt één kolomn bij elke waarde 'null' te geven, al zijn er gegevens voor deze id. Ook wanneer ik de beide 'RIGHT JOIN' doe of 'LEFT JOIN - RIGHT JOIN', 'RIGHT JOIN-LEFT JOIN'.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT k.id,
p.id
from klanten k
LEFT JOIN aankopen ak on k.id = ak.klantId
LEFT JOIN producten p on p.id = ak.productId
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

06/12/2021 20:20:46
 
Karina Six

Karina Six

06/12/2021 21:05:40
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 06/12/2021 20:20:46:


Hi, wanneer ik inner join gebruik, krijg ik geen resultaten terug. Ter info: de tabel aankopen is voorlopig leeg. Dus wat ik wil verkrijgen is de id van zowel klanten als producten aan de hand van een invulformulier.

BV. Ik vul in formulier: Klant Peeters koopt Wasmachine. Met een 'where'-statement wil ik zo de juist ID's verkrijgen uit de twee tabellen. ik krijg hierbij nog steeds een foutmelding ter hoogte van 'p.id where ... '

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT k.id where familienaam = :familienaam,
p.id where productnaam = :productnaam
from klanten k
INNER JOIN aankopen ak on k.id = ak.klantId
INNER JOIN producten p on p.id = ak.productId
 
Ivo P

Ivo P

07/12/2021 10:45:59
Quote Anchor link
Er is geen link tussen die klant en dat product: hij heeft hem nog niet gekocht.

Nu zal er vast wel een of andere exotische query mogelijk zijn om middels een of andere outer join tussen klant en producten alles van beide te verkrijgen, maar dan waarschijnlijk in de aantallen "veel te veel".

Dus iets met 1000 producten en 200 klanten levert je 200.000 records met alle mogelijke combinaties op.

Veel eenvoudiger is het om je lijstje te bouwen met 2 losse query's:
een om alle producten op te halen
en een om alle klanten op te halen (al heb je hopelijk snel zo veel klanten dat je die niet allemaal in 1 lijstje wilt tonen).

Daarna schiet je klant_id en product_id (plus wat info als datum en prijs en aantallen) in de tabel Aankopen.
En dan kun je info ophalen over "wie" en "wat" gekocht is.
 
Karina Six

Karina Six

07/12/2021 13:07:52
Quote Anchor link
Ivo P op 07/12/2021 10:45:59:
Er is geen link tussen die klant en dat product: hij heeft hem nog niet gekocht.

Nu zal er vast wel een of andere exotische query mogelijk zijn om middels een of andere outer join tussen klant en producten alles van beide te verkrijgen, maar dan waarschijnlijk in de aantallen "veel te veel".

Dus iets met 1000 producten en 200 klanten levert je 200.000 records met alle mogelijke combinaties op.

Veel eenvoudiger is het om je lijstje te bouwen met 2 losse query's:
een om alle producten op te halen
en een om alle klanten op te halen (al heb je hopelijk snel zo veel klanten dat je die niet allemaal in 1 lijstje wilt tonen).

Daarna schiet je klant_id en product_id (plus wat info als datum en prijs en aantallen) in de tabel Aankopen.
En dan kun je info ophalen over "wie" en "wat" gekocht is.

Dag Ivo,

Bedankt! Dat brengt mij bij een volgende vraag, kan ik deze twee queries in één variable onderbrengen? Ik zou ze graag in één functie uitwerken en met die gegevens een object maken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
            $sql = "select k.id as persoonId from klanten k where familienaam = :familienaam;  
            select p.id as productId from product p where naam = :naam";
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

07/12/2021 13:10:50
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/12/2021 11:39:52
Quote Anchor link
*Spambericht verwijderd*
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.