Meerdere records per groep

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ruben Portier

Ruben Portier

31/03/2012 12:29:29
Quote Anchor link
Beste

Ik ben bezig met het maken van een forum en heb daarbij volgende tabel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
tbl_posts

| post_id | forum_id | post_subject |
| --------------------------------- |
| 1       | 1        | Mijn eers... |
| 2       | 1        | Mijn twee... |
| 2       | 4        | blabla       |


Het probleem waar ik nu mee zit is. Ik wil alleen alle eerste post selecteren per forum_id. Dus alle eerste posts van forum_id 1 en 4.

Dus om het even te verduidelijken: Dan zou ik uit forum_id 1 alleen 'Mijn eers...' moeten ophalen en niet 'Mijn twee...' (dit is een reactie op de eerste post).

Ik heb al wat zitten proberen maar niets blijkt te werken. Ook via Google vind ik niet meteen iets bruikbaars. Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen?

Alvast heel erg bedankt!
Gewijzigd op 31/03/2012 12:29:58 door Ruben Portier
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:55:02
 
Mathias B

Mathias B

31/03/2012 13:07:55
Quote Anchor link
Je kunt dit oplossen met een subquery van de vorm:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
SELECT forum_name,(SELECT post_subject
                   FROM tbl_posts p  
                   WHERE f.forum_id = p.forum_id
                   ORDER BY post_id ASC
                   LIMIT 1)
FROM tbl_forums f
WHERE forum_id=1
?>
 
Ruben Portier

Ruben Portier

31/03/2012 13:17:26
Quote Anchor link
Ok, heel erg bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.