Meerdere rijen verwijderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

06/09/2007 15:44:00
Quote Anchor link
Beste leden,

Ik zit al een tijd met deze vraag, en kom er maar niet uit.

Ik ben bezig met een nieuws systeem voor me zelf, en ik wil in de admin ook meerdere nieuws berichten verwijderen (om alles schoon te houden)

Maar echter lukt me het niet.

Ik gebruik de volgende code (ik maak tevens gebruik van template power)

De html gedeelte
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<select name="kies" size="5" multiple="multiple" id="kies">
  <!-- START BLOCK : while_d -->
    <option value="{ID}">{VAL}</option>
    <!-- END BLOCK : while_d -->
  </select>


Het php gedeelte
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$titel = $_POST['kies'];
    
    mysql_query("DELETE FROM nieuws WHERE id = '".$titel."'") or die(mysql_error());
    $tpl->newBlock('goed');
    $tpl->assign('SUCCES', 'Met succes verwijdered');


Ik weet al dat de $_POST['kies']; niet automatisch in een array komt. Echter moet dat wel om de boel te kunnen verwijderen.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 01:33:56
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/09/2007 15:48:00
Quote Anchor link
Je query is nu:
DELETE FROM nieuws WHERE id = '".$titel."'"

Die id = hoogstwaarschijnlijk een INT dus de enkele quotes moeten/mogen weg.
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

06/09/2007 15:51:00
Quote Anchor link
Het is inderdaat een int.

Welke quotes bedoel je?

En ik kan dus ook meerdere berichten selecteren, en elke bericht heeft een andere id. En hoe moet ik dat oplossen?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/09/2007 15:55:00
Quote Anchor link
De enkele ;-)

Zo dus:
DELETE FROM nieuws WHERE id = " . $titel

Zolang je selecteert op een id zul je inderdaad alleen enkele records kunnen verwijderen. Als je er meer wilt verwijderen, bijvoorbeeld aan de hand van een array met id's, moet je zoiets doen:

DELETE FROM nieuws WHERE id IN(1,2,3,4,5,6)

waarbij 1,2,3,4,5,6 de waarden uit je array zijn.
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

06/09/2007 16:00:00
Quote Anchor link
hmm, de enkele quotes verijderd.

En ik heb dus ook IN toegevoegd, en hij verwijderd er maar 1.

Moet ik de post var nog in een array zetten?

Tot nu toe heb ik de volgende query lijn:

mysql_query("DELETE FROM nieuws WHERE id IN(".$titel.")") or die(mysql_error());
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/09/2007 16:09:00
Quote Anchor link
$titel bevat de waarde van $_POST['kies'] en daar zit maar 1 getal in. Op die manier zul je inderdaad altijd maar 1 record kunnen verwijderen.

Als je een array uit je formulier wilt krijgen, zul je met een multiple select moeten gaan werken, of met een series checkboxen.
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

06/09/2007 16:11:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<select name="kies" size="5" multiple="multiple" id="kies">
  <!-- START BLOCK : while_d -->
    <option value="{ID}">{VAL}</option>
    <!-- END BLOCK : while_d -->
  </select>


Ik doe het al met miltiple select.

En check boxen, nee. Maar ik denk ook tevens dat hier boven staand wel iets fout gaat.
 
Frank -

Frank -

06/09/2007 16:16:00
Quote Anchor link
print_r $_POST['kies'] eens, dan wordt het duidelijk welke data er nu in de array staat. Vervolgens ga je van deze array een keurige string maken waarbij je de nummers kommagescheiden keurig op een rijtje zet. Dit slinger je de query in en klaar is kees.

Niet vergeten te controleren hoeveel records er zijn verwijderd!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/09/2007 16:16:00
Quote Anchor link
Okee, dan zit dus in $_POST['kies'] een array met de gekozen waarden. Dan krijg je zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        foreach ($_POST['kies'] as $nr) {
            $sql = "
                DELETE FROM nieuws
                WHERE id = "
. $nr;
            if (mysql_query ($sql)) {
                if (mysql_affected_rows () > 0) {
                    echo 'record met id: ' . $nr . ' is verwijderd';
                }
            }

            else {
                trigger_error (mysql_error ());
            }
        }
    }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
- wes  -

- wes -

06/09/2007 16:17:00
Quote Anchor link
$sql = "DELETE FROM nieuws WHERE id = " . $nr . "";

jan foei

$sql = "DELETE FROM nieuws WHERE id = " . $nr;
 
- SanThe -

- SanThe -

06/09/2007 16:23:00
Quote Anchor link
wes schreef op 06.09.2007 16:17:
$sql = "DELETE FROM nieuws WHERE id = " . $nr . "";

jan foei

$sql = "DELETE FROM nieuws WHERE id = " . $nr;

Hahaha... (sorry Jan, maar ik moest even lachen)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/09/2007 16:30:00
Quote Anchor link
Ik zie het ja :-)

Het heeft te maken met mijn manier van werken. Bepaalde code snippets zitten onder shortcut keys bij mij en daar hoort buiten quotes halen ook bij. Ik zal hem even verwijderen.
 
Martijn B

Martijn B

06/09/2007 16:33:00
Quote Anchor link
Dit is wat veiliger:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= 'DELETE FROM nieuws WHERE id = ' . (int)$nr;
?>


Zo zorg je ervoor dan er altijd een nummer in de query komt.

En niets iets als "0 OR 1=1", wat voor een lege nieuws tabel zorgt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

06/09/2007 16:34:00
Quote Anchor link
Naja, nu verwijderd hij niks.

hmm, dan toch gewoon over gaan op 1 per keer.
 
Martijn B

Martijn B

06/09/2007 16:36:00
Quote Anchor link
Je select veld moet aangepast worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<select name="kies[]" size="5" multiple="multiple" id="kies">
  <!-- START BLOCK : while_d -->
    <option value="{ID}">{VAL}</option>
    <!-- END BLOCK : while_d -->
  </select>


Nu wordt "kies" verzonden als array. Nu moet het lukken, denk ik.
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

06/09/2007 16:49:00
Quote Anchor link
Dat was de truc. Thanks!
 
Frank -

Frank -

06/09/2007 16:54:00
Quote Anchor link
@Martijn: Bij een multiple hoef je geen blokhaken achter de naam te zetten, de browser maakt er zelf al een array van. Dat is juist 1 van de eigenschappen van multiple.

En de query die jij hebt opgesteld, heb je tussen enkele quotes gezet. Dat is zwaar klote, nu kun je alle enkele quotes die je om strings in de SQL moet zetten, gaan escapen.

I.p.v. (int) kun je beter gewoon mysql_real_escape_string() gebruiken en de integer (ja, ook een integer!) tussen enkele quotes zetten. escapen moet een gewoon worden/zijn en het gebruik van quotes kan heel handig zijn wanneer je ook nog wel eens met andere databases werkt. Er zijn er bij die dit eisen, en dit zijn betere databases dan MySQL...

Leesvoer: Prepared statements met PDO.
 
Martijn B

Martijn B

06/09/2007 17:40:00
Quote Anchor link
Quote:
@Martijn: Bij een multiple hoef je geen blokhaken achter de naam te zetten, de browser maakt er zelf al een array van. Dat is juist 1 van de eigenschappen van multiple.


Het werkt voormij en het werkt ook voor Mr. de Jong. De blokhaken horen volgens mij gewoon bij de HTML standaard. Als het zonder ook werkt okee, maar werkt het dan in andere browsers ook?

Quote:
En de query die jij hebt opgesteld, heb je tussen enkele quotes gezet. Dat is zwaar klote, nu kun je alle enkele quotes die je om strings in de SQL moet zetten, gaan escapen.


Nee, dat is een keuze die je maakt. En is voor jou zwaar kloten, voormij niet. Ik werk alleen met quotes als dit ook echt nodig is. En bij een query is dit niet nodig, omdat je geen speciale tekens wilt gebruiken.

Quote:
I.p.v. (int) kun je beter gewoon mysql_real_escape_string() gebruiken en de integer (ja, ook een integer!) tussen enkele quotes zetten. escapen moet een gewoon worden/zijn en het gebruik van quotes kan heel handig zijn wanneer je ook nog wel eens met andere databases werkt. Er zijn er bij die dit eisen, en dit zijn betere databases dan MySQL...


Ik zeg nergens dat ik mysql_real_escape_string() i.p.v. (int) gebruik.
PostGreSQL werkt toch ook met nummers zonder quotes?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/09/2007 17:48:00
Quote Anchor link
Quote:
En bij een query is dit niet nodig, omdat je geen speciale tekens wilt gebruiken.
Het lijkt me dat je bij het gebruik van een string in een SQL query toch wel degelijk quotes wilt gebruiken?
 
Martijn B

Martijn B

06/09/2007 17:54:00
Quote Anchor link
@Blanche:

Nee ik heb het over de query string enkele quotes versus quotes.

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$sQry
= "SELECT * FROM tabel";

$sQry = 'SELECT * FROM tabel';
?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/09/2007 18:06:00
Quote Anchor link
Nee klopt, dat maakt in principe niets uit. Maar ik gebruik toch liever een standaard, en in dit geval dan dubbele quotes voor een query om zo de eventueel benodigde enkele quotes niet te hoeven escapen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "SELECT * FROM tabel WHERE foo = 'bar'";
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.