meerdere rows output moet 1 worden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »
Remco schrubben

remco schrubben

02/01/2012 14:15:41
Quote Anchor link
Ik heb een SELECT query met een simpel <form>.
Nu heb ik in mijn database in het veld jaar de volgende waarders:
2010 - 2010 - 2011 - 2011 - 2011 - 2012
Mijn veld categorie heeft de volgende waarders:
Cat 1 - Cat 2 - Cat 1 - Cat 1 - Cat 2 - Cat 1

Met mijn SELECT query krijg ik als output in de Selectbox:
2012
2011
2011
2010
2010

Nu zou ik graag als output krijgen:
2012
2011
2010

Wat doe ik nu eigelijk verkeert.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
                    define( 'DEBUG_MODE', false );
                
                    $query = "SELECT DISTINCT
                                jaar
                            FROM
                                promo
                            "
;
                    $result = mysql_query( $query );

                    if ( false === $result )
                    {

                        echo '<p>Er is iets fout gegaan bij het ophalen van de Promo Jaar Archief gegevens.<br />';
                        if ('DEBUG_MODE')
                        {

                            echo '<br />Foutmelding: ' . mysql_error() . '
                            <br />Query: '
. htmlspecialchars( $query );
                        }

                            echo '</p>';
                        }

                            else
                        {
                    ?>
            
                    <form id="aForm">
                        <select id="jaar" name="jaar" onchange="javascript: formget(this.form, 'include/promo_archief.php');">
                            <?php
                            while( $row = mysql_fetch_array( $result ) )
                            {

                            ?>

                            <option value="<?php echo htmlspecialchars( $row['jaar'] )  ?>" ><?php echo htmlspecialchars( $row['jaar'] ) ?></option>
                            <?php
                            }
                        }

                            ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:43:04
 
Herman van Ree

Herman van Ree

02/01/2012 14:17:06
Quote Anchor link
Probeer eens DISTINCT(jaar)

Toevoeging op 02/01/2012 14:18:47:

O, en ook nog toevoegen ORDER BY jaar DESC

Dus: SELECT DISTINCT(jaar) FROM promo ORDER BY jaar DESC
 

02/01/2012 14:31:37
Quote Anchor link
Heeft het veld jaar deze waardes: 2010 - 2010 - 2011 - 2011 - 2011 - 2012



Denk dan eens aan normaliseren
Gewijzigd op 02/01/2012 14:32:15 door
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

02/01/2012 17:25:33
Quote Anchor link
Quote:
Dus: SELECT DISTINCT(jaar) FROM promo ORDER BY jaar DESC

Dit zal in principe op een mysql datbase dus een error moeten opleveren

let wel dat DISTINCT:
1. geen functie is zoals MAX/SUM enz de () behoren dus niet om het veld / velden gezet te worden
2. dat een DISTINCT genomen dient te worden over de gehele fieldset in de SELECT clause
3. dat DISTINCT in feite ook niet samengaat met een GROUP BY

Het voorbeeld wat Herman geeft werkt alleen op databases die afkomstig zijn van de makers van windows - in zovere ik dan weer weet -.

je bent op zoek naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT DISTINCT jaar
FROM   promo
ORDER BY
       jaar DESC
 
Remco schrubben

remco schrubben

02/01/2012 18:30:17
Quote Anchor link
Ik zou de 3 mensen willen bedanken voor de reactie.
Kwam er achter dat de manier van Noppes Homeland en Herman van Ree allebij wel werkte. Alleen krijg ik het vermoeden dat zonder de () net een fractie snelle is met pagina laden. Kan dit kloppen?

Wel rijst er een vraag omhoog.
Zodra ik als voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT DISTINCT
jaar, naam
FROM  
promo
ORDER BY
       jaar DESC


Dat ik dan weer de output krijg zoals in openings topic vermeld.
Kan ik met DISTINCT dan geen meerdere velden selecteren, of gaat dit dan weer op de manier van Herman van Ree.

Bedankt alvast voor het uitlegen van deze vraag.
 
Herman van Ree

Herman van Ree

02/01/2012 18:59:50
Quote Anchor link
Nu zoek je naar elke niet dubbele combinatie van jaar en naam.
Reden waarom ik DISTINCT() met haakjes dus gebruik; en in dit geval 'jaar' tussen de haakjes zou plaatsen.

Met enige verbazing zie ik dat in de Mysql-documentatie deze voor de hand liggende mogelijkheid (gebruik m al jaren) niet beschreven staat.

Toevoeging: ook weer niet zo gek, want Msyql is nogal buggy.
Als je bv. DISTINCT() niet als eerste veld in je query gebuikt, gaat de query in de helft van de gevallen fout...waarom ie soms goed gaat is me een raadsel. (ook waarom ie dan fout gaat trouwens)
Gewijzigd op 02/01/2012 19:10:03 door Herman van Ree
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

02/01/2012 19:54:37
Quote Anchor link
Elke database heeft z'n eigen implementatie van de DISTINCT

DISTINCT()
- MS Access
- MSQL Server
- PG

DISTINCT
- mysql
- ORACLE

Het is wel noodzakelijk dat de DISTINCT altijd direct volgt op de SELECT het bepaald immers wat uniek moet zijn.

Maar wat is nu eigenlijk je uiteindelijke doel?
 
Aad B

Aad B

02/01/2012 20:21:58
Quote Anchor link
Herman van Ree op 02/01/2012 18:59:50:
Als je bv. DISTINCT() niet als eerste veld in je query gebuikt, gaat de query in de helft van de gevallen fout...waarom ie soms goed gaat is me een raadsel. (ook waarom ie dan fout gaat trouwens)
DISTINCT moet meteen achter de SELECT, waarom dan verbaasd zijn wanneer je niet volgens de (ANSI) SQL regels codeert maar zomaar wat "probeert". DISTINCT en GROUP BY worden veel te veel gebruikt om modellerings problemen weg te poetsen in plaats van het doel waar ze daadwerkelijk voor bedoeld zijn. "Probeer" eens een SQL cursus.
 
Remco schrubben

remco schrubben

02/01/2012 21:05:46
Quote Anchor link
Bedankt iedereen voor de reactie.

Noppes Homeland wat ik probeer te bereiken is dat de select query mij alleen de jaartallen terug geeft die in de database staan. Als ik dus 2x 2010, 3x 2011 en 1x 2012 heb, wil ik dat mijn selectbox alle 3 jaren enkel weer geeft als output.
Dit heb ik kunnen bereiken door de eerder genoemde query.

Alleen vroeg ik mij af hoe het met die DISTINCT ging als ik nog een extra veld wil aanroepen in de query. Gaat deze extra veld dan ook door de DISTINCT of valt deze er dan buiten en doet hij dat alleen op de eerste aangegeven veld zoals in mijn voorbeeld jaar.

Een andere mogelijkheid om dit te krijgen is natuurlijk ook welkom.
Ben hier om te leren dus alle mogelijke betere oplossingen zijn welkom.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

02/01/2012 21:16:00
Quote Anchor link
mysql: alle velden die achter de distinct staan worden mee genomen om unieke recordset te verkrijgen

dus als je hebt
2010 A
2010 A
2010 B
2011 A
2011 A

select distinct jaar, flop from eentabel order by jaar,flop

resultaat
2010 A
2010 B
2011 A

want dat zijn dan de uniek combinaties
 
Remco schrubben

remco schrubben

02/01/2012 21:31:06
Quote Anchor link
Bedankt voor reactie.

Oke voor mij is deze uitleg duidelijk.
Het komt er dus op neer als je nog enkele velden extra wilt selecteren, dient er een extra query gedraait te worden.

Leden bedankt voor reactie het is mij duidelijk, ik kan even weer verder.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.