Meerdere sessies tegelijk?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Hans De Ridder

Hans De Ridder

16/03/2016 20:30:37
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een bestaand inlogscript.
Met een vinkje kun je aangeven of je 30 dagen automatisch ingelogd wilt blijven.
Alleen werkt dat met de gebruikersnaam en het wachtwoord in twee cookies opgeslagen.
Ik heb in de DB een tabel aangemaakt met 2 cookies.
De eerste gebaseerd op een gecodeerde tijd die is ingesteld bij het aanmaken van de registratie.
De tweede gebaseerd op het IP, maar dient uitsluitend om bij andere locatie het automatisch inloggen te blokkeren.

Er wordt een sessie aangemaakt met de gegevens uit tabel 1
De codering voor de cookie opslag zitten in tabel 2.
De link tussen tabel 1 en tabel 2 wordt gemaakt via het id.
Moet/kan dat met meerdere sessies tegelijk?
Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe ik dit omgebouwd krijgt!
Iemand die me verder kan helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 23:22:17
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/03/2016 20:35:48
Quote Anchor link
Waarom sla je het wachtwoord op in een cookie? Klinkt behoorlijk gevaarlijk!
 
Hans De Ridder

Hans De Ridder

16/03/2016 20:53:05
Quote Anchor link
Dat was zo in het bestaande script.
Ik weet dat het onveilig is.
Vandaar dat ik een tabel heb aangemaakt in de DB die alleen via het id een link heeft met de accountgegevens.
Een veld dat ik noem 'cookip' met een gecodeerd IP adres.
De ander veld noem ik 'cookw'. En is gecodeerde afgeleide van de aanmaaktijd van het het account.
In het bestaande script wordt gewerkt met de gebruikersnaam en het wachtwoord uit tabel 1.
Dat geeft dus bij een session ook geen probleem.
Maar als ik het om wil bouwen moet ik ipv de gegevens uit tabel 1, gebruik maken van tabel 2.
En hoe dat moet heb ik geen idee van.
 
Hans De Ridder

Hans De Ridder

17/03/2016 23:53:06
Quote Anchor link
Ik ben inmiddels zover dat ik gegevens uit verschillende tabellen in 1 sessie kwijt kan.

'vrijw en 'basis' zijn de twee tabellen.
Uit 'vrijw'haal ik webs, faceb, youtu.
Uit 'basis' de overige gegevens.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query = $this->query("SELECT webs, faceb, youtu, first_name, middle_name, last_name, email_address, birth, username, password FROM vrijw, basis WHERE vrijw.id = $idee AND basis.id = $idee");


Voor de koppeling tussen beide tabellen gebruik ik het ID.
Nu heb ik nog 1 probleem, waar ik niet zo snel uit kom.
Voor het testen heb ik als referentie $idee aangemaakt en een waarde aan toegekend.
Die waarde moet ik zien te halen uit onderstaande.
Maar krijg dat niet goed voor elkaar.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
function set_session($username, $password) {
    
            $query = $this->query("SELECT id FROM ".DBTBLE." WHERE username='$username' AND password='$password'");
.
.
.
$idee=34;


Iemand die me weer even op gang kan brengen?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/03/2016 00:20:42
Quote Anchor link
Over het algemeen leer je enkel de userID op te slaan in de sessie. De rest van alle user gegevens bewaar je in de database en haal je bij ieder request waarbij je het nodig hebt weer uit de database.

een user wachtwoord in het bijzonder mag je NERGENS opslaan BEHALVE in de user tabel maar dan wel goed gecodeerd. Hiervoor gebruik je het liefst (op het moment van schrijven) BCrypt.
 
Hans De Ridder

Hans De Ridder

18/03/2016 08:57:01
Quote Anchor link
BCrypt kan ik in april gaan toepassen.
De server gaat eind maart over op PHP 5.6.

Ik leer eerst vanuit een bestaand oud inlogscript de verbeteringen aan te brengen.
Daarna komen de veranderingen zoals met name op dit forum worden aangedragen.
Het gaat dan om SQLi en waarschijnlijk ook de sessies opslaan in de database.
Dus als nu nog de value van de ID op een of andere manier is te vangen, dan lees ik het graag.
Gewijzigd op 18/03/2016 09:02:09 door Hans De Ridder
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/03/2016 10:09:58
Quote Anchor link
De sessies opslaan in de database?
Makes no sense. Verdiep je eerst eens goed in wat een sessie doet en hoe dit werkt. Iig zijn sessies bedoeld voor tijdelijke opslag.. hetgeen in de sessie opgeslagen is mag en zal verloren gaan. Je moet het zien als opslag voor een periode tussen twee of meer requests. Klassiek voorbeeld is het userid zodat je applicatie weet wie ingelogd is
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/03/2016 10:37:07
Quote Anchor link
Databases kunnen het sessiemanangement ook prima verzorgen hoor, maar inderdaad, de data in sessies zijn meestal wat meer van tijdelijke aard.

Het klinkt alsof TS een hoop oude code aan het de-spaghetti-seren is.

Zoals @Frank al aangaf hoef je in je sessie (voor het user management, althans) enkel een user id te onthouden.

Om een login te onthouden zou je daarvoor een cookie kunnen introduceren, bijvoorbeeld "rememberme" of "remember_login" of wat dan ook. In dit cookie zou je bijvoorbeeld enkel een random hash op kunnen slaan, die verder niets van doen heeft met gebruikersgegevens en zeker niet met je wachtwoord. Vervolgens houd je in een aparte tabel deze hashes bij, en aan welke user en bijvoorbeeld IP-adres deze gekoppeld is, en hoe lang deze login (op die specifieke machine) onthouden moet worden. Als iemand je site bezoekt controleer je eerst op het bestaan van dit cookie en bijbehorende gegevens, waarna je een gebruiker onder water automatisch inlogt als dit nodig zou zijn.

In je applicatie is het handig om een soort van user object te hebben, die je als kapstok voor gebruikersgegevens van de ingelogde persoon gebruikt. Deze kleed je aan met behulp van het user id in je sessie, en de gegevens van dit user object ververs je elke page-request.
Gewijzigd op 18/03/2016 10:38:22 door Thomas van den Heuvel
 
Hans De Ridder

Hans De Ridder

18/03/2016 12:20:35
Quote Anchor link
sorry, maar merk dat ik reactie heb geplaatst die bij andere vraag hoort...
Even kijken of ik die kan verplaatsen.
Ik zie de andere vraag niet meer, haha.
Misschien samengevoegd?
Gewijzigd op 18/03/2016 12:31:54 door Hans De Ridder
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/03/2016 12:50:07
Quote Anchor link
Voor password versleuteling in oudere php versies kun je password compat gebruiken. Deze vindt je hier: https://github.com/ircmaxell/password_compat

Toevoeging op 18/03/2016 12:56:53:

Verder verkrijg je het userid uiteraard wanneer je het inlogformulier verwerkt. Je hebt dan een gebruikersnaam die je probeert te vinden in je user tabel. Indien je die gevonden hebt ga je het password dat uit het inlogformulier encrypten en vergelijk je deze met het encrypte password uit de database. Klopt die ook dan pak je uit de resultset het userid en schrijf je die in de sessie.

Toevoeging op 18/03/2016 13:01:17:

SELECT * FROM users WHERE username='frank'

Tip: overweeg je gebruikers in te laten loggen (ook) met hun emailadres ipv hun gebruikersnaam
 
Ivo P

Ivo P

18/03/2016 13:45:32
Quote Anchor link
". Vervolgens houd je in een aparte tabel deze hashes bij, en aan welke user en bijvoorbeeld IP-adres deze gekoppeld is"

Als je het ipadres erbij betrekt, zal iemand die zijn laptop meeneemt naar school dus aldaar weer uitgelogd zijn.

Of iemand die zijn smartphone via wifi inlogt en vervolgens buiten op het netwerk van Vodafoon komt uitloggen.
Of als hij van de ene naar de andere gsm mast gaat mogelijk ook weer een ander ipadres krijgen.

Als het niet heeeel kritisch is (zoals een bank of zo) , zou ik het ipadres achterwege laten.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/03/2016 14:08:40
Quote Anchor link
@Ivo, dat is een tradeoff van gebruikersgemak versus security.

Je kunt dan twee dingen doen: een andere voorziening inbouwen, iets met nonces en user agent + een random string die elke page access wisselt, of het echt vasttimmeren met een IP adres.

Simpelweg de IP check achterwege laten en maar hopen dat alles goed gaat als je op een publiek (en mogelijk unencrypted) netwerk surft is vragen om ongelukken. Je zult op een of andere manier moeten garanderen dat je met een bepaalde gebruiker van doen hebt. Enkel een hash uit een cookie... I dunno man. Hangt ook af of je applicatie zelf veilig is he. Als iemand je cookies kan stelen ben je zonder IP check de klos.

Dan kun je weer https inzetten... Tis maar net hoeveel geld je tegen je oplossing aan wilt smijten he.
 
Hans De Ridder

Hans De Ridder

18/03/2016 14:54:06
Quote Anchor link
Ik lees jullie reacties wel uiteraard... Maar ik leer toch vlotter vanuit een (oud) voorbeeld script. Op zich werkt dat prima.
Zo neem ik met name later ook mee welke alternatieven er zijn, zowel in programma's als structuur.
En ik heb nu een probleem waar ik tegenaan loop... En wil graag weten of uit de gegeven query de value van de ID te halen is.

Ik vraag om een tafelpoot, maar jullie geven me adviezen over het inrichten van mijn huis en de meubels die er het beste bij staan, haha
Overigens ook heel belangrijk hoor....neem het ook allemaal mee.
Bedankt in ieder geval voor jullie reacties tot nu toe.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/03/2016 15:23:28
Quote Anchor link
De tafelpoot: Ja.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$db
= new mysqli('localhost', 'user', 'pass', 'demo');

if($db->connect_errno > 0){
    die('Unable to connect to database [' . $db->connect_error . ']');
}


$sql = "SELECT * FROM users WHERE username='".$db->real_escape_string(trim($_POST['username']))."' LIMIT 1";

if($result = $db->query($sql)){
    if($row = $result->fetch_assoc()) { // ik verwacht max 1 record terug dus gebruik ik geen while maar een if
        echo $row['id'] . ' - ' . $row['username'] . '<br />';
        // hier ga je vervolgens het wachtwoord vergelijken
        if($row['password'] == mijnPasswordEncryptFunctie($_POST['password']) {
            $session['logged_in'] = $row['id'];
            header('Location: index.php');
            exit;
        }
    }
else {
        $message = 'Ongeldige username en/of wachtwoord'; // geen gebruiker met die naam gevonden
    }
}
else {
    die('Ongeldige query'); // er ging iets fout
}
?>
Gewijzigd op 18/03/2016 15:28:58 door Frank Nietbelangrijk
 
Hans De Ridder

Hans De Ridder

20/03/2016 22:17:17
Quote Anchor link
Bedankt Frank voor het script. Je hebt me op goede spoor gezet. Met wat aanpassingen heb ik het ID nu kunnen vangen.
Het idee van uitsluitend die ID in de sessie te plaatsen spreekt me wel aan.
De gegevens in de sessie dienen uitsluitend om bij het welkom de gegevens te tonen.
Daarnaast worden de gegevens gebruikt bij een edit pagina, om weer te geven als reeds eerder ingevuld.
Die kunnen dan gewijzigd worden.
Hoe kan ik het beste de gegevens weer naar formulier verplaatsen i.p.v. per sessie?
Kan ik die queries zonder veiligheidsproblemen ook in het formulier toevoegen?
bedankt voor de tips....

Wat betreft de cookies hadik al twee waarden gereserveerd in aparte tabel.
De eerste was er een gebaseerd op gecodeerde tijd van aanmaak account.
De tweede was een gecodeerd ipadres. Die dient uitsluitend om te kijken of er vanuit andere omgeving wordt ingelogd.
Maar kwam er niet helemaal uit om die in te voeren op het oude script. Komt nog wel.
Was gebaseerd op de gebruikersnaam (ongecodeerd) en het wachtwoord (gecodeerd).
Dus heel onveilig... Maar dat bouw ik later in....
Gewijzigd op 20/03/2016 22:28:18 door Hans De Ridder
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/03/2016 22:30:54
Quote Anchor link
Zeker. Je bedoelt een profiel pagina?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

session_start();
$user_id = $_SESSION['logged_in']; // je moet wel zeker weten dat $_SESSION['logged_in'] ook bestaat, controleren met isset() !

$sql = "SELECT * FROM users WHERE id=" . $user_id;

if($result = $db->query($sql)) {
    $user = $result->fetch_assoc();
    if(!$user) {
        die('User met id ' . $user_id . ' niet gevonden');
    }
}
else {
    die('Ongeldige query'); // er ging iets fout
}
?>

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="UTF-8">
<title>Mijn Profiel</title>
</head>

<body>
    <form action method="POST">
        <input type="text" name="username" value="<?php echo $user['username']; ?>">
    ...
    </form>
</body>

</html>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

20/03/2016 22:35:09
Quote Anchor link
Geen set_charset() bij het maken van een connectie?

:(

EDIT: $session['logged_in']? Wut?
EDIT: tevens: een echo, en dan een header()? Ayyy.
EDIT: waarom wordt in het tweede fragment het user id niet meer ge-escaped?
Gewijzigd op 20/03/2016 22:38:30 door Thomas van den Heuvel
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/03/2016 22:37:40
Quote Anchor link
Ja natuurlijk wel ;-)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$db
= new mysqli('localhost', 'user', 'pass', 'demo');
$db->set_charset('utf8');

...

?>
 
Hans De Ridder

Hans De Ridder

20/03/2016 23:19:49
Quote Anchor link
Ik heb een stuk al in functies staan, dus dat maakt het wat aangenamer met schrijven telkens.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
function connect_db() {
        $conn_str = mysql_connect(DBHOST, DBUSER, DBPASS);
        mysql_select_db(DBNAME, $conn_str) or die ('Could not select Database.');
    }

    function query($sql) {

        $this->connect_db();
        $sql = mysql_query($sql);
        $num_rows = mysql_num_rows($sql);
        $result = mysql_fetch_assoc($sql);
            
    return array("num_rows"=>$num_rows,"result"=>$result,"sql"=>$sql);
    
    }


VOORBEELD:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$query = $this->query ("SELECT * FROM ".DBTBLE." WHERE username = '$username'");
$id = $query['result']['id'];
Gewijzigd op 20/03/2016 23:24:45 door Hans De Ridder
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/03/2016 23:39:41
Quote Anchor link
Je weet dat de mysql_ functies niet meer gebruikt kunnen worden vanaf PHP versie 7?
 
Hans De Ridder

Hans De Ridder

21/03/2016 00:16:31
Quote Anchor link
Ja, ik weet het...dus wat studeren blijven.... Eind maart krijgen we PHP 5.6 bij de provider.
Heb dus nog wel even de tijd...
Maar is ook hobby voor me...ben ook 2 x 32...
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.