Meerdere strings in 1 query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

29/10/2010 14:24:20
Quote Anchor link
Beste,

Ik wil effe wat doen maar weet zo snel niet hoe ik dit het beste kan doen.

Zal effe voorbeeld geven.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$naam
= "blaat";
$query = mysql_query("SELECT `id` FROM `users` WHERE `username` = '".$naam."'");
?>


Maar nu heb ik bijvoorbeeld 5 verschillende users... Hoe haal ik die allemaal op in 1 query?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 08:37:28
 
TJVB tvb

TJVB tvb

29/10/2010 14:27:23
Quote Anchor link
Dat kan met IN je query wordt dan
SELECT id FROM users WHERE username IN ('Tim','TJVB','blaat');

Of met meerdere OR
SELECT id FROM users WHERE username='Tim' OR username = 'TJVB' OR username = 'blaat';
Gewijzigd op 29/10/2010 14:28:29 door TJVB tvb
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

29/10/2010 14:28:40
Quote Anchor link
Zal het effe anders zegge

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
$check_update_friend
= mysql_query("SELECT `user_name1`, `user_name2` FROM `friends` WHERE `user_name1` = '".$_SESSION['user_name']."' || `user_name2` = '".$_SESSION['user_name']."'");
            while($update_friend = mysql_fetch_assoc( $check_update_friend )) {
                if($update_friend['user_name1'] == $_SESSION['user_name']) {
                    $friend_name = $update_friend['user_name2'];
                }

                else {
                    $friend_name = $update_friend['user_name1'];
                }

                echo $friend_name ."<br />";
            }

?>


En dan moet ik dus al die $friend_name in 1 query ophalen, dit is een array gooien ofwat?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.