Meerdere talen website

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »
Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

24/10/2010 18:18:14
Quote Anchor link
Hi!

Ik heb een vraagje (alweer)

Je hebt wel eens vaker dat wanneer je naar een website gaat dat je kan kiezen in welke taal je de website wilt zien (bv. NL, EN, FR,...)

Ik heb al wat op google zitten zoeken naar wat tutorials, maar vind niet echt iets bruikbaars.

Weet misschien iemand van jullie waar ik naar moet zoeken of heeft iemand een script/tutorial voor me?

Dankje.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:48:44
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

24/10/2010 18:24:26
Quote Anchor link
nou blijkbaar heb je niet zitten zoeken: Klikje
 
Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

24/10/2010 18:29:39
Quote Anchor link
ik heb idd nog niet hier gezocht
ff kijke of er iets tussen zit alvast bedankt
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

24/10/2010 18:47:38
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$texten
= array();
$textnl = array();

$texten['home'] = "Welcome to our homepage";
$textnl['home'] = "Welkom op de homepagina";

// en dan op de pagina

if($_GET['sitelang'] == "en"){
     echo $texten['home'];
}

elseif($_GET['sitelang'] == "nl"){
    echo $textnl['home'];
}

else
{
    echo $texten['home'];
}

?>
 
Pim -

Pim -

24/10/2010 18:56:37
Quote Anchor link
Of in een class. Nu even statisch, maar dat hoeft natuurlijk niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php
class Language
{
    protected static $data = array();
    protected static $language;

    public static function setData(array $data)
    {

        self::$data = $data;
    }


    public static function getLanguages()
    {

        return array_keys(self::$data);
    }


    public static function setLanguage($language)
    {

        self::$language = $language;
    }


    public static function get($key)
    {

        if (!isset(self::$data[ self::$language ][$key])) {
            return null;
        }

        return self::$data[ self::$language ][$key];
    }
}


// Setup
$array = array(
    'en' => array(
        'home' => 'Welcome',
        'about' => 'About us',
    ),

    'nl' => array(
        'home' => 'Welkom',
        'about' => 'Over ons',
    )
);

Language::setData($array);

// Taal kiezen, ook even kijken of de taal ondersteund wordt
if (isset($_GET['lang']) && in_array($_GET['lang'], Language::getLanguages()))
    Language::setLanguage($_GET['lang']);
else
    Language::setLanguage('nl');

// En dan toepassen
Language::get('home');
?>
Gewijzigd op 24/10/2010 19:35:39 door Pim -
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

24/10/2010 19:01:10
Quote Anchor link
Pim - op 24/10/2010 18:56:37:
Of in een class. Nu even statisch, maar dat hoeft natuurlijk niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php
class Language
{
    protected static $data = array();
    protected static $language;

    public static function setData(array $data)
    {

        self::$data = $data;
    }


    public static function getLanguages()
    {

        return array_keys(self::$data);
    }


    public static function setLanguage($language)
    {

        self::$language = $language;
    }


    public static function get($key)
    {

        if (!isset(self::$data[ self::$language ][$key])) {
            return null;
        }

        return self::$data[ self::$language ][$key];
    }
}


// Setup
$array = array(
    'en' => array(
        'home' => 'Welcome',
        'about' => 'About us',
    ),

    'nl' => array(
        'home' => 'Welkom',
        'about' => 'Over ons',
    )
);

Language::setData($array);

// Taal kiezen, ook even kijken of de taal ondersteund wordt
if (isset($_GET['lang']) && in_array($_GET['lang'], Language::getLanguages()))
    Language::setLanguage($_GET['lang']);
else
    Language::setLanguage('nl');

// En dan toepassen
Language::get('home');
?>

?>


wel netter, maar veel meer code.
 
Pim -

Pim -

24/10/2010 19:35:27
Quote Anchor link
Nee veel minder...
Wil jij bij elke string het volgende zetten?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if($_GET['sitelang'] == "en"){
     echo $texten['home'];
}

elseif($_GET['sitelang'] == "nl"){
    echo $textnl['home'];
}

else
{
    echo $texten['home'];
}

?>

Waarbij je ook nog eens moet zorgen dat de variabelen in de functies / methoden terecht komen.

Dan is gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo Language::get('about');
?>

Toch even wat minder?

Nu kan je ook nog de volgende methode toevoegen en daarmee formated strings gebruiken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
public static function getParams($key)
{

    if(!isset(self::$data[ self::$language ][$key])) {
        return null;
    }


    $params = func_get_args();
    // Strip the key arg
    array_shift($params);
    return vsprintf(self::$data[ self::$language ][$key], $params);
}


$array = array(
    'en' => array(
        'user' => 'Welcome %s! Enjoy your stay at site.com'
    ),
    'nl' => array(
        'user' => 'Welkom %s! Veel plezier met uw bezoek bij site.com'
    ),
);

Language::setData($array);
Language::setLanguage('nl');
echo Language::getParams('user', 'Pim');
// Geeft: Welkom Pim! Veel plezier met uw bezoek bij site.com
?>
Gewijzigd op 24/10/2010 19:43:09 door Pim -
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

24/10/2010 20:34:57
Quote Anchor link
ik heb voor mijn webshop gebruik gemaakt van session. De teksten van de producten staan in meerdere talen in de database, en de teksten van dingen als algemene voorwaarden ook.
 
Milo S

Milo S

24/10/2010 20:45:43
Quote Anchor link
Dan gewoon bij de query een AND taal = '".mysql_real_escape_string($_GET['taal'])."', als ze der toch al in staan...
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

25/10/2010 06:58:51
Quote Anchor link
Milo S op 24/10/2010 20:45:43:
Dan gewoon bij de query een AND taal = '".mysql_real_escape_string($_GET['taal'])."', als ze der toch al in staan...


met $_GET moet ik in iedere link in mijn webshop een taal=nl of taal=en inbouwen, met $_SESSION heb je dat probleem niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.