Meerdere updates in een query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marco Hendriks

Marco Hendriks

24/04/2013 12:52:14
Quote Anchor link
He,

Ik ben bezig met een wijzig functie voor me database dit lukt allemaal tot dat ik er een tweede update bij zet dan update hij wat ik ook invoer een 0.


Dit werkt perfect (1 update):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$benaming =  quote_smart($_POST["benaming"]);
                    $auteur =  quote_smart($_POST["auteur"]);        
                                                                    
                    if(isset($_POST['wijzig']))
                    {    
                        $wijzig_bestand_database = mysql_real_escape_string($_POST['wijzig_bestand_database']);
                        mysql_query("UPDATE bestanden SET benaming = '".$benaming."' WHERE id = '".$wijzig_bestand_database."' ") or die('Error, query failed' . mysql_error());
                        
                    }



zo gauw ik dit doe gaat het verkeerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$benaming =  quote_smart($_POST["benaming"]);
                    $auteur =  quote_smart($_POST["auteur"]);        
                                                                    
                    if(isset($_POST['wijzig']))
                    {    
                        $wijzig_bestand_database = mysql_real_escape_string($_POST['wijzig_bestand_database']);
                        mysql_query("UPDATE bestanden SET benaming= '".$benaming."' AND auteur = '".$auteur."' WHERE id = '".$wijzig_bestand_database."' ") or die('Error, query failed' . mysql_error());
                        
                    }


als ik er AND + nieuwe varibale neerzet gaat het verkeerd wat doe ik niet goed?
Gewijzigd op 24/04/2013 12:53:33 door Marco Hendriks
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 16:25:24
 
Erwin H

Erwin H

24/04/2013 13:00:59
Quote Anchor link
Een update van meerdere velden doe je zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
UPDATE tablename
SET veld1 = waarde1, veld2 = waarde2, veld3 = waarde3
WHERE ...

Meer op de mysql site: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/update.html
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

24/04/2013 13:05:17
Quote Anchor link
Dank je dat was de oplossing :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.