meerdere variabelen naar template krijgen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johan Halekor

Johan Halekor

24/08/2008 11:41:00
Quote Anchor link
ik probeer dus meerdere variabelen in mn templatesysteem van phpbb3 te krijgen, nu lukt het in principe om de categoriën te laten zien van mn Links script, nu wil ik alleen dus per categorie de links laten zien die daarbinnen vallen, maar daar krijg ik geen results! iemand enig idee??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php

// DEFAULT PAGE
    
    default:

    // Categorien Zoeken..
    $sSQL = 'SELECT id, name FROM site_links_cat';
    $rResult = mysql_query($sSQL);

    if(!$rResult) {
        if(DEBUG_MODE) {
            echo("Er ging iets fout met de query: ".mysql_error()." (".$sSQL.")");
        }
    }

    else {
        while ($row = mysql_fetch_assoc($rResult)) {
            $template->assign_block_vars('cat', array(
            'ID'    => $row['id'],
            'NAME'    => $row['name']
            ));


            $id = $row['id'];

            // Links per Categorie zoeken..
            $aSQL = "SELECT id, name, description, clicks FROM site_links_data WHERE cid =  " . $id . " ";
            $tResult = mysql_query($aSQL);

            if(!$tResult) {
                if(DEBUG_MODE) {
                    echo("Er ging iets fout met de query: ".mysql_error()." (".$sSQL.")");
                }
            }

            else {
                while ($arow = mysql_fetch_assoc($tResult)) {
                    $template->assign_block_vars('link', array(
                    'ID'            => $arow['id'],
                    'NAME'            => $arow['name'],
                    'DESCRIPTION'    => $arow['description'],
                    'CLICKS'        => $arow['clicks']
                    ));
                }
            }
        }
    }


    page_header('Links');

    $template->set_filenames(array('body' => 'links_body.html',));
?>


############ HTML:

<!-- INCLUDE overall_header.html -->
<hr>
<div class="panel">
<div class="inner"><span class="corners-top"><span></span></span>
<div class="content" align="left">
<p>
<table width="100%" valign="top" class="row2" cellpadding="0" cellspacing="0" style="border: 1px black solid;">
<tr><td colspan="2" class="cat" align="left">Links Database</td><td class="cat"></td></tr>
<tr><td height="4"></td></tr>
<!-- BEGIN cat -->
<tr align="left"><td>
&nbsp;{cat.NAME}
<!-- BEGIN link -->
&nbsp;-&gt;{link.NAME}
<!-- END link -->
</td></tr>
<tr><td><td height="5"></td></tr>
<!-- END cat -->
<tr><td><td height="4"></td></tr>
</tr>
<tr>
<td colspan="2" class="catb">&nbsp;</td><td class="catb"></td>
</tr>
</table>

</p>
</div>
<hr>
<span class="corners-bottom"><span></span></span></div>
</div>
<!-- INCLUDE jumpbox.html -->
<!-- INCLUDE overall_footer.html -->


################# MYSQ:"

--
-- Tabel structuur voor tabel `site_links_cat`
--

CREATE TABLE `site_links_cat` (
`id` mediumint(8) NOT NULL auto_increment,
`name` varchar(255) NOT NULL default '',
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=3 DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=3 ;

--
-- Gegevens worden uitgevoerd voor tabel `site_links_cat`
--

INSERT INTO `site_links_cat` VALUES (1, 'Kopen & Verkopen');
INSERT INTO `site_links_cat` VALUES (2, 'Volkswagen');

-- --------------------------------------------------------

--
-- Tabel structuur voor tabel `site_links_data`
--

CREATE TABLE `site_links_data` (
`id` mediumint(8) NOT NULL auto_increment,
`cid` mediumint(8) NOT NULL default '0',
`name` varchar(255) NOT NULL default '',
`description` mediumtext NOT NULL,
`clicks` mediumint(8) NOT NULL default '0',
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=3 DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=3 ;

--
-- Gegevens worden uitgevoerd voor tabel `site_links_data`
--

INSERT INTO `site_links_data` VALUES (1, 1, 'Marktplaats', 'De grootste (ver)koop site van Nederland.', 0);
INSERT INTO `site_links_data` VALUES (2, 2, 'Volkswagen Nederland', 'De officiële website van Volkswagen Nederland.', 0);
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:57:57
 
Johan Halekor

Johan Halekor

24/08/2008 17:59:00
Quote Anchor link
ben er achter dat de PHPCODE goed is, alleen het doorsluizen naar de html file gaat fout!! wie kan helpen??
 
Martijn B

Martijn B

24/08/2008 18:15:00
Quote Anchor link
Moet de 2e parameter van $template->assign_block_vars(...) geen 2 dimensionale array zijn, met alle records?

Wat je nu doet cat en link steeds overschrijven, denk ik..

Zoek anders even een goed voorbeeldje...
 
Johan Halekor

Johan Halekor

24/08/2008 18:17:00
Quote Anchor link
wat bedoel je precies met 2dimensionale array? als je een stuk code kan laten zien anders, dan snap ik het wat sneller!
 
Johan Halekor

Johan Halekor

26/08/2008 19:52:00
Quote Anchor link
kan verder iemand me helpen? ben er nogniet uit..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.