meerdere waarden name property

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Klaas Vaag

Klaas Vaag

31/08/2015 12:57:12
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik heb een vraag omtrent een form waarden. Wanneer ik een waarde wil doorsturen naar het verwerkingsscript dan lijkt het er op als of ik dit maar met een tegelijk kan doen. Wat ik graag wil bereiken is om meerdere waarden tegelijk te versturen zodat deze correct in de database terecht komen. Het gaat hier bij om de "name" waarden die het formulier mee stuurt. Ik zal een voorbeeld geven.

<select name="value">
<option value="waarden-van-database1">waarden-van-database2</option>
</select>

Ik probeer beide waarden van option in de database te krijgen maar het ziet er naar uit dat alleen de "name" waarde word opgeslagen terwijl ik beide waarden zou willen opslaan. Is dit uberhaupt wel mogelijk?

Enige input om het leerproces te vergemakkelijken is zeer welkom en wil ik graag voor bedanken.
Gewijzigd op 31/08/2015 13:09:23 door Klaas Vaag
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 23:23:04
 
- SanThe -

- SanThe -

31/08/2015 13:32:41
Quote Anchor link
De select heeft een name en de option heeft een value.
Hetgeen jij selecteert wordt meegestuurd met het formulier en is op te vragen met de name.

Waar haal jij die tweede waarde dan vandaan?
 
Klaas Vaag

Klaas Vaag

31/08/2015 13:58:14
Quote Anchor link
Dank je wel voor het reageren :-)

Ik haal beide waarde uit de database. De tweede waarde is een naam (als in leesbaar) en de eerste is een getal (id) die bij die naam hoort. Op deze manier kan ik een naam selecteren (met overeenkomstige id) om die weer in de database te stoppen. Als ik dan de pagina oproept om de gegevens te herzien dan zie ik de gegevens die bij die ID horen.
 
- SanThe -

- SanThe -

31/08/2015 14:02:50
Quote Anchor link
En wat is nou het probleem want ik volg het volgens mij niet helemaal meer.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

31/08/2015 14:16:48
Quote Anchor link
Klaas Vaag op 31/08/2015 13:58:14:
Ik haal beide waarde uit de database.

<knip>

Als ik dan de pagina oproept om de gegevens te herzien dan zie ik de gegevens die bij die ID horen.


Je draagt zelf al de oplossing aan: druk de waarde bij dat ID af?

Of het moet echt de bedoeling zijn dat je meerdere waarden (IDs) opslaat - in dat geval moet je een soort van multiselect maken.

Nota bene: Je hebt als het ware een "interne waarde" voor opslag en een "externe waarde" (label) voor weergave. Het voordeel van het opslaan van zo'n interne waarde in plaats van een explicitiete externe waarde is dat je dan nog steeds het label kunt veranderen zonder dat je verder iets in je database hoeft aan te passen. Dat zou anders zijn als je alles aan labels zou ophangen.
Gewijzigd op 31/08/2015 14:19:47 door Thomas van den Heuvel
 
Klaas Vaag

Klaas Vaag

31/08/2015 14:50:42
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 31/08/2015 14:16:48:
Klaas Vaag op 31/08/2015 13:58:14:
Ik haal beide waarde uit de database.

<knip>

Als ik dan de pagina oproept om de gegevens te herzien dan zie ik de gegevens die bij die ID horen.


Je draagt zelf al de oplossing aan: druk de waarde bij dat ID af?


Nee, totaal niet. Als ik een print_r($_POST); doe dan komt de ID niet mee, wel de naam zoals weergegeven in de <select name=""> maar niet de ID die bij de naam hoort.

Ik lees ook dingen als een array, werkt dit ook bij een select veld?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

31/08/2015 15:29:38
Quote Anchor link
hmm hmm data-integriteit

Waar komt het lijstje met options vandaan? (uit de database?)
Wat ga je doen met de gekozen option? (wegschrijven naar de database?)

1. zorg dat de database tabel een kolom met een unique id heeft.
2. geef de aan de value tag het unique id mee
3. na submit kun je aan de hand van het unique id weer alle relavante informatie uit de database halen met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM tabelnaam WHERE id=??
Gewijzigd op 31/08/2015 15:37:11 door Frank Nietbelangrijk
 
Klaas Vaag

Klaas Vaag

31/08/2015 16:27:23
Quote Anchor link
Dit is het select veld. Wat het doet is de namen laten zien (db_column2) terwijl de waarde de ID is waar die naam bij hoort (db_column1).

Als je bijvoorbeeld een database met bedrijven hebt dan heb je als naam bedrijf A met daaraan een ID voor de database. Indien er een document binnen komt en je registreert deze dan wil je het bedrijf met ID bij dat doucment hebben.

<select name="value">
<option value="1">Niet opgegeven</option>
<option value="#">&nbsp;</option>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$sql
= <<<SQL
SELECT *
FROM table
SQL
;

    if(!$result = $db->query($sql)){
        die('There was an error running the query [' . $db->error . ']');
    }


    while($row = $result->fetch_assoc()){

    ?>

//Added Id for Options Element
<option value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row['db_column1']; ?>
">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row['db_column2']; ?>
</option><!--Echo out options-->
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    }
    ?>

</select>

In dit geval word alleen de value (db_column1) meegegeven maar niet de andere waarde. En zoals ik al eerder vroeg, zou dit ook met een array kunnen? Ik weet dat het kan met input type checkbox maar geldt dit ook voor select?

@frank: de ID is uniek en autoincrement.
Gewijzigd op 31/08/2015 16:29:03 door Klaas Vaag
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

31/08/2015 17:00:42
Quote Anchor link
Nee dat gaat dus niet, en dat is ook de reden dat ik hamer op een unique id die je na het POSTEN van het formulier kunt gebruiken om de overige waarden uit de database te trekken
 
Klaas Vaag

Klaas Vaag

31/08/2015 17:07:14
Quote Anchor link
Dat is heel erg jammer...

Maar als ik jou goed begrijp dan zou ik die ID kunnen gebruiken om gegevens uit de database te krijgen? Want er uit krijg ik ze wel maar er in dus niet blijkbaar...
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

31/08/2015 17:14:42
Quote Anchor link
zoiets dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
$result
= mysqli_query($conn, "SELECT id, name FROM table");
$dropdown = '<select name="test">';
while($row = mysqli_fetch_assoc($result))
{

    $dropdown .='<option value="'.$row['id'].'">'.$row['name'].'</option>';
}

$dropdown .= '</select>';

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    if(isset($_POST['test']))
    {

        $id = intval($_POST['test']);
        $result = mysqli_query($conn, "SELECT * FROM table WHERE id=" . $id);
        if($row = mysqli_fetch_assoc($result))
        {

            echo 'gegevens: ';
            
            echo '<pre>';
            print_r($row);
            echo '</pre>';
        }
    }
}

?>

<html>
    <body>
        <form action="" method="post">
            <?php echo $dropdown; ?>
            <button type="submit">Verstuur</button>
        </form>
    </body>
</html>
 
Klaas Vaag

Klaas Vaag

31/08/2015 17:49:08
Quote Anchor link
Nu krijg ik dus "name" doorgestuurd naar het verwerkingsproces. Nu is het de bedoeling dat ik zowel "name" als "id" naar datzelfde proces krijg. Ik wil beide waardes opslaan zodat ik ze ergens anders op kan vragen. De pagina waar ik deze gegevens opvraag heeft de "ID" nodig om gegevens uit de database te kunnen halen.

Het formulier is de eerste stap, waarin ik nieuwe informatie toevoeg. Het dropdown menu is een veld met bestaande data uit de database zoals namen, adresgegevens, enz.
 
- SanThe -

- SanThe -

31/08/2015 18:00:39
Quote Anchor link
Als er slechts 1 select is kan je het id toch meegeven in een hidden input.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

31/08/2015 18:38:26
Quote Anchor link
Klaas Vaag op 31/08/2015 17:07:14:
Dat is heel erg jammer...


Waarom is dat jammer?

Stel je hebt een tabel 'klanten' met kolommen als naam, email, adres, telefoon etc.

Je laat de gebruiker een klant selecteren met een dropdown. Dan WIL je alleen maar het id posten. Waarom? Als gebruikers het hele record gaan terug sturen dan kunnen ze van alles stiekem aanpassen. Je hoeft daar echt niet voor gestudeerd te hebben overigens. In mijn voorbeeld wordt er enkel en alleen maar een numerieke waarde geaccepteerd. De gebruiker KAN dus enkel maar een keus maken uit een van de adressen en deze dus niet modificeren.

Stel nu dat je voor deze klant tevens in het zelfde formulier een bestelling laat toevoegen. je wilt in je database in de tabel 'bestellingen' niet de hele bups aan adresgegevens toevoegen voor ieder artikel dat besteld wordt. Je slaat in deze tabel enkel het id van de klant op waarmee je naar de tabel 'klanten' verwijst.
 
Klaas Vaag

Klaas Vaag

31/08/2015 18:52:59
Quote Anchor link
- SanThe - op 31/08/2015 18:00:39:
Als er slechts 1 select is kan je het id toch meegeven in een hidden input.


Oke, maar is die "hidden" input dan gelijk aan het ID die je selecteerd?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

31/08/2015 18:55:11
Quote Anchor link
Niet automatisch maar kan met javascript. Maar waarom? Misschien moet je toch trachten je vraag anders te stellen en gewoon laten zien wat je zo graag wilt bereiken.
 
Klaas Vaag

Klaas Vaag

31/08/2015 18:56:38
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 31/08/2015 18:38:26:
Klaas Vaag op 31/08/2015 17:07:14:
Dat is heel erg jammer...


Stel nu dat je voor deze klant tevens in het zelfde formulier een bestelling laat toevoegen. je wilt in je database in de tabel 'bestellingen' niet de hele bups aan adresgegevens toevoegen voor ieder artikel dat besteld wordt. Je slaat in deze tabel enkel het id van de klant op waarmee je naar de tabel 'klanten' verwijst.


Het eind resultaat moet inderdaad ongeveer zo zijn. Alleen het probleem waar ik mee zit is, hoe krijg ik dat er in. De ID bestaat overigens al omdat ik die uit een andere tabel haal. Maar dat terzijde, de link van gegevens naar een "klant" om even in jouw voorbeeld te spreken mis ik nog. In feite werkt het proces maar die eerste stap is mij nog onduidelijk. Als het een kwestie van een hidden input zoals Santhe zegt dan is het niet zo lastig maar is die gelijk aan de gegevens die ik selecteer.
 
Johan K

Johan K

31/08/2015 19:03:22
Quote Anchor link
Je kan natuurlijk altijd het "id" meesturen in een:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input name="id" type="hidden"></input>


Dit is alleen erg gevoelig voor "SQL Injection" aangezien je alles vanaf de gebruiker moet behandelen als incorrecte data, plus je kan geen ID verifiëren.

Eigenlijk zou geen enkele statische "id" of andere gegevens die te maken hebben met de structuur in jouw database staan zichtbaar maken voor de gebruiker, wat je wel zou kunnen doen is een ID opslaan in een session. Aangezien je zo cryptisch ben met je vraag, neem ik maar aan dat jouw database structuur gewoon -verkeerd- is.
Gewijzigd op 31/08/2015 19:10:10 door Johan K
 
Klaas Vaag

Klaas Vaag

31/08/2015 19:07:25
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 31/08/2015 18:55:11:
Niet automatisch maar kan met javascript. Maar waarom? Misschien moet je toch trachten je vraag anders te stellen en gewoon laten zien wat je zo graag wilt bereiken.


Oke, ik neem als voorbeeld een bedrijf. Van dat bedrijf krijg ik een document binnen. Je verwerkt het document door het vast te leggen in het systeem. De eerste stap die je dan neemt is het invoeren van gegevens. Je vult alles in waaronder de bedrijfsnaam (gekoppeld aan een ID). De bedrijfsnaam haal je uit de database, die prop je in een dropdown menu zodat het overzichtelijk is. Als je alles hebt ingevuld dan sla je dat op in de database. De gegevens zijn nu opgeslagen.

Later heb je informatie nodig van dat document. Je wilt het bekijken dus je gaat naar dat document en open het. Alle gegevens zijn daar, inclusief de gegevens van het bedrijf.

Onder de motorkap is het iets complexer, voor mij dan. Ik heb een formulier gemaakt met de velden die nodig zijn en ook zo opgeslagen worden in de database. Een veld, een select veld bevat de bedrijfsnamen die ik uit de database haal. Zo weet ik welk bedrijf bij het document hoort. Maar omdat ik alleen een bedrijfsnaam kan selecteren (en dus niet het ID) word de bedrijfsnaam weergegeven maar kan ik later de gegevens die aan die ID gekoppeld zijn niet weergeven omdat de ID mist. Dus nu zou ik een keuze moeten maken of ik alleen de bedrijfsnaam weergeef of de ID.

Toevoeging op 31/08/2015 19:11:53:

Johan K op 31/08/2015 19:03:22:
Je kan natuurlijk altijd het "id" meesturen in een:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input name="id" type="hidden"></input>


Dit lijkt mij niet mogelijk omdat het veld niet weet welke naam ik selecteer dus ook geen ID kan meegeven.

Overigens gebruik in in het verwerkingsscript bind_param, welke volgens het internet bijna onmogelijk zou zijn om een sql-injection uit te voeren.



Toevoeging op 31/08/2015 19:16:36:

wellicht is dit beter...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<form name="inkomend" action="?inkomend=allin&groepen=inkomend&action=add_do" method="post">
    Download<br>
    <input type="text" name="download"><br>
    Categorie<br>
    <select name="categorie">
      <option value="#">Maak een keuze</option>
    </select>
    <br>
    Bedrijf<br>
    <select name="bedrijf">
    <option value="1">Niet opgegeven</option>
    <option value="#">&nbsp;</option>
    <?php
$sql
= <<<SQL
SELECT *
FROM contactenzakelijk
ORDER BY bedrijf
SQL
;

    if(!$result = $db->query($sql)){
        die('There was an error running the query [' . $db->error . ']');
    }


    while($row = $result->fetch_assoc()){

    ?>

    //Added Id for Options Element
    <option value="<?php echo $row['zakelijk_id']; ?>"><?php echo $row['bedrijf']; ?></option><!--Echo out options-->

    <?php
    }
    ?>

    </select><br>
    Onderwerp<br>
    <input type="text" name="onderwerp"><br>
    Ontvangen<br>
    <input type="text" name="ontvangen" value="<?php echo date("Ymd"); ?>"><br>
    Brief nr<br>
    <?php
$sql
= <<<SQL
SELECT * FROM inkomend ORDER BY briefnr DESC LIMIT 1
SQL
;

    if(!$result = $db->query($sql)){
        die('There was an error running the query [' . $db->error . ']');
    }


    while($row = $result->fetch_assoc()){
    ?>

        <input type="text" name="briefnr"> Laatste briefnr: <?php echo $row['briefnr']; ?><br>
    <?php
    }
    $result->free();
    ?>

    Opmerkingen/notities:<br>
    <textarea cols="50" rows="10" name="editor1"></textarea><br>
    Afgehandeld?<br>
    <select name="afgehandeld">
      <option value="#">Maak een keuze</option>
      <option value="ja">Afgehandeld</option>
      <option value="nee">Niet afgehandeld</option>
      </select><br><br>
    <input type="submit" name="submit" value="Opslaan">&nbsp;<input type="reset" name="index" value="annuleren" onclick="document.location.href='?inkomend=index'">
</form>
</p></div>
Gewijzigd op 31/08/2015 19:18:23 door Klaas Vaag
 
Johan K

Johan K

31/08/2015 19:29:20
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
    <?php
    while($row = $result->fetch_assoc()){
      echo "<option value=\"{$row['bedrijf']}\">{$row['bedrijf']}</option>";
    }


    // en in je verwerkings script:
    $sql = 'select zakelijk_id from contactenzakelijk where bedrijf=?';
    // bind params.
    // execute query.
    //


    ?>
 
Klaas Vaag

Klaas Vaag

31/08/2015 19:34:56
Quote Anchor link
Mag ik vragen waar ik dan nu het ID vandaan haal? Deze moet ik opslaan om een overzicht te creëren.

Oeps, te snel gelezen, excuses.
Gewijzigd op 31/08/2015 19:39:58 door Klaas Vaag
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.