meertaligheid van website doortrekken in classes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

15/12/2009 13:36:00
Quote Anchor link
Hallo

Ik zou graag in één bestand mijn berichtgevingen in alle tallen bij houden.
Dus ik heb al:
language.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$lan
["nl"][0] = "hallo";
$lan["fr"][0] = "bonjour";
$lan["en"][0] = "hello";

?>


(ik kan natuurlijk ook overal gaan bijzetten dat $lan een array is en $lan["nl"] ook een array is enzovoort.. Maar ik dacht dat dit niet echt nodig was.)

Nu zou ik willen als ik een class maak (bv. myClass)
Dat ik mijn talen kan aanroepen.

Ik denk wel dat ik ongeveer in de juiste richting zal zitten..
* Dus eerst ontleden of er een taal is ingesteld (via GET)
-> indien niet: standaard taal instellen
-> anders: de gekozen taal instellen. (we gaan er van uit dat de ingevoerde taal correct is)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

if (isset($_GET['lan'])){
     if (!empty($_GET['lan'])){
          $language = $_GET['lan'];
     }
else{
          $language = "nl"; //standaard..
     }
}


?>


Nu weet ik wel niet waar ik deze code moet zetten, want aangezien ik meerdere classes gebruik moet dit een beetje "universeel" worden.

Als voorbeeld heb ik al gezegd dat ik mijn class 'myClass' zal noemen.
De basis:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
class myClass {
     funciton myClass(){
          //deze functie wordt direct aangeroepen.
          //hier moet verwelkoming komen: 0 (in $lan)

     }
}

?>


hoe zou ik dit nu best aan pakken? Want ik heb geen zin om alles 2 keer te wijzigen ofzo..?
Of ben ik in een totaal verkeerde richting bezig?

kunnen foutjes inzitten (code uit de losse pols)

mvg kasper
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kasper Heyndrickx
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:56:35
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/12/2009 14:35:00
Quote Anchor link
Zit je nog PHP4 classes te werken? Tegenwoordig hebben we gelukkig oon een __constructor die automatisch wordt aangeroepen bij instantieren van de class.
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

15/12/2009 15:05:00
Quote Anchor link
neen
PHP 5
maar het is uit de losse pols
en ik ben nog niet zo lang bezig..
met OOP
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.