Meeste results ophalen / wat het meeste voor komt.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marco Eilander

Marco Eilander

20/12/2013 16:30:52
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb in mijn database landen opgeslagen, nu wil ik op mijn website weergegeven, welke land het meeste voor komt(waar de meeste leden zich bevinden).

Ik probeerde dit :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$result = mysql_query("SELECT count(land) FROM bezoekers", $link);
$num_rows = mysql_num_rows($result);

echo "$num_rows";


maar die berekening klopt niet. (word weergegeven als 1).


Hoe kan ik maken, dat die alle landen apart telt, en vervolgens LIMIT 1 gaat doen, waar de meeste leden vandaan komen?

"[Vraag/probleem]" uit de titel weggehaald, zodat we iets meer van de echte titel zien in de sidebar[/modedit]
Gewijzigd op 20/12/2013 17:46:47 door Wouter J
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:58:59
 
Dos Moonen

Dos Moonen

20/12/2013 16:49:30
Quote Anchor link
Dat kan met COUNT() in combinatie met de GROUP BY clause. Ook is mysql_num_rows() niet de juiste functie, je zult het resultaat moeten fetchen, dus COUNT(...) AS ... toevoegen is ook wel handig.
 
Ivo P

Ivo P

20/12/2013 19:59:57
Quote Anchor link
Select count(*) as aantal, land
From bezoekers
Group by land
Order by aantal desc
 
Marco Eilander

Marco Eilander

22/12/2013 16:26:31
Quote Anchor link
Ivo P op 20/12/2013 19:59:57:
Select count(*) as aantal, land
From bezoekers
Group by land
Order by aantal desc


Ik kom nu uit op 183, maar nu kan ik nog niet zien, om welke land het gaat.
 
Ivo P

Ivo P

22/12/2013 20:24:41
Quote Anchor link
Dat staat in de kolom land...
 
Marco Eilander

Marco Eilander

22/12/2013 21:53:25
Quote Anchor link
Ivo P op 22/12/2013 20:24:41:
Dat staat in de kolom land...

Bedankt! Ik had dit i.p.v. land : " $bz['aantal'];
Gewijzigd op 22/12/2013 22:24:06 door Marco Eilander
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.