melding bij lege form

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jac E

Jac E

28/05/2016 12:46:17
Quote Anchor link
De bedoeling is dat wanneer er niets is ingevuld er een melding komt dat er niets is ingevuld. Op onderstaande manier komt hij bij mij meteen al met die opmerking wanneer het script aangeroepen wordt, maar deze moet pas gegeven worden wanneer "submit" is ingedrukt en dus niet eerder. Hoe krijg ik dat wel voor elkaar? Tot nu geven alle mogelijkheden meteen al die melding.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if (!isset($_POST['zoekterm']) AND empty($_POST['zoekterm'])) {
//niets ingevuld
}
else{
//iets ingevuld
}
?>
Gewijzigd op 28/05/2016 12:48:38 door Jac E
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:34:18
 
- SanThe -

- SanThe -

28/05/2016 12:53:16
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (isset($_POST['zoekterm']) AND $_POST['zoekterm'] == '') {
//niets ingevuld
}
else
// hier weet je niet of er al een $_POST/$_GET is.
?>
 
Marco Eilander

Marco Eilander

28/05/2016 13:15:24
Quote Anchor link
Je kan het ook op zo'n manier doen :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
if (isset($_POST['check'])) {
    if(empty($_POST['zoekterm'])){
    //niets ingevuld
    echo 'Je hebt niks ingevuld!';
    }

    else{
    //iets ingevuld
    echo 'je hebt <b>'.$_POST['zoekterm'].'</b> ingevuld.';
    }
}

?>

<form method="POST">
<input type="text" name="zoekterm"/>
<input type="submit" name="check"/>
</form>


De reden, dat het bij jou niet werkt is vanwege de "!", dat betekend, als het niet zo is.

Bijv:
!empty = als die niet leeg is
empty = al die leeg is

Jouw script geeft dus aan, als er geen isset is gedaan, activeert die het gedeelte "//niets ingevuld"
 
- SanThe -

- SanThe -

28/05/2016 13:26:19
Quote Anchor link
@Marco: En wat als ik een 0 (nul) zoek?
 
Marco Eilander

Marco Eilander

28/05/2016 14:07:14
Quote Anchor link
- SanThe - op 28/05/2016 13:26:19:
@Marco: En wat als ik een 0 (nul) zoek?


Dan kan je dat toch prima maken/zoeken? Ligt eraan wat je zoekt en hoe.
en anders
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if(empty($_POST['zoekterm'])){


veranderen naar :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($_POST['zoekterm'] == ''){
Gewijzigd op 28/05/2016 14:11:30 door Marco Eilander
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/05/2016 14:23:21
Quote Anchor link
Als je een zoekformulier maakt, gebruik dan meteen GET voor de zoekterm. Dan krijgen mensen geen melding meer dat de POST-actie opnieuw plaatsvindt, na een refresh.
Gewijzigd op 28/05/2016 14:24:01 door - Ariën -
 
Jac E

Jac E

28/05/2016 16:10:29
Quote Anchor link
Bedankt iedereen! Heel goed. En Marco omdat het nu 100% werkt zoals ik het graag zie.
Gewijzigd op 28/05/2016 16:13:59 door Jac E
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.