Melding bij opslaan formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Daan Vee

Daan Vee

10/01/2016 16:07:07
Quote Anchor link
Ik vraag me af hoe ik het volgende kan maken:
- ik heb een formulier
- als er op submit wordt gedrukt moet boven het formulier een melding komen met 'gegevens zijn opgeslagen'
- na drie seconden mag die melding weer verdwijnen.

Iemand enig idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 01:45:58
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

10/01/2016 16:08:38
Quote Anchor link
Wat heb je al? Waar loop je op vast?
Gewijzigd op 10/01/2016 16:09:06 door Obelix Idefix
 
Daan Vee

Daan Vee

10/01/2016 16:18:24
Quote Anchor link
Het formulier heb ik al en het script er omheen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
 if(isset($_POST['save'])){
// melding 3 seconden weergeven
}
else{
// formulier weergegeven
}
?>


Ik ben alleen op zoek naar de manier waarop ik de melding boven het formulier kan weergeven.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

10/01/2016 16:29:40
Quote Anchor link
Ik adviseer je om die melding met JavaScript te geven, javascript is clientside.

Wanneer je het via php doet moet je de pagina laten verversen vanaf de server. Zowel om de melding te tonen als om hem weg te halen.
Gewijzigd op 10/01/2016 16:30:30 door Pipo Clown
 
Daan Vee

Daan Vee

10/01/2016 16:31:03
Quote Anchor link
En hoe doe ik dat dan met javascript in deze code?
 
Pipo Clown

Pipo Clown

10/01/2016 16:36:18
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2016 17:42:07
Quote Anchor link
Waarom moet die tekst verdwijnen? Is en bevestingspagina niet handiger, om mensen niet in twijfel te trekken of hun bericht is verstuurd als ze even de andere kant opkijken?
Gewijzigd op 10/01/2016 17:42:35 door - Ariën -
 
Randy vsf

Randy vsf

10/01/2016 18:25:45
Quote Anchor link
Javascript voorbeeld.

Maar ik ben het wel met - Ariën - eens, waarom zou je zo'n melding verwijderen?
 
Daan Vee

Daan Vee

11/01/2016 16:19:26
Quote Anchor link
Omdat het gaat over het opslaan van een 'pagina' die je online in elkaar kunt zetten.
En dan vind ik het vervelend om elkaar een melding te geven en vervolgens weer terug te sturen naar een hoofdmenu.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2016 16:25:43
Quote Anchor link
Je kan toch ook een statische melding tonen boven de aangepast pagina. Het vanzelf laten verdwijnen, dat is waar ik op doel. Je kan natuurlijk prima een kruisje rechtsboven zetten, waarmee de gebruiker hem weg kan klikken.
 
Daan Vee

Daan Vee

11/01/2016 16:50:20
Quote Anchor link
Dat is ook de bedoeling, Ariën.
Maar de vraag is... hoe programmeer ik dat?
 
Randy vsf

Randy vsf

11/01/2016 16:56:27
Quote Anchor link
Je kan ook gebruik maken van bestaande library's
Alertify is wel een goede
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2016 17:08:13
Quote Anchor link
In jQuery:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$( document ).ready(function() {
    $( "#remove" ).click(function() {
         $("#alert").remove();
         $("#remove").remove();  
    });
});


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
    <div id="alert">Klik hieronder om dit te verwijderen.</div>
    <button id="remove">Wis</button>
 
Daan Vee

Daan Vee

11/01/2016 20:42:30
Quote Anchor link
Dank Ariën! Maar hoe/waar verwerk ik jouw code in mijn formulier-script?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
 if(isset($_POST['save'])){
// melding 3 seconden weergeven
}
else{
// formulier weergegeven
}
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2016 21:01:11
Quote Anchor link
Die eerste javascript code kan je prima in een JavaScript bestand verwerker=n. De HTML toon je op de plek waar je terugkeert naar je formulier, en controleert of er ge-POST is.
 
Daan Vee

Daan Vee

11/01/2016 21:09:51
Quote Anchor link
Hoe bedoel je Ariën? Moet ik een redirect instellen na het saven, zodat je weer bij het formulier komt?
Want in dat geval laat ie de melding toch ook zien als je pagina voor het eerst laadt?!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2016 21:19:20
Quote Anchor link
Je hebt geen redirect nodig. Je plaatst alleen op de plek van je formulier je PHPcode om te controleren of je formulier verstuurd is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
    // je afhandelingen

    // toon hieronder ook je bevestiging. Let op foutafhandeling in MySQL(i).

echo '
    <div id="alert">Formulier is verstuurd, je missie volbracht! Well done!</div>
    <button id="remove">Sluit</button>'
;
}

?>
 
Daan Vee

Daan Vee

11/01/2016 22:04:58
Quote Anchor link
thanks, het werkt!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2016 22:07:04
Quote Anchor link
Mooi, veel succes ermee :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.