Memory Limit exceeded

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »
Wouter Hardeman

Wouter Hardeman

15/06/2011 21:39:41
Quote Anchor link
Goedenavond,

Ik heb een (zwaar) script gemaakt die 4000+ YouTube video's moet scannen en in een database stoppen. M'n probleem is nu het memory limit.

Quote:
Fatal error: Allowed memory size of 209715200 bytes exhausted (tried to allocate 47 bytes) in C:\xampp\htdocs\gamerspawnfeed\Zend\Gdata\App\Base.php on line 380


Ik heb php.ini al aangepast naar 8196M, maar dit lijkt niet te werken... Heeft iemand een oplossing?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 05:01:24
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

15/06/2011 21:45:50
Quote Anchor link
Hahaha, als je server meer dan 8 GB intern geheugen heeft, zou het geen probleem moeten zijn.

Je kan er voor zorgen dat je het geheugen zo optimaal mogelijk gebruikt.
Dit doe je door zo efficient mogelijk je processen af te handelen.

Verder kun je natuurlijk in één keer proberen alle 8,000 filmpjes te scannen, maar je kan het ook verdelen in parten van bijvoorbeeld 100 stuks. Je laat het script bijhouden welke filmpjes je al hebt gehad.

Laat een cronjob het script aanroepen en verder gaan bij het laatste filmpje.
 
Wouter Hardeman

Wouter Hardeman

15/06/2011 22:05:12
Quote Anchor link
Ik dacht echt dat 16GB genoeg moest zijn voor m'n server... :/

Tevens heb ik al geprobeerd om variables te unsetten, maar zonder succes. Ik krijg een error wanneer ik objects (YouTube API werkt met objects) in een session probeer te zetten. Ook met serialize()
Gewijzigd op 15/06/2011 22:11:42 door Wouter Hardeman
 
Jelmer -

Jelmer -

15/06/2011 22:29:35
Quote Anchor link
Zou je wat code kunnen posten? Niet alles, maar ongeveer dat waarin globaal staat wat je doet (het ophalen, het verwerken, het opslaan)

Ik denk dat je daar een heleboel kan verbeteren, want in principe heb je hiervoor amper geheugen nodig: gewoon één filmpje per keer verwerken, dan hoef je altijd maar data voor één filmpje in het geheugen te houden. En aangezien PHP toch niet threaded is en ik niet aanneem dat je ingewikkelde dingen met curl aan het doen bent, denk ik dat dat prima mogelijk is.
 
Wouter Hardeman

Wouter Hardeman

15/06/2011 23:07:39
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
function printEntireFeed($videoFeed, $counter) {
    mysql_connect("", "", "");
    mysql_select_db("");
 foreach($videoFeed as $videoEntry) {
     $videoThumbnails = $videoEntry->getVideoThumbnails();
     foreach($videoThumbnails as $videoThumbnail) {
        $thumbnails[] = $videoThumbnail['url'];
     }
     $query = "INSERT INTO videos (video_id, title, added, updated, private, description, tags, category, viewcount, rating, watch_page_url, flash_url, mobile_rtsp_url, thumbnails) VALUES ('" . $videoEntry->getVideoId() ."', '" . addslashes($videoEntry->getVideoTitle()) . "', '" . $videoEntry->getPublished() . "', '" . $videoEntry->getUpdated() . "', '" . $videoEntry->isVideoPrivate() . "', '" . addslashes($videoEntry->getVideoDescription()) . "', '" . addslashes(implode(", ", $videoEntry->getVideoTags())) . "', '" . $videoEntry->getVideoCategory() . "', '" . $videoEntry->getVideoViewCount() . "', '" . serialize($videoEntry->getVideoRatingInfo()) . "', '" . $videoEntry->getVideoWatchPageUrl() . "', '" . $videoEntry->getFlashPlayerUrl() . "', '" . addslashes(serialize($videoEntry->mediaGroup->content)) . "', '" . serialize($thumbnails) . "')";
     mysql_query($query) or die($query . "<br />" . mysql_error());
     echo $counter . "<br />";
     $counter++;
     unset($videoEntry);
 }

 // See whether we have another set of results
 try {
   $newVideoFeed = $videoFeed->getNextFeed();
   unset($videoFeed);
 } catch (Zend_Gdata_App_Exception $e) {
   echo $e->getMessage() . "<br />\n";
   if($e->getMessage() == "No link to next set of results found.") {
        return;
   } else {
        printEntireFeed($newVideoFeed, $counter);
   }
 }

 if ($newVideoFeed) {
   echo "-- next set of results --<br />\n";
   printEntireFeed($newVideoFeed, $counter);
 }
}


Als iemand weet hoe ik dat kan optimaliseren, hoor ik het graag. :)
Gewijzigd op 15/06/2011 23:10:23 door Wouter Hardeman
 

15/06/2011 23:13:41
Quote Anchor link
Zou je misschien eerst niet een beetje leren over ZEND enzo (dat gebruik je?). Je hoeft niet iedere keer opnieuw te connecten met je database. Verder heb je ook geen foutafhandeling op je database (nee, 'or die' is geen foutafhandeling).
 
Wouter Hardeman

Wouter Hardeman

15/06/2011 23:19:10
Quote Anchor link
Nee, ik gebruik de Google Data APIs. Ik gebruik het framework verder niet. http://framework.zend.com/download/gdata

Verder is het geen openbaar script en hoeft de error niet afgehandeld te worden.
 
Jelmer -

Jelmer -

15/06/2011 23:30:34
Quote Anchor link
Als prolog fan vind ik recursie prachtig, maar ik zou het niet gebruiken in PHP: grote kans dat hij variabelen pas vrij geeft aan het eind van een functie, en dat is in pure recursie pas aan het eind het geval. (prolog en andere talen die ervoor gemaakt zijn optimaliseren dat automatisch)

Dus gewoon een while lus. En escape alles! Ook dat wat uit Google's API komt. Niet ervan uit gaan dat het wel veilig is.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
<?php
// buiten de functie gehaald om er niet voor te zorden dat hij iedere keer
// er nog een verbinding bij maakt.

mysql_connect("", "", "");
mysql_select_db("");

function
escape_date($date)
{

    $time = strtotime($date);
    return date('Y-m-d H:i:s', $time);
}

function
escape_bool($bool)
{

    // Geen idee hoe jij bools in je database opslaat
    return $bool ? 'yes' : 'no';
}

function
import_feed($videoFeed)
{

    $videos_imported = 0;
    
    foreach($videoFeed as $videoEntry)
    {

        $videoThumbnails = $videoEntry->getVideoThumbnails();
        foreach($videoThumbnails as $videoThumbnail) {
            $thumbnails[] = $videoThumbnail['url'];
        }

         
        $query = "
            INSERT INTO videos (
                video_id,
                title,
                added,
                updated,
                private,
                description,
                tags,
                category,
                viewcount,
                rating,
                watch_page_url,
                flash_url,
                mobile_rtsp_url,
                thumbnails
            ) VALUES (
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getVideoId()) ."',
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getVideoTitle()) . "',
                '"
. escape_date($videoEntry->getPublished()) . "',
                '"
. escape_date($videoEntry->getUpdated()) . "',
                '"
. escape_bool($videoEntry->isVideoPrivate())  . "',
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getVideoDescription()) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string(implode(", ", $videoEntry->getVideoTags())) . "', -- is dit een goed idee?
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getVideoCategory()) . "',
                "
  . intval($videoEntry->getVideoViewCount()) . ",
                '"
. mysql_real_escape_string(serialize($videoEntry->getVideoRatingInfo())) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getVideoWatchPageUrl()) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getFlashPlayerUrl()) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string(serialize($videoEntry->mediaGroup->content)) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string(serialize($thumbnails)) . "'
            )"
;
            
         if (!mysql_query($query))
        {

            echo mysql_error() . '<br><br><pre>' . $query . '</pre>';
            continue; // probeer volgende video
        }
        
        ++
$videos_imported;
    }

    
    return $videos_imported;
}

function
import_entire_feed($video_feed)
{

    $imported_videos = 0;
    
    while ($video_feed)
    {

        $imported_videos += import_feed($video_feed);
        // geeft NULL terug als er geen volgende feed is zegt de handleiding
        // en dan stopt de WHILE lus.

        $video_feed = $video_feed->getNextFeed();
    }

    
    return $imported_videos;
}


$imported_videos = import_entire_feed($feed);
printf('Imported %d videos', $imported_videos);
?>
 
Wouter Hardeman

Wouter Hardeman

16/06/2011 00:10:41
Quote Anchor link
Als eerste, bedankt! :D Het werkt perfect!

Dit is inderdaad een veel slimmere manier, veel van geleerd.

Maar wat bedoel je met: "is dit een goed idee?"?
 
Jelmer -

Jelmer -

16/06/2011 00:24:03
Quote Anchor link
Als je de categorieën met komma's scheidt kan je er niet zo makkelijk op koppelen als dat je een koppeltabel gebruikt: mysql one to many relation of [http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/normaliseren/150/]Normaliseren[/url].
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.