Memory Limit exceeded

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »
Wouter Hardeman

Wouter Hardeman

15/06/2011 21:39:41
Quote Anchor link
Goedenavond,

Ik heb een (zwaar) script gemaakt die 4000+ YouTube video's moet scannen en in een database stoppen. M'n probleem is nu het memory limit.

Quote:
Fatal error: Allowed memory size of 209715200 bytes exhausted (tried to allocate 47 bytes) in C:\xampp\htdocs\gamerspawnfeed\Zend\Gdata\App\Base.php on line 380


Ik heb php.ini al aangepast naar 8196M, maar dit lijkt niet te werken... Heeft iemand een oplossing?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 06:48:16
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

15/06/2011 21:45:50
Quote Anchor link
Hahaha, als je server meer dan 8 GB intern geheugen heeft, zou het geen probleem moeten zijn.

Je kan er voor zorgen dat je het geheugen zo optimaal mogelijk gebruikt.
Dit doe je door zo efficient mogelijk je processen af te handelen.

Verder kun je natuurlijk in één keer proberen alle 8,000 filmpjes te scannen, maar je kan het ook verdelen in parten van bijvoorbeeld 100 stuks. Je laat het script bijhouden welke filmpjes je al hebt gehad.

Laat een cronjob het script aanroepen en verder gaan bij het laatste filmpje.
 
Wouter Hardeman

Wouter Hardeman

15/06/2011 22:05:12
Quote Anchor link
Ik dacht echt dat 16GB genoeg moest zijn voor m'n server... :/

Tevens heb ik al geprobeerd om variables te unsetten, maar zonder succes. Ik krijg een error wanneer ik objects (YouTube API werkt met objects) in een session probeer te zetten. Ook met serialize()
Gewijzigd op 15/06/2011 22:11:42 door Wouter Hardeman
 
Jelmer -

Jelmer -

15/06/2011 22:29:35
Quote Anchor link
Zou je wat code kunnen posten? Niet alles, maar ongeveer dat waarin globaal staat wat je doet (het ophalen, het verwerken, het opslaan)

Ik denk dat je daar een heleboel kan verbeteren, want in principe heb je hiervoor amper geheugen nodig: gewoon één filmpje per keer verwerken, dan hoef je altijd maar data voor één filmpje in het geheugen te houden. En aangezien PHP toch niet threaded is en ik niet aanneem dat je ingewikkelde dingen met curl aan het doen bent, denk ik dat dat prima mogelijk is.
 
Wouter Hardeman

Wouter Hardeman

15/06/2011 23:07:39
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
function printEntireFeed($videoFeed, $counter) {
    mysql_connect("", "", "");
    mysql_select_db("");
 foreach($videoFeed as $videoEntry) {
     $videoThumbnails = $videoEntry->getVideoThumbnails();
     foreach($videoThumbnails as $videoThumbnail) {
        $thumbnails[] = $videoThumbnail['url'];
     }
     $query = "INSERT INTO videos (video_id, title, added, updated, private, description, tags, category, viewcount, rating, watch_page_url, flash_url, mobile_rtsp_url, thumbnails) VALUES ('" . $videoEntry->getVideoId() ."', '" . addslashes($videoEntry->getVideoTitle()) . "', '" . $videoEntry->getPublished() . "', '" . $videoEntry->getUpdated() . "', '" . $videoEntry->isVideoPrivate() . "', '" . addslashes($videoEntry->getVideoDescription()) . "', '" . addslashes(implode(", ", $videoEntry->getVideoTags())) . "', '" . $videoEntry->getVideoCategory() . "', '" . $videoEntry->getVideoViewCount() . "', '" . serialize($videoEntry->getVideoRatingInfo()) . "', '" . $videoEntry->getVideoWatchPageUrl() . "', '" . $videoEntry->getFlashPlayerUrl() . "', '" . addslashes(serialize($videoEntry->mediaGroup->content)) . "', '" . serialize($thumbnails) . "')";
     mysql_query($query) or die($query . "<br />" . mysql_error());
     echo $counter . "<br />";
     $counter++;
     unset($videoEntry);
 }

 // See whether we have another set of results
 try {
   $newVideoFeed = $videoFeed->getNextFeed();
   unset($videoFeed);
 } catch (Zend_Gdata_App_Exception $e) {
   echo $e->getMessage() . "<br />\n";
   if($e->getMessage() == "No link to next set of results found.") {
        return;
   } else {
        printEntireFeed($newVideoFeed, $counter);
   }
 }

 if ($newVideoFeed) {
   echo "-- next set of results --<br />\n";
   printEntireFeed($newVideoFeed, $counter);
 }
}


Als iemand weet hoe ik dat kan optimaliseren, hoor ik het graag. :)
Gewijzigd op 15/06/2011 23:10:23 door Wouter Hardeman
 

15/06/2011 23:13:41
Quote Anchor link
Zou je misschien eerst niet een beetje leren over ZEND enzo (dat gebruik je?). Je hoeft niet iedere keer opnieuw te connecten met je database. Verder heb je ook geen foutafhandeling op je database (nee, 'or die' is geen foutafhandeling).
 
Wouter Hardeman

Wouter Hardeman

15/06/2011 23:19:10
Quote Anchor link
Nee, ik gebruik de Google Data APIs. Ik gebruik het framework verder niet. http://framework.zend.com/download/gdata

Verder is het geen openbaar script en hoeft de error niet afgehandeld te worden.
 
Jelmer -

Jelmer -

15/06/2011 23:30:34
Quote Anchor link
Als prolog fan vind ik recursie prachtig, maar ik zou het niet gebruiken in PHP: grote kans dat hij variabelen pas vrij geeft aan het eind van een functie, en dat is in pure recursie pas aan het eind het geval. (prolog en andere talen die ervoor gemaakt zijn optimaliseren dat automatisch)

Dus gewoon een while lus. En escape alles! Ook dat wat uit Google's API komt. Niet ervan uit gaan dat het wel veilig is.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
<?php
// buiten de functie gehaald om er niet voor te zorden dat hij iedere keer
// er nog een verbinding bij maakt.

mysql_connect("", "", "");
mysql_select_db("");

function
escape_date($date)
{

    $time = strtotime($date);
    return date('Y-m-d H:i:s', $time);
}

function
escape_bool($bool)
{

    // Geen idee hoe jij bools in je database opslaat
    return $bool ? 'yes' : 'no';
}

function
import_feed($videoFeed)
{

    $videos_imported = 0;
    
    foreach($videoFeed as $videoEntry)
    {

        $videoThumbnails = $videoEntry->getVideoThumbnails();
        foreach($videoThumbnails as $videoThumbnail) {
            $thumbnails[] = $videoThumbnail['url'];
        }

         
        $query = "
            INSERT INTO videos (
                video_id,
                title,
                added,
                updated,
                private,
                description,
                tags,
                category,
                viewcount,
                rating,
                watch_page_url,
                flash_url,
                mobile_rtsp_url,
                thumbnails
            ) VALUES (
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getVideoId()) ."',
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getVideoTitle()) . "',
                '"
. escape_date($videoEntry->getPublished()) . "',
                '"
. escape_date($videoEntry->getUpdated()) . "',
                '"
. escape_bool($videoEntry->isVideoPrivate())  . "',
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getVideoDescription()) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string(implode(", ", $videoEntry->getVideoTags())) . "', -- is dit een goed idee?
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getVideoCategory()) . "',
                "
  . intval($videoEntry->getVideoViewCount()) . ",
                '"
. mysql_real_escape_string(serialize($videoEntry->getVideoRatingInfo())) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getVideoWatchPageUrl()) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getFlashPlayerUrl()) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string(serialize($videoEntry->mediaGroup->content)) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string(serialize($thumbnails)) . "'
            )"
;
            
         if (!mysql_query($query))
        {

            echo mysql_error() . '<br><br><pre>' . $query . '</pre>';
            continue; // probeer volgende video
        }
        
        ++
$videos_imported;
    }

    
    return $videos_imported;
}

function
import_entire_feed($video_feed)
{

    $imported_videos = 0;
    
    while ($video_feed)
    {

        $imported_videos += import_feed($video_feed);
        // geeft NULL terug als er geen volgende feed is zegt de handleiding
        // en dan stopt de WHILE lus.

        $video_feed = $video_feed->getNextFeed();
    }

    
    return $imported_videos;
}


$imported_videos = import_entire_feed($feed);
printf('Imported %d videos', $imported_videos);
?>
 
Wouter Hardeman

Wouter Hardeman

16/06/2011 00:10:41
Quote Anchor link
Als eerste, bedankt! :D Het werkt perfect!

Dit is inderdaad een veel slimmere manier, veel van geleerd.

Maar wat bedoel je met: "is dit een goed idee?"?
 
Jelmer -

Jelmer -

16/06/2011 00:24:03
Quote Anchor link
Als je de categorieën met komma's scheidt kan je er niet zo makkelijk op koppelen als dat je een koppeltabel gebruikt: mysql one to many relation of [http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/normaliseren/150/]Normaliseren[/url].
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.