Memory Limit exceeded

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »
Wouter Hardeman

Wouter Hardeman

15/06/2011 21:39:41
Quote Anchor link
Goedenavond,

Ik heb een (zwaar) script gemaakt die 4000+ YouTube video's moet scannen en in een database stoppen. M'n probleem is nu het memory limit.

Quote:
Fatal error: Allowed memory size of 209715200 bytes exhausted (tried to allocate 47 bytes) in C:\xampp\htdocs\gamerspawnfeed\Zend\Gdata\App\Base.php on line 380


Ik heb php.ini al aangepast naar 8196M, maar dit lijkt niet te werken... Heeft iemand een oplossing?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:38:06
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

15/06/2011 21:45:50
Quote Anchor link
Hahaha, als je server meer dan 8 GB intern geheugen heeft, zou het geen probleem moeten zijn.

Je kan er voor zorgen dat je het geheugen zo optimaal mogelijk gebruikt.
Dit doe je door zo efficient mogelijk je processen af te handelen.

Verder kun je natuurlijk in één keer proberen alle 8,000 filmpjes te scannen, maar je kan het ook verdelen in parten van bijvoorbeeld 100 stuks. Je laat het script bijhouden welke filmpjes je al hebt gehad.

Laat een cronjob het script aanroepen en verder gaan bij het laatste filmpje.
 
Wouter Hardeman

Wouter Hardeman

15/06/2011 22:05:12
Quote Anchor link
Ik dacht echt dat 16GB genoeg moest zijn voor m'n server... :/

Tevens heb ik al geprobeerd om variables te unsetten, maar zonder succes. Ik krijg een error wanneer ik objects (YouTube API werkt met objects) in een session probeer te zetten. Ook met serialize()
Gewijzigd op 15/06/2011 22:11:42 door Wouter Hardeman
 
Jelmer -

Jelmer -

15/06/2011 22:29:35
Quote Anchor link
Zou je wat code kunnen posten? Niet alles, maar ongeveer dat waarin globaal staat wat je doet (het ophalen, het verwerken, het opslaan)

Ik denk dat je daar een heleboel kan verbeteren, want in principe heb je hiervoor amper geheugen nodig: gewoon één filmpje per keer verwerken, dan hoef je altijd maar data voor één filmpje in het geheugen te houden. En aangezien PHP toch niet threaded is en ik niet aanneem dat je ingewikkelde dingen met curl aan het doen bent, denk ik dat dat prima mogelijk is.
 
Wouter Hardeman

Wouter Hardeman

15/06/2011 23:07:39
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
function printEntireFeed($videoFeed, $counter) {
    mysql_connect("", "", "");
    mysql_select_db("");
 foreach($videoFeed as $videoEntry) {
     $videoThumbnails = $videoEntry->getVideoThumbnails();
     foreach($videoThumbnails as $videoThumbnail) {
        $thumbnails[] = $videoThumbnail['url'];
     }
     $query = "INSERT INTO videos (video_id, title, added, updated, private, description, tags, category, viewcount, rating, watch_page_url, flash_url, mobile_rtsp_url, thumbnails) VALUES ('" . $videoEntry->getVideoId() ."', '" . addslashes($videoEntry->getVideoTitle()) . "', '" . $videoEntry->getPublished() . "', '" . $videoEntry->getUpdated() . "', '" . $videoEntry->isVideoPrivate() . "', '" . addslashes($videoEntry->getVideoDescription()) . "', '" . addslashes(implode(", ", $videoEntry->getVideoTags())) . "', '" . $videoEntry->getVideoCategory() . "', '" . $videoEntry->getVideoViewCount() . "', '" . serialize($videoEntry->getVideoRatingInfo()) . "', '" . $videoEntry->getVideoWatchPageUrl() . "', '" . $videoEntry->getFlashPlayerUrl() . "', '" . addslashes(serialize($videoEntry->mediaGroup->content)) . "', '" . serialize($thumbnails) . "')";
     mysql_query($query) or die($query . "<br />" . mysql_error());
     echo $counter . "<br />";
     $counter++;
     unset($videoEntry);
 }

 // See whether we have another set of results
 try {
   $newVideoFeed = $videoFeed->getNextFeed();
   unset($videoFeed);
 } catch (Zend_Gdata_App_Exception $e) {
   echo $e->getMessage() . "<br />\n";
   if($e->getMessage() == "No link to next set of results found.") {
        return;
   } else {
        printEntireFeed($newVideoFeed, $counter);
   }
 }

 if ($newVideoFeed) {
   echo "-- next set of results --<br />\n";
   printEntireFeed($newVideoFeed, $counter);
 }
}


Als iemand weet hoe ik dat kan optimaliseren, hoor ik het graag. :)
Gewijzigd op 15/06/2011 23:10:23 door Wouter Hardeman
 

15/06/2011 23:13:41
Quote Anchor link
Zou je misschien eerst niet een beetje leren over ZEND enzo (dat gebruik je?). Je hoeft niet iedere keer opnieuw te connecten met je database. Verder heb je ook geen foutafhandeling op je database (nee, 'or die' is geen foutafhandeling).
 
Wouter Hardeman

Wouter Hardeman

15/06/2011 23:19:10
Quote Anchor link
Nee, ik gebruik de Google Data APIs. Ik gebruik het framework verder niet. http://framework.zend.com/download/gdata

Verder is het geen openbaar script en hoeft de error niet afgehandeld te worden.
 
Jelmer -

Jelmer -

15/06/2011 23:30:34
Quote Anchor link
Als prolog fan vind ik recursie prachtig, maar ik zou het niet gebruiken in PHP: grote kans dat hij variabelen pas vrij geeft aan het eind van een functie, en dat is in pure recursie pas aan het eind het geval. (prolog en andere talen die ervoor gemaakt zijn optimaliseren dat automatisch)

Dus gewoon een while lus. En escape alles! Ook dat wat uit Google's API komt. Niet ervan uit gaan dat het wel veilig is.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
<?php
// buiten de functie gehaald om er niet voor te zorden dat hij iedere keer
// er nog een verbinding bij maakt.

mysql_connect("", "", "");
mysql_select_db("");

function
escape_date($date)
{

    $time = strtotime($date);
    return date('Y-m-d H:i:s', $time);
}

function
escape_bool($bool)
{

    // Geen idee hoe jij bools in je database opslaat
    return $bool ? 'yes' : 'no';
}

function
import_feed($videoFeed)
{

    $videos_imported = 0;
    
    foreach($videoFeed as $videoEntry)
    {

        $videoThumbnails = $videoEntry->getVideoThumbnails();
        foreach($videoThumbnails as $videoThumbnail) {
            $thumbnails[] = $videoThumbnail['url'];
        }

         
        $query = "
            INSERT INTO videos (
                video_id,
                title,
                added,
                updated,
                private,
                description,
                tags,
                category,
                viewcount,
                rating,
                watch_page_url,
                flash_url,
                mobile_rtsp_url,
                thumbnails
            ) VALUES (
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getVideoId()) ."',
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getVideoTitle()) . "',
                '"
. escape_date($videoEntry->getPublished()) . "',
                '"
. escape_date($videoEntry->getUpdated()) . "',
                '"
. escape_bool($videoEntry->isVideoPrivate())  . "',
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getVideoDescription()) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string(implode(", ", $videoEntry->getVideoTags())) . "', -- is dit een goed idee?
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getVideoCategory()) . "',
                "
  . intval($videoEntry->getVideoViewCount()) . ",
                '"
. mysql_real_escape_string(serialize($videoEntry->getVideoRatingInfo())) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getVideoWatchPageUrl()) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string($videoEntry->getFlashPlayerUrl()) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string(serialize($videoEntry->mediaGroup->content)) . "',
                '"
. mysql_real_escape_string(serialize($thumbnails)) . "'
            )"
;
            
         if (!mysql_query($query))
        {

            echo mysql_error() . '<br><br><pre>' . $query . '</pre>';
            continue; // probeer volgende video
        }
        
        ++
$videos_imported;
    }

    
    return $videos_imported;
}

function
import_entire_feed($video_feed)
{

    $imported_videos = 0;
    
    while ($video_feed)
    {

        $imported_videos += import_feed($video_feed);
        // geeft NULL terug als er geen volgende feed is zegt de handleiding
        // en dan stopt de WHILE lus.

        $video_feed = $video_feed->getNextFeed();
    }

    
    return $imported_videos;
}


$imported_videos = import_entire_feed($feed);
printf('Imported %d videos', $imported_videos);
?>
 
Wouter Hardeman

Wouter Hardeman

16/06/2011 00:10:41
Quote Anchor link
Als eerste, bedankt! :D Het werkt perfect!

Dit is inderdaad een veel slimmere manier, veel van geleerd.

Maar wat bedoel je met: "is dit een goed idee?"?
 
Jelmer -

Jelmer -

16/06/2011 00:24:03
Quote Anchor link
Als je de categorieën met komma's scheidt kan je er niet zo makkelijk op koppelen als dat je een koppeltabel gebruikt: mysql one to many relation of [http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/normaliseren/150/]Normaliseren[/url].
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.