Mening schrijfstijl

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

12/01/2011 08:00:05
Anchor link
Goede morgen, ik ben redelijk nieuw met php.
Ik heb al eerder wat vragen geplaatst hier, maar nu is mijn vraag;
Wat vinden jullie van mijn schrijfstijl? Ik hoor graag wat ik kan verbeteren.
Ook wil ik dingen graag weten wat ik beter kan doen met beveiliging of fout afhandeling.
//waarschijnlijk komen en reactie van 'het werkt niet', maar dat geeft niet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')                                                                                 //Kijken of het formulier goed is verzonden.
 {
    require_once 'connect.php';                                                                                          //Connectie db.
    if(empty($_POST['wachtwoord']))                                                                                       //kijken of het form. wel goed is ingevuld.
     {
        echo "De gegevens zijn niet correct ingevuld.";
     }

    else
     {
        if ($_POST['wachtwoord'] == $_POST['cwachtwoord'])                                                              //Controle of gegevens goed zijn ingevuld.
         {
            mysql_select_db("shop", $con);                                                                                 //$con bevind zich op de connect.php pagina.
            
            mysql_query("
            INSERT INTO klanten (unaam, upass, email)    
            VALUES ('"
. $_POST['gebruikersnaam'] . "', '". $_POST['wachtwoord']. "', '". $_POST['email']. "')");        //De invoering van de naam en pass in db.
         }
        else
         {
            echo "De ingevoerde wachtwoorden komen niet overeen!";
         }
        
        
     }
  }

 else
  {
    echo "U moet wel gegevens invullen!";
  }

 
mysql_close($con);
?>


edit: Foutje.
Gewijzigd op 12/01/2011 08:08:03 door Ocirina Ocirina
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 17:02:28
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

12/01/2011 08:26:42
Anchor link
Waarom die mysql_close ?
 
Yea Rupie

Yea Rupie

12/01/2011 08:38:57
Anchor link
- Je kan nog controleren om de gebruikersnaam een minimaal aantal tekens bevat, idem voor wachtwoord.
- Je script is niet beveiligd, maak gebruik van mysql_real_escape_string()
- Gebruik je 1 database? Dan zou ik mysql_select_db("shop", $con); eruit halen en in connect.php erbij zetten.
- Mysql_close is nergens voor nodig?

mijn voorkeur geeft ook een iets andere notatie, maar dat is voor iedereen verschillend:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if (...) {
    
}

elseif (...) {
    
}

else {
    
}

?>


ipv

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if (...)
{

}

elseif (...)
{
    
}

else
{
    
}

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

12/01/2011 08:51:35
Anchor link
Yea Rupie op 12/01/2011 08:38:57:
mijn voorkeur geeft ook een iets andere notatie, maar dat is voor iedereen verschillend:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if (...) {
    
}

elseif (...) {
    
}

else {
    
}

?>


ipv

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if (...)
{

}

elseif (...)
{
    
}

else
{
    
}

?>


Nee juist niet.
De tweede manier is veel duidelijker.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2011 08:52:15
Anchor link
ik doe het zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if (...) {

}
elseif (...) {

}
else {

}

?>
 
Jelmer -

Jelmer -

12/01/2011 09:04:06
Anchor link
Ik zou het in een functie doen zodat je return kan gebruiken om eruit te ontsnappen. Dat scheelt lagen van nesting met if-else statements.

Sowieso nooit wachtwoorden zomaar opslaan, altijd een afgeleide (md5 of sha1 hash bijv.). Geen uitzonderingen.

Altijd oppassen met data in je sql stoppen -> mysql_real_escape_string voor strings waarvan je niet weet wat erin zit. (Bij sha1 hoeft het bijv. niet bij omdat daar altijd iets a-zA-Z0-9 uit komt, nooit iets wat lijkt op SQL of wat je query zou kunnen breken.)

require_once 'connect.php' impliceert dat je maar op één plek je databaseverbinding kan gebruiken.

En gebruik meer functies. Functies zijn er niet voor hergebruik, maar om je code in hapbare brokken op te splitsen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && do_register_user())
{

    header('Location: win.php');
    exit;
}

else
{
    // toon formulier
}


function
do_register_user()
{

    // ik check ze allemaal maar even zodat je niet tegen undefined indexes aanloopt
    if (empty($_POST['gebruikersnaam']) || empty($_POST['wachtwoord'])
        ||
empty($_POST['cwachtwoord']) || empty($_POST['email']))
    {

        echo 'De gegevens zijn niet correct ingevuld.';
        return false; // return stopt deze functie, en false geeft aan dat er
                      // iets mis was, en we dus het formulier weer terugwillen.

    }
    
    if ($_POST['wachtwoord'] != $_POST['cwachtwoord'])
    {

        echo 'De ingevoerde wachtwoorden komen niet overeen.';
        return false;
    }

    
    if (!register_user($_POST['gebruikersnaam'], $_POST['wachtwoord'], $_POST['email']))
    {

        echo 'Sorry, computer says no...';
        return false;
    }

    
    return true;
}


// Splits je code in aparte delen:
// do_register_user is om een formulier te verwerken
// register_user is om een gebruiker te registreren in je database
// get_db_connetion is om een database verbinding te pakken te krijgen.

function register_user($gebruikersnaam, $wachtwoord, $email)
{

    $con = get_db_connection();
    // sprintf om query en data wat gescheiden te houden, kan je sneller
    // je query controleren op fouten.

    $stmt = sprintf("
        INSERT INTO
            klanten (unaam, upass, email)
            VALUES ('%s', '%s', '%s')"
,
        mysql_real_escape_string($gebruikersnaam), // en al je data natuurlijk escapen.
        sha1($something_salty . $wachtwoord), // geen rauwe wachtwoorden opslaan. Nooit. Niet eens de suggestie wekken!
        mysql_real_escape_string($email));
    
    // je query gaat ook mis wanneer je bijv. een unique constraint op
    // gebruikersnaam of email hebt zitten, dus controleren of de query lukt
    // lijkt mij vrij belangrijk.

    return mysql_query($stmt, $con);
}


// met deze function kan je tenminste bij je verbinding vanuit verschillende
// contexten (functies) terwijl je nog steeds maar één keer verbinding maakt.

function get_db_connection()
{

    static $connection;
    
    if (!$connection)
    {

        require_once 'connect.php';
        mysql_select_db('shop', $con); // hoort dit niet in connect.php?

        $connection = $con;
    }

    
    return $connection;
}

?>
Gewijzigd op 12/01/2011 09:08:42 door Jelmer -
 

12/01/2011 09:06:51
Anchor link
Euh, je hebt toch al een topic lopen...?
Volgens mij is daar alles al behandeld...
 
Kris Peeters

Kris Peeters

12/01/2011 09:25:16
Anchor link
- SanThe - op 12/01/2011 08:51:35:
...
Nee juist niet.
De tweede manier is veel duidelijker.


Hier volg ik toch Yea Rupie.
Als je consequent omgaat met die indenteringsregels is er geen enkel probleem van leesbaarheid.

De sluitende accolade komt op de zelfde plaats (uiteraard lager) dan de plaats waar het commando begint, waar je de accolade opent.

bv. de i van if() komt dan op de zelfde plaats als de sluitende accolade.

Een bijkomend voordeel is dat je meer code krijgt op minder lijnen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2011 09:31:07
Anchor link
Kris Peeters op 12/01/2011 09:25:16:
Een bijkomend voordeel is dat je meer code krijgt op minder lijnen.

Dan moet je mijn versie pakken :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if (...) {

}
elseif (...) {

}
else {

}

?>


Uiteindelijk is het denk ik gewoon een kwestie van smaak / persoonlijke voorkeur. Wel grappig dat er zoveel varianten zijn. Uiteraard is die van mij het beste :P maar leuk om te zien dat iedereen z'n eigen maniertje heeft. Anyhow, het is geen kwestie van wat beter is, maar wat voor jou het prettigste werkt.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

12/01/2011 09:38:56
Anchor link
Ten eerste, je gebruikt dit enkel voor if/elseif/else.

Maar dit is niet in overeenstemming met het principe.

Het principe is juist dat je je commando begint waar de accolade zal sluiten. Dit doe je dus niet.
Een bijkomend ding: je begint een commando niet op een volgende lijn.

Wat jij beschrijft, is enkel een systeem voor if/elseiff/else, waardoor je dus niet meer consequent omspringt met de rest.


--------

Tenzij je denkt een uitleg te kunnen geven waarin je toont dat er wel een consequent systeem zit in wat je doet.
Gewijzigd op 12/01/2011 09:41:59 door Kris Peeters
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2011 09:47:36
Anchor link
Kris, wat bedoel je daar precies mee? Kun je een voorbeeld geven?

Ik doe het altijd als volgt:

If statement:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (iets) {
  //doe iets
}
?>


If-else statement:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (iets) {
  //doe iets
} else {
  // doe iets anders
}
?>
 
Kris Peeters

Kris Peeters

12/01/2011 09:54:49
Anchor link
Zoals ik zeg: je doet dit enkel voor if/elseif/else.
Gebeurt het op gelijk welke andere plek dat je iets zet rechts van een accolade?

Hoe past dit dan in een globaal systeem van indentering?
 
Erik Rijk

Erik Rijk

12/01/2011 10:00:53
Anchor link
Je kan wel verder gaan in je oude topic: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/empty-functie/75586/last/
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.