Mening schrijfstijl

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

12/01/2011 08:00:05
Anchor link
Goede morgen, ik ben redelijk nieuw met php.
Ik heb al eerder wat vragen geplaatst hier, maar nu is mijn vraag;
Wat vinden jullie van mijn schrijfstijl? Ik hoor graag wat ik kan verbeteren.
Ook wil ik dingen graag weten wat ik beter kan doen met beveiliging of fout afhandeling.
//waarschijnlijk komen en reactie van 'het werkt niet', maar dat geeft niet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')                                                                                 //Kijken of het formulier goed is verzonden.
 {
    require_once 'connect.php';                                                                                          //Connectie db.
    if(empty($_POST['wachtwoord']))                                                                                       //kijken of het form. wel goed is ingevuld.
     {
        echo "De gegevens zijn niet correct ingevuld.";
     }

    else
     {
        if ($_POST['wachtwoord'] == $_POST['cwachtwoord'])                                                              //Controle of gegevens goed zijn ingevuld.
         {
            mysql_select_db("shop", $con);                                                                                 //$con bevind zich op de connect.php pagina.
            
            mysql_query("
            INSERT INTO klanten (unaam, upass, email)    
            VALUES ('"
. $_POST['gebruikersnaam'] . "', '". $_POST['wachtwoord']. "', '". $_POST['email']. "')");        //De invoering van de naam en pass in db.
         }
        else
         {
            echo "De ingevoerde wachtwoorden komen niet overeen!";
         }
        
        
     }
  }

 else
  {
    echo "U moet wel gegevens invullen!";
  }

 
mysql_close($con);
?>


edit: Foutje.
Gewijzigd op 12/01/2011 08:08:03 door Ocirina Ocirina
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:51:53
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

12/01/2011 08:26:42
Anchor link
Waarom die mysql_close ?
 
Yea Rupie

Yea Rupie

12/01/2011 08:38:57
Anchor link
- Je kan nog controleren om de gebruikersnaam een minimaal aantal tekens bevat, idem voor wachtwoord.
- Je script is niet beveiligd, maak gebruik van mysql_real_escape_string()
- Gebruik je 1 database? Dan zou ik mysql_select_db("shop", $con); eruit halen en in connect.php erbij zetten.
- Mysql_close is nergens voor nodig?

mijn voorkeur geeft ook een iets andere notatie, maar dat is voor iedereen verschillend:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if (...) {
    
}

elseif (...) {
    
}

else {
    
}

?>


ipv

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if (...)
{

}

elseif (...)
{
    
}

else
{
    
}

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

12/01/2011 08:51:35
Anchor link
Yea Rupie op 12/01/2011 08:38:57:
mijn voorkeur geeft ook een iets andere notatie, maar dat is voor iedereen verschillend:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if (...) {
    
}

elseif (...) {
    
}

else {
    
}

?>


ipv

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if (...)
{

}

elseif (...)
{
    
}

else
{
    
}

?>


Nee juist niet.
De tweede manier is veel duidelijker.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2011 08:52:15
Anchor link
ik doe het zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if (...) {

}
elseif (...) {

}
else {

}

?>
 
Jelmer -

Jelmer -

12/01/2011 09:04:06
Anchor link
Ik zou het in een functie doen zodat je return kan gebruiken om eruit te ontsnappen. Dat scheelt lagen van nesting met if-else statements.

Sowieso nooit wachtwoorden zomaar opslaan, altijd een afgeleide (md5 of sha1 hash bijv.). Geen uitzonderingen.

Altijd oppassen met data in je sql stoppen -> mysql_real_escape_string voor strings waarvan je niet weet wat erin zit. (Bij sha1 hoeft het bijv. niet bij omdat daar altijd iets a-zA-Z0-9 uit komt, nooit iets wat lijkt op SQL of wat je query zou kunnen breken.)

require_once 'connect.php' impliceert dat je maar op één plek je databaseverbinding kan gebruiken.

En gebruik meer functies. Functies zijn er niet voor hergebruik, maar om je code in hapbare brokken op te splitsen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && do_register_user())
{

    header('Location: win.php');
    exit;
}

else
{
    // toon formulier
}


function
do_register_user()
{

    // ik check ze allemaal maar even zodat je niet tegen undefined indexes aanloopt
    if (empty($_POST['gebruikersnaam']) || empty($_POST['wachtwoord'])
        ||
empty($_POST['cwachtwoord']) || empty($_POST['email']))
    {

        echo 'De gegevens zijn niet correct ingevuld.';
        return false; // return stopt deze functie, en false geeft aan dat er
                      // iets mis was, en we dus het formulier weer terugwillen.

    }
    
    if ($_POST['wachtwoord'] != $_POST['cwachtwoord'])
    {

        echo 'De ingevoerde wachtwoorden komen niet overeen.';
        return false;
    }

    
    if (!register_user($_POST['gebruikersnaam'], $_POST['wachtwoord'], $_POST['email']))
    {

        echo 'Sorry, computer says no...';
        return false;
    }

    
    return true;
}


// Splits je code in aparte delen:
// do_register_user is om een formulier te verwerken
// register_user is om een gebruiker te registreren in je database
// get_db_connetion is om een database verbinding te pakken te krijgen.

function register_user($gebruikersnaam, $wachtwoord, $email)
{

    $con = get_db_connection();
    // sprintf om query en data wat gescheiden te houden, kan je sneller
    // je query controleren op fouten.

    $stmt = sprintf("
        INSERT INTO
            klanten (unaam, upass, email)
            VALUES ('%s', '%s', '%s')"
,
        mysql_real_escape_string($gebruikersnaam), // en al je data natuurlijk escapen.
        sha1($something_salty . $wachtwoord), // geen rauwe wachtwoorden opslaan. Nooit. Niet eens de suggestie wekken!
        mysql_real_escape_string($email));
    
    // je query gaat ook mis wanneer je bijv. een unique constraint op
    // gebruikersnaam of email hebt zitten, dus controleren of de query lukt
    // lijkt mij vrij belangrijk.

    return mysql_query($stmt, $con);
}


// met deze function kan je tenminste bij je verbinding vanuit verschillende
// contexten (functies) terwijl je nog steeds maar één keer verbinding maakt.

function get_db_connection()
{

    static $connection;
    
    if (!$connection)
    {

        require_once 'connect.php';
        mysql_select_db('shop', $con); // hoort dit niet in connect.php?

        $connection = $con;
    }

    
    return $connection;
}

?>
Gewijzigd op 12/01/2011 09:08:42 door Jelmer -
 

12/01/2011 09:06:51
Anchor link
Euh, je hebt toch al een topic lopen...?
Volgens mij is daar alles al behandeld...
 
Kris Peeters

Kris Peeters

12/01/2011 09:25:16
Anchor link
- SanThe - op 12/01/2011 08:51:35:
...
Nee juist niet.
De tweede manier is veel duidelijker.


Hier volg ik toch Yea Rupie.
Als je consequent omgaat met die indenteringsregels is er geen enkel probleem van leesbaarheid.

De sluitende accolade komt op de zelfde plaats (uiteraard lager) dan de plaats waar het commando begint, waar je de accolade opent.

bv. de i van if() komt dan op de zelfde plaats als de sluitende accolade.

Een bijkomend voordeel is dat je meer code krijgt op minder lijnen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2011 09:31:07
Anchor link
Kris Peeters op 12/01/2011 09:25:16:
Een bijkomend voordeel is dat je meer code krijgt op minder lijnen.

Dan moet je mijn versie pakken :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if (...) {

}
elseif (...) {

}
else {

}

?>


Uiteindelijk is het denk ik gewoon een kwestie van smaak / persoonlijke voorkeur. Wel grappig dat er zoveel varianten zijn. Uiteraard is die van mij het beste :P maar leuk om te zien dat iedereen z'n eigen maniertje heeft. Anyhow, het is geen kwestie van wat beter is, maar wat voor jou het prettigste werkt.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

12/01/2011 09:38:56
Anchor link
Ten eerste, je gebruikt dit enkel voor if/elseif/else.

Maar dit is niet in overeenstemming met het principe.

Het principe is juist dat je je commando begint waar de accolade zal sluiten. Dit doe je dus niet.
Een bijkomend ding: je begint een commando niet op een volgende lijn.

Wat jij beschrijft, is enkel een systeem voor if/elseiff/else, waardoor je dus niet meer consequent omspringt met de rest.


--------

Tenzij je denkt een uitleg te kunnen geven waarin je toont dat er wel een consequent systeem zit in wat je doet.
Gewijzigd op 12/01/2011 09:41:59 door Kris Peeters
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2011 09:47:36
Anchor link
Kris, wat bedoel je daar precies mee? Kun je een voorbeeld geven?

Ik doe het altijd als volgt:

If statement:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (iets) {
  //doe iets
}
?>


If-else statement:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (iets) {
  //doe iets
} else {
  // doe iets anders
}
?>
 
Kris Peeters

Kris Peeters

12/01/2011 09:54:49
Anchor link
Zoals ik zeg: je doet dit enkel voor if/elseif/else.
Gebeurt het op gelijk welke andere plek dat je iets zet rechts van een accolade?

Hoe past dit dan in een globaal systeem van indentering?
 
Erik Rijk

Erik Rijk

12/01/2011 10:00:53
Anchor link
Je kan wel verder gaan in je oude topic: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/empty-functie/75586/last/
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.