Menu buttons

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »
D B

D B

10/01/2013 22:13:45
Quote Anchor link
Hallo allen,

Ik ben bezig om een site te maken.
Ik werk nu met een iframepje om door middel van 3 bestanden mijn menu te laten zien / openklappen.
Nu is mijn vraag hoe ik dit het beste 'scriptsgewijs' op kan lossen (javascript/php/html)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="menu.css">
<div class="button"><a href=home.php target=contentframe>Home</a></div>
<div class="button"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/clubinfo.php" target=contentframe>Clubinfo</a></div>
<div class="button"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/afgelastingen.php" target=contentframe>Afgelastingen</a></div>
//Als ik hierop klik opent alles tussen * en *
<div class="button"><a href=menusenioren.php target=menuframe>Senioren</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/programmasenioren1.php" target=contentframe>Programma</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/uitslagensenioren1.php" target=contentframe>Uitslagen</a></div>
*
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC 1&soort=Competitie&deel=" target=contentframe>ZSC 1</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC 2&soort=Competitie&deel=" target=contentframe>ZSC 2</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC 3&soort=Competitie&deel=" target=contentframe>ZSC 3</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC 4&soort=Competitie&deel=" target=contentframe>ZSC 4</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC 5&soort=Competitie&deel=" target=contentframe>ZSC 5</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC Dames 1&soort=Competitie&deel=najaar" target=contentframe>ZSC Dames 1</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC Veteranen&soort=Competitie&deel=" target=contentframe>Veteranen</a></div>
*
 //Als ik hierop klik opent alles tussen **
<div class="button"><a href=menujunioren.php target=menuframe>Junioren</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/programmajunioren1.php" target=contentframe>Programma</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/uitslagenjunioren1.php" target=contentframe>Uitslagen</a></div>
**
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC A1&soort=Competitie&deel=" target=contentframe>ZSC A1</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC B1&soort=Competitie&deel=" target=contentframe>ZSC B1</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC C1&soort=Competitie&deel=" target=contentframe>ZSC C1</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC C2&soort=Competitie&deel=najaar" target=contentframe>ZSC C2</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D1&soort=Competitie&deel=najaar" target=contentframe>ZSC D1</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&soort=Competitie&deel=najaar" target=contentframe>ZSC D2</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&soort=Competitie&deel=najaar" target=contentframe>ZSC E1</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&soort=Competitie&deel=najaar" target=contentframe>ZSC E2</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&soort=Competitie&deel=najaar" target=contentframe>ZSC F1</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&soort=Competitie&deel=najaar" target=contentframe>ZSC F2</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&soort=Competitie&deel=najaar" target=contentframe>ZSC F3</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&soort=Competitie&deel=najaar" target=contentframe>ZSC Mini 1</a></div>
<div class="button" id="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&soort=Competitie&deel=najaar" target=contentframe>ZSC Mini 2</a></div>
**
<div class="button"><a href=sponsors.php target=contentframe>Sponsors</a></div>
<div class="button"><a href=fotos.php target=contentframe>Foto's</a></div>
<div class="button"><a href=supver.php target=contentframe>Sup. Vereniging</a></div>


Alvast hartelijk bedankt voor het meedenken!
Gewijzigd op 10/01/2013 22:27:02 door D B
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 11:37:41
 
Wouter J

Wouter J

10/01/2013 22:24:42
Quote Anchor link
1. Wat wil je?
2. Wat heb je al geprobeerd?
3. javascript/php/html dan noem je wel 3 talen die wel iets met elkaar gemeen hebben, maar totaal verschillend zijn, welke wil je?
4. Kijk eens naar de HTML tags en hun betekenissen, een menu hoort in een lijst thuis.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2013 22:25:55
Quote Anchor link
Is het niet verstandig om eens te kijken naar lists om je menu in op te maken (ul/li)? Dit is zo veel flexibeler in combinatie met CSS en :hover acties.

Ook zie ik dat je Woelmuis gebruikt, vergeet niet dat die hun server al 4 jaar niet geupdated hebben, en dat ze veel functionaliteit missen.
 
D B

D B

10/01/2013 22:32:01
Quote Anchor link
Beide bedankt voor de reactie!

@WouterJ
Ik heb het nu doormiddel van puur html met css, maar nu roep ik dus een iframe op en dit lijkt me niet het beste.
1) Mijn menu bij Junioren en bij Senioren uit laten klappen zodat dan de teams zichtbaar worden
2) Ik heb alles al 'netjes'(in IE) opgemaakt in html/css
3) I know, maar ben begonnen met html en las wat over javascript (waar ik zelf helemaal geen kaas van gegeten heb)
4) Op dit punt was ik inderdaad uitgekomen, maar toen zag ik dat er met javascript ook veel mogelijk was en dacht ik om me daar wat meer in te verdiepen

@Aar
1) Het list (ul/li) heb ik inderdaad nog niet gebruikt (daar was ik nu eigenlijk op uit gekomen) en toen dacht ik/en las ik, over javascript.
2) Woelmuis gebruik ik puur als testserver :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2013 22:35:33
Quote Anchor link
Javascript is iets waar je het laatste naar moet kijken. Met CSS kan je al complete uitklapmenu's maken.

Als testserver zou ik Woelmuis zeker niet gebruiken, omdat je tegen tekorten aan kan lopen. Gebruik dan WAMPP of een beveiligd-subdomeintje op je hosting.
 
Wouter J

Wouter J

10/01/2013 22:40:46
Quote Anchor link
Ehhh, Danny. JavaScript is een tool waarmee je interactie met de gebruiker kunt toevoegen aan je website, het is niet of het een of het ander, goede semantische HTML is taak 1 van elk HTML en CSS script dat je maakt.

Tevens moet je dit met HTML en CSS alleen doen, zie bijv. deze tut: http://sceneone.nl/tips_tricks/drop_down_menu.php
 
D B

D B

10/01/2013 22:46:41
Quote Anchor link
Ik ga morgen eens goed naar die tutorial kijken.

Bedankt!

Toevoeging op 11/01/2013 10:06:54:

Ik ben nu een aardig eindje op weg.

Toch zit ik nog met een paar probleempjes.

1) Is het mogelijk om het drop-downmenu bij :active te zien ipv :hover?
2) Mijn :active (back-ground color veranderen) werkt nu niet meer? Wat doe ik daar fout?
3) Als ik mijn home als 'standaardactive' wil zetten, doe ik dit dan door deze in een aparte class te zetten?

Hieronder mijn scripts: [link]http://bierens42.woelmuis.nl/testsite[/link]

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
        <div id="menu">
            <ul id="menuul">
            <li><div class="button"><a href="home.php" target="contentframe">Home</a></div></li>
            <li><div class="button"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/clubinfo.php" target="contentframe">Clubinfo</a></div></li>
            <li><div class="button"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/afgelastingen.php" target="contentframe">Afgelastingen</a></div></li>
            <li>
            <div class="button"><a href="senioren.php" target="contentframe">Senioren</a></div>
            <ul>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/programmasenioren1.php" target="contentframe">Programma</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/uitslagensenioren1.php" target="contentframe">Uitslagen</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC 1&amp;soort=Competitie&amp;deel=" target="contentframe">ZSC 1</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC 2&amp;soort=Competitie&amp;deel=" target="contentframe">ZSC 2</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC 3&amp;soort=Competitie&amp;deel=" target="contentframe">ZSC 3</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC 4&amp;soort=Competitie&amp;deel=" target="contentframe">ZSC 4</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC 5&amp;soort=Competitie&amp;deel=" target="contentframe">ZSC 5</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC Dames 1&amp;soort=Competitie&amp;deel=najaar" target="contentframe">ZSC Dames 1</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC Veteranen&amp;soort=Competitie&amp;deel=" target="contentframe">Veteranen</a></div></li>
            </ul>
            </li>
            <li>
            <div class="button"><a href="junioren.php" target="contentframe">Junioren</a></div>
            <ul>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/programmajunioren1.php" target="contentframe">Programma</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/uitslagenjunioren1.php" target="contentframe">Uitslagen</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC A1&amp;soort=Competitie&amp;deel=" target="contentframe">ZSC A1</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC B1&amp;soort=Competitie&amp;deel=" target="contentframe">ZSC B1</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC C1&amp;soort=Competitie&amp;deel=" target="contentframe">ZSC C1</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC C2&amp;soort=Competitie&amp;deel=najaar" target="contentframe">ZSC C2</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D1&amp;soort=Competitie&amp;deel=najaar" target="contentframe">ZSC D1</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&amp;soort=Competitie&amp;deel=najaar" target="contentframe">ZSC D2</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&amp;soort=Competitie&amp;deel=najaar" target="contentframe">ZSC E1</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&amp;soort=Competitie&amp;deel=najaar" target="contentframe">ZSC E2</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&amp;soort=Competitie&amp;deel=najaar" target="contentframe">ZSC F1</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&amp;soort=Competitie&amp;deel=najaar" target="contentframe">ZSC F2</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&amp;soort=Competitie&amp;deel=najaar" target="contentframe">ZSC F3</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&amp;soort=Competitie&amp;deel=najaar" target="contentframe">ZSC Mini 1</a></div></li>
            <li><div class="buttona"><a href="http://bierens42.woelmuis.nl/output/standmaken.php?competitie=ZSC D2&amp;soort=Competitie&amp;deel=najaar" target="contentframe">ZSC Mini 2</a></div></li>
            </ul>
            </li>
            <li><div class="button"><a href="sponsors.php" target="contentframe">Sponsors</a></div></li>
            <li><div class="button"><a href="fotos.php" target="contentframe">Foto's</a></div></li>
            <li><div class="button"><a href="supver.php" target="contentframe">Sup. Vereniging</a></div></li>
            </ul>
        </div>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
/*MENU*/

#menuul, #menuul ul {
    list-style:none;
    margin:0px;
    padding:0px;
}
#menuul li {
    width:120px;
}
#menuul ul {
    display:none;
}
#menuul li:hover ul {
    display:block;
}
#menuul li div.button {
    border-top:1px solid black;
    border-bottom:1px solid black;
    text-align:left;
    font-size:12px;
    height:16px;
    margin:1px 0 0 0;
}
#menuul li div.buttona {
    border-top:1px solid black;
    border-bottom:1px solid black;
    text-align:left;
    font-size:12px;
    height:16px;
    margin:1px 0 0 0;
}
#menuul li div.button a{
    padding-left:5px;
}
#menuul li div.buttona a{
    padding-left:40px;
}
#menuul li div.button a:link{
    background-color:#FFCC00;
    display:block;
    text-decoration:none;
}
#menuul li div.button a:visited{
    background-color:#FFCC00;
    display:block;
    text-decoration:none;
}
#menuul li div.button a:hover{
    background-color:#333333;
    display:block;
    text-decoration:none;
}
#menuul li div.button a:active{
    background-color:#333333;
    display:block;
    text-decoration:none;
}
#menuul li div.buttona a:link{
    background-color:#FFCC00;
    display:block;
    text-decoration:none;
}
#menuul li div.buttona a:visited{
    background-color:#FFCC00;
    display:block;
    text-decoration:none;
}
#menuul li div.buttona a:hover{
    background-color:#333333;
    display:block;
    text-decoration:none;
}
#menuul li div.buttona a:active{
    background-color:#333333;
    display:block;
    text-decoration:none;
}
/**/
 
Jack maessen

jack maessen

11/01/2013 16:59:05
Quote Anchor link
je bedoelt zoiets als :active menu; bij klikken rolt ie uit en blijven de subs staan
http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex17/ddaccordionmenu-glossy.htm
 
D B

D B

11/01/2013 17:12:21
Quote Anchor link
Zoiets inderdaad maar dit gebeurt dmv javascript of niet?
 
Jack maessen

jack maessen

11/01/2013 17:33:13
Quote Anchor link
ja daar zit een javascript achter
 
Wouter J

Wouter J

11/01/2013 19:08:51
Quote Anchor link
Danny, je hebt een verkeerd begrip van :active. :active betekend het moment dat je er op klikt. Wat jij wilt is de button stijlen als je op de pagina bent, in zo'n geval moet je met een CSS class werken.
 
D B

D B

11/01/2013 20:07:26
Quote Anchor link
@Wouter
Wat ik bedoel is dat ik nu bij :hover mijn submenu te zien krijg en vraag me ook af of het kan als ik op mijn hoofdmenu item klik ipv alleen erover heen gaan dus dacht ik :active ipv :hover (in mijn css) .

Eerst had ik ook kleursveranderingen bij :active maar die zie ik nu ook niet meer.

Hebben we het over dezelfde :active :)

Toevoeging op 11/01/2013 21:38:34:

@Wouter
Na je bericht nog eens gelezen te hebben denk ik dat ik weet waarover wij verschillend denken
Wat jij aangeeft met die class is als ik meerdere malen mijn menu aan roep door het gebruik van verschillende pagina's.

Nu heb ik mijn ontwerp zo dat eigenlijk alles in mijn index.php staat en dat alle links binnen de pagina (in een frame openen, voorheen toen ik zonder <ul> en <li> werkte werden dan mijn :active link en :visited dan ook een andere kleur.

Begrijp je het nog een beetje? :)

Nu vraag ik me dus af of ik dat :active op een link werkend kan krijgen en dan dus ook ipv :hover op mijn dropdown :active kan gebruiken.

Alvast bedankt voor de hulp!
Gewijzigd op 11/01/2013 21:40:05 door D B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.