Menu in header naast plaatje? - is stout.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Donster

Donster

25/11/2009 17:45:00
Quote Anchor link
Ik loop tegen het volgende aan wat betreft CSS , ik heb voor het gemak even een standaard html bestand gemaakt met alleen een header om dit te demonstreren.. (eigen code is te lang :D)
Ik heb hier tot gister laat in de nacht mee lopen stoeien , maar 't wil niet (:

Probleem:
Ik heb een plaatje en een rolover menu die ik in de header wil hebben , de bedoeling is dat het logo links (links in het midden) komt en daarnaast het menu beide helemaal op de bodem van de header div.
> Wat ik ook doe , het menu wil niet netjes op zijn plek komen en gaat zelfs "buiten"onderaan de div staan.

Ik heb een tekst gezet waar het menu moet komen .. dus naast het logo)

Html ter demonstratie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>HEADER TEST!</title>
<link rel="stylesheet" href="wh_menu.css" />
<style type="text/css">
<!--
body {
    font: 100% Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
    background: #666666;
    margin: 0; /* it's good practice to zero the margin and padding of the body element to account for differing browser defaults */
    padding: 0;
    text-align: center; /* this centers the container in IE 5* browsers. The text is then set to the left aligned default in the #container selector */
    color: #000000;
}
#header {
    width:1200px;
    background:#fff;
    margin:0 auto;
}
-->
</style>
</head>

<div id="header"><img src="wh_logo.png" width="228" height="127" /> Hier moet het menu komen te staan! -
  <ul id="menu">
    <li><a href="#nieuws" class="nieuws">nieuws</a></li>
    <li><a href="#hosting" class="hosting">hosting</a></li>
    <li><a href="#support" class="support">support</a></li>
    <li><a href="#design" class="design">design</a></li>
    <li><a href="#forum" class="forum">forum</a></li>
    <li><a href="#overons" class="overons">over ons</a></li>
  </ul>
</div>
</body></html>


En hier het css bestand voor het menu: (wh_menu.css)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
* {
    margin:0;
    padding:0;
}
ul#menu {
    width:571px;
    list-style:none;
}
ul#menu li {
    display:inline;
}
a {
    outline:none;
}
ul#menu li a {
    display:block;
    float:left;
    height:33px;
    background-image:url(wh_menu.png);
    text-indent:-9999px;
}
ul#menu li a.nieuws {
    width:104px;
    background-position:0 0;
}
ul#menu li a.hosting {
    width:91px;
    background-position:-104px 0;
}
ul#menu li a.support {
    width:91px;
    background-position:-195px 0;
}
ul#menu li a.design {
    width:91px;
    background-position:-285px 0;
}
ul#menu li a.forum {
    width:91px;
    background-position:-379px 0;
}
ul#menu li a.overons {
    width:91px;
    background-position:-484px 0;
}
ul#menu li a.nieuws:hover, ul#menu li a.nieuws:focus {
    background-position:0 -32px;
}
ul#menu li a.hosting:hover, ul#menu li a.hosting:focus {
    background-position:-104px -32px;
}
ul#menu li a.support:hover, ul#menu li a.support:focus {
    background-position:-195px -32px;
}
ul#menu li a.design:hover, ul#menu li a.design:focus {
    background-position:-285px -32px;
}
ul#menu li a.forum:hover, ul#menu li a.forum:focus {
    background-position:-379px -32px;
}
ul#menu li a.overons:hover, ul#menu li a.overons:focus {
    background-position:-484px -32px;
}



PS, aangezien jullie de plaatjes niet hebben: , het menu zijn die kleine zwarte vierkantjes :D haha
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Donster
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 08:41:15
 
Donster

Donster

26/11/2009 11:10:00
Quote Anchor link
Ik heb het ondertussen voor elkaar , het is echter afwachten of de css wel goed in de meeste browsers word ondersteund , dat moet ik nog testen :D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Donster
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.