Menu met Id's. Pagina laadt ook opnieuw

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

08/06/2009 12:22:00
Quote Anchor link
Beste leden van PHPhulp,

Ik zit met een probleem. Ik heb een website met een menu dat verwijst naar id's. Waneer er op link 1 wordt geklikt moet id1 op de website getoond worden.

Pagina:

Hier staat een flash filmpje dat herhaalt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$id
= htmlspecialchars($_GET[id]);

if ($id==1) {
    echo "tekst 1"; }

else if ($id==2){
    echo "tekst 2";
}

?>

enzovoort..

Met als menu:
<a href='index.php?id=1'>link1</a> // <a href='index.php?id=2'>link2</a>


Het probleem, telkens als ik op een link klik begint het flash filmpje opnieuw. Hetgeen best logisch is omdat index.php opnieuw wordt aangeroepen. Hoe kan ik er voor zorgen dat het filmpje gewoon blijft doorspelen. M.a.w., hoe roep ik de id's aan, zonder dat index.php opnieuw hoeft te laden?

Ik heb al geprobeerd om index.php gewoon weg te halen, maar dat werkt niet..

Thanks.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:13:51
 
Jurgen B

Jurgen B

08/06/2009 13:08:00
Quote Anchor link
De enige manier om dit te doen zal een iframe zijn (zover ik weet), maar ik neem aan dat je de nadelen van een iframe kent?! Zeker i.c.m. flash zal dit niet echt een succes worden.

Maar dan even iets heel anders .. waarom gebruik je htmlspecialchars voor het ID? Dat mag toch alleen maar een getal zijn? Gebruik dan ctype_digit

Zie: http://nl.php.net/ctype_digit
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

08/06/2009 13:12:00
Quote Anchor link
Hmmzz, oke. Dat wist ik niet, dank je.

Nee iframe gaat 'm niet worden. Misschien kan ik het met javascript voor elkaar krijgen?
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

08/06/2009 13:51:00
Quote Anchor link
Met Ajax.
 

08/06/2009 15:25:00
Quote Anchor link
Geef daar eens wat meer uitleg over aub kan ik ook nog gebruiken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.