Menu naast content

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »
Ferdi R

Ferdi R

02/08/2015 20:32:27
Quote Anchor link
http://jsfiddle.net/gpxeF/1908/

Ik heb deze fiddle gemaakt en het lukt mij niet om de menu naast het content te krijgen.

De menu heeft een vaste waarde/breedte en het content is responsive. Ik heb het al met position: absolute geprobeert maar dan overlapt de footer het menu.

Wie weet een oplossing?
Gewijzigd op 03/08/2015 08:46:04 door Ferdi R
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 20:29:11
 
Robert Wazzaa

Robert Wazzaa

02/08/2015 20:34:30
Quote Anchor link
Zoiets: http://jsfiddle.net/kpouhnbr/

Ik heb er display table en table-cell van gemaakt, dit geeft straks heel veel voordelen in tegenstelling tot float
 
Ferdi R

Ferdi R

02/08/2015 20:41:45
Quote Anchor link
Jah zoiets, maar hoe krijg ik het menu nou aan de linkerkant zonder de HTML te veranderen?
 
- SanThe -

- SanThe -

02/08/2015 22:55:42
Quote Anchor link
Is dat belangrijk?

Want dit werkt gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<div class="main">
  <div class="zijmenu">Menu</div>
  <div class="content">Content</div>
</div>
 
Ferdi R

Ferdi R

03/08/2015 08:47:55
Quote Anchor link
Dat is belangrijk want voor mobile weergave moet het content boven de zijmenu weergegeven worden.
 
Robert Wazzaa

Robert Wazzaa

03/08/2015 09:07:26
Quote Anchor link
Je kan met javascript de elementen van volgorde laten wijzigen.
Of je plaatst het menu 2 keer. de ene laat je op mobiel zien, de andere niet.
 
Marco Eilander

Marco Eilander

03/08/2015 09:34:38
Quote Anchor link
en als je menu een width geeft van 50%, content een width 50% en content laat floaten naar rechts?

http://jsfiddle.net/sulanum/64hucbmh/
Gewijzigd op 03/08/2015 10:19:34 door Marco Eilander
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

03/08/2015 11:22:08
Quote Anchor link
als je je menu naast je content wilt floaten kun je ook je content een breedte geven aan de hand van overgebleven pixels en allebei alsnog naar links laten floaten.

Voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
.zijmenu {
width: 200px; // vaste breedte
float:left;
}

.content {
float:left;
width: calc(100% - 200px); // hier is de 200px weer de breedte van het menu. INCLUSIEF padding, margins en borders.
}


Dat zou de truc moeten doen, op mobiel geef je ze allebei een breedte van 100% mee en eventueel een display:block; zodat ze onder elkaar komen te staan.
Gewijzigd op 03/08/2015 11:22:52 door Eschwin Moerkerken
 
Ferdi R

Ferdi R

03/08/2015 12:31:17
Quote Anchor link
http://jsfiddle.net/gpxeF/1916/

Dit is het enigste manier dat ik het voor elkaar krijg alleen de tweede content en de footer schieten hierdoor naar boven.
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

03/08/2015 12:45:55
Quote Anchor link
http://jsfiddle.net/gpxeF/1918/

Kijk, wil je meer weten over flexbox kun je het beste even hier kijken:
https://css-tricks.com/snippets/css/a-guide-to-flexbox/

Je was veel moeilijker bezig dan dat het is. Ik heb inline commentaar bijgeschreven voor wat wat is. Wel raad ik je aan om van te voren na te denken over de structuur van je website en wat bij elkaar hoort.

Tegenwoordig doe je dat met <header></header> tags, maar ik heb voor de duidelijkheid nog even <div> elementen gebruikt met ID's.

Toevoeging op 03/08/2015 13:26:58:

Robert Wazzaa op 03/08/2015 09:07:26:
Je kan met javascript de elementen van volgorde laten wijzigen.
Of je plaatst het menu 2 keer. de ene laat je op mobiel zien, de andere niet.


Wat een nog betere oplossing is:
Zet wat je links wilt laten zien als tweede in de html structuur en laat dit op de desktop links floaten.
Voor de mobiele versie haal je de float weg en komt deze er dus onder te staan.
Gewijzigd op 03/08/2015 12:48:39 door Eschwin Moerkerken
 
Ferdi R

Ferdi R

03/08/2015 14:30:36
Quote Anchor link
Ik heb je opmaak gebruikt en een beetje aangepast hoe ik het wil hebben, ik heb het menu en content omgedraaid met flex-direction: row-reverse;

http://jsfiddle.net/gpxeF/1920/
Gewijzigd op 03/08/2015 14:38:21 door Ferdi R
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

03/08/2015 14:37:22
Quote Anchor link
Je wilt hem waarschijnlijk op een mobiele variant onder de content hebben, dan is dit een uitstekende oplossing natuurlijk! :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.