menu opbouw

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »
Zackat

zackat

23/11/2005 23:46:00
Quote Anchor link
Mijn menustructuur is nogal onderhoud gevoelig en zou dat willen veranderen. Weet niet precies hoe en hoe je het beste zoiets zou kunnen opzetten.

werking:
[click] op hoofdmenu laat alle submenu's zien
voorbeeld:
-hoofdmenu-A
---submenu-1
---submenu-2
---submenu-3

[click] in submenu-2 laat alle subsubmenu's in 2 zien
voorbeeld:
-hoofdmenu-A
---submenu-1
---submenu-2
-------subsubmenu-2.1
-------subsubmenu-2.2
---submenu-3

[click] in submenu-3 laat alle subsubmenu's in 3 zien en klapt alle subsubmenu's in 2 in.
voorbeeld
-hoofdmenu-A
---submenu-1
---submenu-2
---submenu-3
-------subsubmenu-3.1
-------subsubmenu-3.2

Voor iedere pagina heb ik het op deze manier staan :-(

Er is vast wel een betere manier. Heb het een en ander met include geprobeerd maar daardoor is het niet dynamisch.
Misschien op te lossen via een database? Iemand die me opweg kan helpen, richting kan geven?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:54:30
 
Jelmer -

Jelmer -

24/11/2005 08:26:00
Quote Anchor link
Je zou het menu kunnen defineren via een multidimensionale array.
Daarnaast maak je dan een functie die de array omzet in een menu (ik zou voor een combinatie van list-elementen (ul, li) en wat javascript gaan).

Dan include je het bestand dat de array en de functie bevat in het begin van je pagina. En daar waar het menu moet komen, roep je de functie aan.

Aan de functie zou je eventueel nog extra parameters kunnen verkopen zoals welk menu is uitgeklapt e.d.

Maar naar welke interactiviteit zoek je precies?
 
Zackat

zackat

24/11/2005 13:21:00
Quote Anchor link
Om eerlijk te zijn ben ik nog erg onervaren in PHP /Webdesign om precies te volgen wat je bedoeld. Met name:

Jelmer:
Aan de functie zou je eventueel nog extra parameters kunnen verkopen zoals welk menu is uitgeklapt e.d.

Maar naar welke interactiviteit zoek je precies?


..ik snap je vraag eigenlijk niet. Antwoorden is erg lastig dan :-). Kun je het anders formuleren?
 
Red Crew

Red Crew

24/11/2005 23:31:00
Quote Anchor link
Ik heb identiek hetzelfde probleem.
Ik vind wel javascripts maar dan moet ik mijn links allemaal in het *.js bestand zetten.

http://users.skynet.be/javascript/menus/navigatie.htm

Mijn bedoeling is echter dat ik het menu zou kunnen intergreren in mijn php bestand.
 
Kees Schepers

kees Schepers

25/11/2005 01:14:00
Quote Anchor link
ik denk niet jelmer bedoelt dat je je menu met javascript gaat genereren of iets dergelijks.

Een goede oplossing is dus via een database, waarmee je een multidimensionale array genereert en daarna een recursieve functie maakt die alle items af gaat.

Dus je hebt dan een tabel in je database waar bijvoorbeeld menu links in staan, en voor elke menu link geef je dus een parent_id op. Parent_id 0 is dan de root. Dan ga je per menu item af of hij een parent is, volgens mij zoiets :P
 
Zackat

zackat

25/11/2005 08:29:00
Quote Anchor link
Hoe zou de tabelstructuur in de database er uit kunnen zien?
 

25/11/2005 16:43:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je een database moet maken met

en veld in van 6 cijfers bijv 021203

submenu 02
subsubmenu 12
subsubsubmenu 03
 
Zackat

zackat

26/11/2005 13:05:00
Quote Anchor link
Inmiddels het een en ander gelezen over multidimensionale arrays en snap de werking ervan.

Nu wil ik niet mijn menustructuur opbouwen in mijn pagina's maar genereren vanuit een database.

Uitgaande dat elk menu item een link is, het volgende. Hoofdmenu kan 1 of meerder submenu's hebben. Een submenu kan 1 of meerdere sub sub menu's hebben. Een menu (lees link) kan vanuit verschillende plekken op de site worden aangeroepen.

Waar ik niet uit ben is een correcte tabellenstructuur.
Dit is mijn gedachtengang tot nu toe:
Menu kan in drie groepen worden onderveeld
1. Hoofdmenu's
2. SubMenu's van het hoofdmenu
3. Sub-submenu's van het SubMenu (punt2).

Is het verstandig om de volgende tabellen op te zetten?
A)1 tabel voor ALLE menu's met ID en pad
B)1 tabel voor het Hoofdmenu met ID en pad
C)1 tabel waarin de structuur wordt vastgelegd, een koppeltabel tussen A en B.

Tabel C zou er dan als volgt uit kunnen zien:
ID, ID uit B, ID uit A, Level nr.

Level nr is dan het niveau van een menu(lees link) uit tabel A, waarbij je met 1 zou kunnen aangeven dat het een submenu is en met 2 een sub sub menu.

Als dit een goede manier zou zijn, hoe zou ik de informatie uit de tabel in een multidimensionale array kunnen stoppen? Als dit geen goede methode is, please help. Heb de afgelopen me suf lopen piekeren hoe dit aan te moeten pakken.

Of maak ik het nu allemaal te ingewikkeld en is het niet nodig en kan het allemaal veel simpeler.....
 
Hipska BE

Hipska BE

26/11/2005 14:24:00
Quote Anchor link
volgende velden:
id
level -> hoofd, sub, sub-sub (of 1, 2, 3 )
plaats -> hoeveelste in de rij (1 - ... ) (0 is voor de naam van het level)
naam
url
target

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<? $max = 3;
for ($level = 1; $level <= $max; $level++) {

    $sql = "SELECT * FROM menu WHERE level = ".$level." ORDER BY plaats ASC";
    $res = mysql_query($sql);
    if (mysql_num_rows($res) >= 1)
        {

        while ($menu = mysql_fetch_array($res)){
            for ($i = 1; $i <= $level; $i++) {
                echo "&nbsp;&nbsp;";
            }

            if($menu[plaats] == 0){
                echo "<b>".$menu[naam]."</b><br>\n";
            }
else{
                echo "<a href=\"".$menu[url]."\" target=\"".$menu[target]"\">".$menu[naam]."</a>\n";
            }
        }
    }

}

?>


hiermee kan je het menu laten tonen.
ik heb wel er geen javascript ingestoken om ze te laten tonen/verbergen. dit laat ik aan anderen over die er wat meer overweg mee kunnen.

hopelijk heb je er wat aan
Gewijzigd op 26/11/2005 14:46:00 door Hipska BE
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2005 14:54:00
Quote Anchor link
id automatisch oplopend
pointer root? dan 0, anders wijst naar id van lagere map
url indien map dan leeg anders url

dus records met deze inhoud
1 0 leeg
2 1 leeg
3 2 www.a.nl
4 2 www.b.nl
5 2 leeg
6 5 www.c.nl
7 1 www.d.nl

geeft deze structuur
root
map
map
www.c.nl
www.a.nl
www.b.nl
www.d.nl
 
Zackat

zackat

26/11/2005 15:59:00
Quote Anchor link
Ik maak geen gebruik van een lege map of root, iedere menu item heeft een pagina.
Gewijzigd op 26/11/2005 16:03:00 door zackat
 
Zackat

zackat

26/11/2005 16:15:00
Quote Anchor link
wat is dan hier eigenlijk de sub sub level?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/11/2005 16:18:00
Quote Anchor link
In het voorbeeld van SanThe, zou ik zeggen: 2, en voor sub-sub-sub 3, enz?
 
Zackat

zackat

26/11/2005 16:29:00
Quote Anchor link
??...volgens mij mis is ik dan toch echt wel een kolom...ergens...

volgens mij kun je op deze manier niet meer achterhalen welk submenu bij welk hoofdmenu hoort......?

zackat:
Uitgaande dat elk menu item een link is, het volgende. Hoofdmenu kan 1 of meerder submenu's hebben. Een submenu kan 1 of meerdere sub sub menu's hebben. Een menu (lees link) kan vanuit verschillende plekken op de site worden aangeroepen.
Gewijzigd op 26/11/2005 16:30:00 door zackat
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/11/2005 16:42:00
Quote Anchor link
Ik heb niet het hele topic gevolgd, maar even je beginpost gelezen. Zo'n boomstructuur opzetten is lastig. Je hebt verwijzingen nodig als: parent, child, sibling, enz. Ongeveer zoals het in het DOM gebeurt. En dan nog allerlei functies om het snel uit te kunnen lezen uit je database en te presenteren (zodat de goede menu-items zichtbaar en onzichtbaar worden).

Het is wel te doen, maar een simpel scriptje is het niet.
 
Zackat

zackat

26/11/2005 16:56:00
Quote Anchor link
begin van de topic laat goed zien wat er nu is en de werking van 1 Hoofdmenu (totaal 6).
In mijn eigen quote, van mijn vorig bericht beschrijf ik de onderlinge relaties.

Probleem is wel helder dacht ik zo, zoniet dan moet ik het op een andere manier duidelijk maken.

Dat het te doen is, klinkt eindelijk als muziek in mijn oren!! en aangezien je muziekleraar bent :-)...

Ik ben cker een beginner en dat het niet makelijk is, moet dan maar een xtra uitdaging worden.

Ik moet een hele goede start maken met het opzetten ervan en daarbij is alle phphulp welkom.

Het begint toch met het concept van de tabellen die ik duidelijk moet hebben.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.