menu opbouw

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »
Zackat

zackat

23/11/2005 23:46:00
Quote Anchor link
Mijn menustructuur is nogal onderhoud gevoelig en zou dat willen veranderen. Weet niet precies hoe en hoe je het beste zoiets zou kunnen opzetten.

werking:
[click] op hoofdmenu laat alle submenu's zien
voorbeeld:
-hoofdmenu-A
---submenu-1
---submenu-2
---submenu-3

[click] in submenu-2 laat alle subsubmenu's in 2 zien
voorbeeld:
-hoofdmenu-A
---submenu-1
---submenu-2
-------subsubmenu-2.1
-------subsubmenu-2.2
---submenu-3

[click] in submenu-3 laat alle subsubmenu's in 3 zien en klapt alle subsubmenu's in 2 in.
voorbeeld
-hoofdmenu-A
---submenu-1
---submenu-2
---submenu-3
-------subsubmenu-3.1
-------subsubmenu-3.2

Voor iedere pagina heb ik het op deze manier staan :-(

Er is vast wel een betere manier. Heb het een en ander met include geprobeerd maar daardoor is het niet dynamisch.
Misschien op te lossen via een database? Iemand die me opweg kan helpen, richting kan geven?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 11:57:22
 
Jelmer -

Jelmer -

24/11/2005 08:26:00
Quote Anchor link
Je zou het menu kunnen defineren via een multidimensionale array.
Daarnaast maak je dan een functie die de array omzet in een menu (ik zou voor een combinatie van list-elementen (ul, li) en wat javascript gaan).

Dan include je het bestand dat de array en de functie bevat in het begin van je pagina. En daar waar het menu moet komen, roep je de functie aan.

Aan de functie zou je eventueel nog extra parameters kunnen verkopen zoals welk menu is uitgeklapt e.d.

Maar naar welke interactiviteit zoek je precies?
 
Zackat

zackat

24/11/2005 13:21:00
Quote Anchor link
Om eerlijk te zijn ben ik nog erg onervaren in PHP /Webdesign om precies te volgen wat je bedoeld. Met name:

Jelmer:
Aan de functie zou je eventueel nog extra parameters kunnen verkopen zoals welk menu is uitgeklapt e.d.

Maar naar welke interactiviteit zoek je precies?


..ik snap je vraag eigenlijk niet. Antwoorden is erg lastig dan :-). Kun je het anders formuleren?
 
Red Crew

Red Crew

24/11/2005 23:31:00
Quote Anchor link
Ik heb identiek hetzelfde probleem.
Ik vind wel javascripts maar dan moet ik mijn links allemaal in het *.js bestand zetten.

http://users.skynet.be/javascript/menus/navigatie.htm

Mijn bedoeling is echter dat ik het menu zou kunnen intergreren in mijn php bestand.
 
Kees Schepers

kees Schepers

25/11/2005 01:14:00
Quote Anchor link
ik denk niet jelmer bedoelt dat je je menu met javascript gaat genereren of iets dergelijks.

Een goede oplossing is dus via een database, waarmee je een multidimensionale array genereert en daarna een recursieve functie maakt die alle items af gaat.

Dus je hebt dan een tabel in je database waar bijvoorbeeld menu links in staan, en voor elke menu link geef je dus een parent_id op. Parent_id 0 is dan de root. Dan ga je per menu item af of hij een parent is, volgens mij zoiets :P
 
Zackat

zackat

25/11/2005 08:29:00
Quote Anchor link
Hoe zou de tabelstructuur in de database er uit kunnen zien?
 

25/11/2005 16:43:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je een database moet maken met

en veld in van 6 cijfers bijv 021203

submenu 02
subsubmenu 12
subsubsubmenu 03
 
Zackat

zackat

26/11/2005 13:05:00
Quote Anchor link
Inmiddels het een en ander gelezen over multidimensionale arrays en snap de werking ervan.

Nu wil ik niet mijn menustructuur opbouwen in mijn pagina's maar genereren vanuit een database.

Uitgaande dat elk menu item een link is, het volgende. Hoofdmenu kan 1 of meerder submenu's hebben. Een submenu kan 1 of meerdere sub sub menu's hebben. Een menu (lees link) kan vanuit verschillende plekken op de site worden aangeroepen.

Waar ik niet uit ben is een correcte tabellenstructuur.
Dit is mijn gedachtengang tot nu toe:
Menu kan in drie groepen worden onderveeld
1. Hoofdmenu's
2. SubMenu's van het hoofdmenu
3. Sub-submenu's van het SubMenu (punt2).

Is het verstandig om de volgende tabellen op te zetten?
A)1 tabel voor ALLE menu's met ID en pad
B)1 tabel voor het Hoofdmenu met ID en pad
C)1 tabel waarin de structuur wordt vastgelegd, een koppeltabel tussen A en B.

Tabel C zou er dan als volgt uit kunnen zien:
ID, ID uit B, ID uit A, Level nr.

Level nr is dan het niveau van een menu(lees link) uit tabel A, waarbij je met 1 zou kunnen aangeven dat het een submenu is en met 2 een sub sub menu.

Als dit een goede manier zou zijn, hoe zou ik de informatie uit de tabel in een multidimensionale array kunnen stoppen? Als dit geen goede methode is, please help. Heb de afgelopen me suf lopen piekeren hoe dit aan te moeten pakken.

Of maak ik het nu allemaal te ingewikkeld en is het niet nodig en kan het allemaal veel simpeler.....
 
Hipska BE

Hipska BE

26/11/2005 14:24:00
Quote Anchor link
volgende velden:
id
level -> hoofd, sub, sub-sub (of 1, 2, 3 )
plaats -> hoeveelste in de rij (1 - ... ) (0 is voor de naam van het level)
naam
url
target

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<? $max = 3;
for ($level = 1; $level <= $max; $level++) {

    $sql = "SELECT * FROM menu WHERE level = ".$level." ORDER BY plaats ASC";
    $res = mysql_query($sql);
    if (mysql_num_rows($res) >= 1)
        {

        while ($menu = mysql_fetch_array($res)){
            for ($i = 1; $i <= $level; $i++) {
                echo "&nbsp;&nbsp;";
            }

            if($menu[plaats] == 0){
                echo "<b>".$menu[naam]."</b><br>\n";
            }
else{
                echo "<a href=\"".$menu[url]."\" target=\"".$menu[target]"\">".$menu[naam]."</a>\n";
            }
        }
    }

}

?>


hiermee kan je het menu laten tonen.
ik heb wel er geen javascript ingestoken om ze te laten tonen/verbergen. dit laat ik aan anderen over die er wat meer overweg mee kunnen.

hopelijk heb je er wat aan
Gewijzigd op 26/11/2005 14:46:00 door Hipska BE
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2005 14:54:00
Quote Anchor link
id automatisch oplopend
pointer root? dan 0, anders wijst naar id van lagere map
url indien map dan leeg anders url

dus records met deze inhoud
1 0 leeg
2 1 leeg
3 2 www.a.nl
4 2 www.b.nl
5 2 leeg
6 5 www.c.nl
7 1 www.d.nl

geeft deze structuur
root
map
map
www.c.nl
www.a.nl
www.b.nl
www.d.nl
 
Zackat

zackat

26/11/2005 15:59:00
Quote Anchor link
Ik maak geen gebruik van een lege map of root, iedere menu item heeft een pagina.
Gewijzigd op 26/11/2005 16:03:00 door zackat
 
Zackat

zackat

26/11/2005 16:15:00
Quote Anchor link
wat is dan hier eigenlijk de sub sub level?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/11/2005 16:18:00
Quote Anchor link
In het voorbeeld van SanThe, zou ik zeggen: 2, en voor sub-sub-sub 3, enz?
 
Zackat

zackat

26/11/2005 16:29:00
Quote Anchor link
??...volgens mij mis is ik dan toch echt wel een kolom...ergens...

volgens mij kun je op deze manier niet meer achterhalen welk submenu bij welk hoofdmenu hoort......?

zackat:
Uitgaande dat elk menu item een link is, het volgende. Hoofdmenu kan 1 of meerder submenu's hebben. Een submenu kan 1 of meerdere sub sub menu's hebben. Een menu (lees link) kan vanuit verschillende plekken op de site worden aangeroepen.
Gewijzigd op 26/11/2005 16:30:00 door zackat
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/11/2005 16:42:00
Quote Anchor link
Ik heb niet het hele topic gevolgd, maar even je beginpost gelezen. Zo'n boomstructuur opzetten is lastig. Je hebt verwijzingen nodig als: parent, child, sibling, enz. Ongeveer zoals het in het DOM gebeurt. En dan nog allerlei functies om het snel uit te kunnen lezen uit je database en te presenteren (zodat de goede menu-items zichtbaar en onzichtbaar worden).

Het is wel te doen, maar een simpel scriptje is het niet.
 
Zackat

zackat

26/11/2005 16:56:00
Quote Anchor link
begin van de topic laat goed zien wat er nu is en de werking van 1 Hoofdmenu (totaal 6).
In mijn eigen quote, van mijn vorig bericht beschrijf ik de onderlinge relaties.

Probleem is wel helder dacht ik zo, zoniet dan moet ik het op een andere manier duidelijk maken.

Dat het te doen is, klinkt eindelijk als muziek in mijn oren!! en aangezien je muziekleraar bent :-)...

Ik ben cker een beginner en dat het niet makelijk is, moet dan maar een xtra uitdaging worden.

Ik moet een hele goede start maken met het opzetten ervan en daarbij is alle phphulp welkom.

Het begint toch met het concept van de tabellen die ik duidelijk moet hebben.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.