menuopbouw lukt niet goed

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Herbert Foppen

Herbert Foppen

25/02/2009 13:12:00
Quote Anchor link
Beste mensen,

ik ben bezig met een website waar men diverse producten wil kunnen tonen. Nu heb ik een database opgezet met categorieen:
id - cat_omschrijving - cat_parent

daarnaast producten:
id - omschrijving - categorie

als ik nu een menu opbouw, dan krijg ik het volgende:
Bakkerijtechniek (id = 1; parent = 0)
* Diversen (id =2; parent = 1)
* Koppels/platen (id =3; parent = 1)
* Wagens (id =4; parent = 1)
- Broodwagens (id =5; parent = 4)
- Bussenwagens (id =6; parent = 4)
* Werkbanken
Grootkeukentechniek
* Grootkeuken_sub1
- sub1_subA
- sub1_subB
* Grootkeuken_sub2
- sub2_subA
- sub2_subB

Wat ik nu graag zou willen, is dat het menu dezelfde opbouw/functionaliteit heeft als op http://www.interblad.eu/index.php?id=4
(als je op bijv. Materialen, Natuursteen klikt, dan zie je wel wat ik bedoel).

Wie o wie kan mij hiermee helpen??
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:07:49
 
Herbert Foppen

Herbert Foppen

26/02/2009 12:43:00
Quote Anchor link
iemand die me op weg kan helpen? heb wel soort voorbeeld gevonden, maar lijkt niet echt goed te werken (js).

of moet ik toch ri. AJAX denken? is misschien wel 't mooiste, niet?
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

26/02/2009 13:40:00
Quote Anchor link
Kan makkelijk met statische HTML. Je moet denken aan een unsorted list: UL.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<ul>
  <li>Hoofditem 1</li>
  <li>Hoofditem 2</li>
    <ul>
      <li>Subitem 2.1</li>
      <li>Subitem 2.2
        <ul>
          <li>Subsubitem 2.2.1</li>
        </ul>
      </li>
    </ul>
  </li>
</ul>


De truck is om alleen de childs/parents op te halen van een item die actief is. Vervolgens moet je bepalen welke sub- en subsubitems er open moeten staan.

De geopende pagina heeft een parent. Als die niet 0 is, dan is het een child. Haal van de parent weer het parent op. Als die ook niet 0 is, is het weer een child en heb je dus te maken met een subsub-optie. Op deze manier heb je de drie lagen en weet je welke opties er open moeten staan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.