Met 2 servers werken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen Bastiaansen

Jeroen Bastiaansen

22/01/2010 19:50:00
Quote Anchor link
Hallo iedereen!
Ik heb 'n kleine vraag.

Ik ben bezig met een fotoalbum, maar nu zou ik graag foto's van een subdomein ook laten verschijnen in het fotoalbum.

Par exemple;

Ik werk op www.mijndomein.nl, hierop staan foto's en een fotoalbum.
In dit fotoalbum wil ik ook graag foto's aanroepen van s2.mijndomein.nl.

Hoe kan ik dit het beste doen, is hier eventueel ook een topic over?

Alvast bedankt!
Greetz
Jeroen
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:36:09
 
- SanThe -

- SanThe -

22/01/2010 19:53:00
Quote Anchor link
Alleen de foto's of ook de database?
 
Pepijn

Pepijn

22/01/2010 19:54:00
Quote Anchor link
Beste Jeroen,

Kan je je script misschien posten?

Kom je trouwens uit Haarlem?

MVg
Pepijn
 
Jeroen Bastiaansen

Jeroen Bastiaansen

22/01/2010 19:56:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 22.01.2010 19:53:
Alleen de foto's of ook de database?


Op S1 de map en S2 db, album en de recente foto's.
Als ik weet hoe ik kan uitlezen op de S1 kan ik verder, wat momenteel niet het geval is ;-)
 
Jeroen Bastiaansen

Jeroen Bastiaansen

22/01/2010 19:59:00
Quote Anchor link
Pepijn schreef op 22.01.2010 19:54:
Beste Jeroen,

Kan je je script misschien posten?

Kom je trouwens uit Haarlem?

MVg
Pepijn


Pepijn, ik kom niet uit Haarlem :D ik ben afkomstig van omstreken Chaam.
Hieronder het script als voorbeeld.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
<?php
$map
         = 'fotoalbum';
$afbeeldingen    = array();

$hoogte_klein     = 112;
$breedte_klein     = 150;

$hoogte_groot     = 400;
$breedte_groot     = 700;

$perpagina    = 12;

if(isset($_GET['album']) && !empty($_GET['album']))
{

    $tmp = explode('/',$_GET['album']);
    
    if($tmp[0] == $map)
    {

    $map = str_replace(array('.', '\\', ':'), '', $_GET['album']);
    }    
}


if(isset($_GET['paginanr']) && !empty($_GET['paginanr']) && ctype_digit($_GET['paginanr']))
{

    $paginanr = $_GET['paginanr'];
}
else{
    $paginanr = 1;
}


if(isset($_GET['afbeelding']) && !empty($_GET['afbeelding']))
{

    $afbeelding = $_GET['afbeelding'];
}
else{
    $afbeelding = NULL;
}

function
thumbnail($afbeelding, $type)
{

    
    $map         = $afbeelding['dirname'];
    $bestandsnaam     = $afbeelding['basename'];
    
    list($type, $hoogte, $breedte) = $type;
    list($breedte_origineel, $hoogte_origineel, $extensie) = getimagesize($map.'/'.$bestandsnaam);
    
    if(!is_dir($map.'/thumbs/'))
    {

    mkdir($map.'/thumbs/', 0777);
    chmod($map.'/thumbs/', 0777);
    }

    
    if (($breedte_origineel < $hoogte_origineel) && ($breedte > $hoogte))
    {

    $breedte = ($hoogte / $hoogte_origineel) * $breedte_origineel;
    }
else{
    $hoogte = ($breedte / $breedte_origineel) * $hoogte_origineel;
    }


    $afbeelding = imagecreatetruecolor($breedte, $hoogte);

    switch($extensie)
    {
    case
1:
        //gif
        $afbeelding_origineel = imagecreatefromgif($map.'/'.$bestandsnaam);
        imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
        imagegif($afbeelding, $map.'/thumbs/'.$type.'_'.$bestandsnaam);
    break;
    case
2:
        //jpg
        $afbeelding_origineel = imagecreatefromjpeg($map.'/'.$bestandsnaam);
        imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
        imagejpeg($afbeelding, $map.'/thumbs/'.$type.'_'.$bestandsnaam, 80);
    break;
    case
3:
        //png
        $afbeelding_origineel = imagecreatefrompng($map.'/'.$bestandsnaam);
        
        $background = imagecolorallocate($afbeelding, 0, 0, 0);
        imagecolortransparent($afbeelding, $background); // make the new temp image all transparent
        imagealphablending($afbeelding, false); // turn off the alpha blending to keep the alpha channel
        imagesavealpha($afbeelding, true);
        imagecopyresampled($afbeelding, $afbeelding_origineel, 0, 0, 0, 0, $breedte, $hoogte, $breedte_origineel, $hoogte_origineel);
        imagepng($afbeelding, $map.'/thumbs/'.$type.'_'.$bestandsnaam);
    break;
    }

    
    chmod($map.'/thumbs/'.$type.'_'.$bestandsnaam, 0777);
    return TRUE;
}


$tmp = NULL;
foreach(explode('/',$map) as $tmp2)
{
    
    echo '>> <a href="?pagina=fotoalbum&amp;album='.$tmp.$tmp2.'">'.ucfirst($tmp2).'</a> ';
    $tmp = $tmp.$tmp2.'/';
}


echo '<br><br>'.PHP_EOL;

if(!$bestanden = glob($map.'/*.*'))
{

    $bestanden = array();
}


foreach($bestanden as $bestand)
{

    $gegevens     = getimagesize($bestand);
    $extensie     = $gegevens['mime'];

    if($extensie == 'image/jpeg' || $extensie == 'image/gif' || $extensie == 'image/png')
    {

    $afbeeldingen[] = $bestand;
    }    
}


$aantalfotos = count($afbeeldingen);

if(isset($afbeelding))
{

    foreach($afbeeldingen as $id => $naam)
    {

    if(basename($naam) == $afbeelding)
    {

        $fotonr = $id;
    }
    }

    
    if(isset($fotonr))
    {

    $afbeelding = pathinfo($afbeeldingen[$fotonr]);
    
    if($fotonr > 0)
    {

        $vorige_afbeelding     = pathinfo($afbeeldingen[$fotonr-1]);
        
        echo '<a href="?pagina=fotoalbum&amp;album='.$map.'&amp;afbeelding='.$vorige_afbeelding['basename'].'" title="Ga naar foto '.$vorige_afbeelding['basename'].'">&lt;&lt; Vorige</a>';
    }
else{
        echo '&lt;&lt; Vorige';
    }

    
    echo '&nbsp;&nbsp;&nbsp; Foto '.($fotonr +1).' van '.$aantalfotos.' &nbsp;&nbsp;&nbsp;';
    
    if($fotonr < $aantalfotos -1)
    {

        $volgende_afbeelding = pathinfo($afbeeldingen[$fotonr+1]);
        
        echo '<a href="?pagina=fotoalbum&amp;album='.$map.'&amp;afbeelding='.$volgende_afbeelding['basename'].'" title="Ga naar foto '.$volgende_afbeelding['basename'].'">Volgende &gt;&gt;</a><br>';
    }
else{
        echo 'Volgende &gt;&gt;<br>'.PHP_EOL;
    }

    
    if(!file_exists($afbeelding['dirname'].'/thumbs/groot_'.$afbeelding['basename']))
    {

        if(thumbnail($afbeelding, array('groot', $hoogte_groot, $breedte_groot)))
        {

        echo '<a href="'.$afbeelding['dirname'].'/'.$afbeelding['basename'].'" target="_BLANK"><img src="'.$afbeelding['dirname'].'/thumbs/groot_'.$afbeelding['basename'].'" title="'.$afbeelding['basename'].'" alt="'.$afbeelding['basename'].'" class="thumbs"></a>'.PHP_EOL;
        }
    }
else{
        echo '<a href="'.$afbeelding['dirname'].'/'.$afbeelding['basename'].'" target="_BLANK"><img src="'.$afbeelding['dirname'].'/thumbs/groot_'.$afbeelding['basename'].'" title="'.$afbeelding['basename'].'" alt="'.$afbeelding['basename'].'" class="thumbs"></a>'.PHP_EOL;
    }
    }
else{
    echo '<p>Sorry, deze foto bestaat niet!</p>';
    }
}
else{
    
    if(!$mappen = glob($map.'/*', GLOB_ONLYDIR))
    {

    $mappen = array();
    }

    
    foreach($mappen as $album)
    {

    if(basename($album) != 'thumbs')
    {

        echo '<a href="?pagina=fotoalbum&album='.$album.'">'.ucfirst(basename($album)).'</a><br>'.PHP_EOL;
    }
    }


    if($aantalfotos > $perpagina)
    {

    if ($paginanr > 1)
    {

        echo '<a href="?pagina=fotoalbum&amp;album='.$map.'&amp;paginanr='.($paginanr - 1).'" title="Ga naar pagina '.($paginanr - 1).'">&lt;&lt; Vorige</a>';
    }
else{
        echo '&lt;&lt; Vorige';
    }

    
    echo '&nbsp;&nbsp;&nbsp; Pagina '.$paginanr.' van '.ceil($aantalfotos/$perpagina).' &nbsp;&nbsp;&nbsp;';
    
    if ($paginanr < ceil(($aantalfotos)/$perpagina))
    {

        echo '<a href="?pagina=fotoalbum&amp;album='.$map.'&amp;paginanr='.($paginanr + 1).'" title="Ga naar pagina '.($paginanr + 1).'">Volgende &gt;&gt;</a><br>';
    }
else{
        echo 'Volgende &gt;&gt;<br>'.PHP_EOL;
    }
    }

    
    for($fotonr = (($paginanr -1) * $perpagina); $fotonr <= ((($paginanr -1) * $perpagina) + ($perpagina - 1)) && $fotonr < count($bestanden); $fotonr += 1)
    {

    $afbeelding = pathinfo($afbeeldingen[$fotonr]);
    
    if(!file_exists($afbeelding['dirname'].'/thumbs/klein_'.$afbeelding['basename']))
    {

        if(thumbnail($afbeelding, array('klein', $hoogte_klein, $breedte_klein)))
        {

        echo '<a href="?pagina=fotoalbum&amp;album='.$map.'&amp;afbeelding='.$afbeelding['basename'].'"><img src="'.$afbeelding['dirname'].'/thumbs/klein_'.$afbeelding['basename'].'" title="'.$afbeelding['basename'].'" alt="'.$afbeelding['basename'].'" class="thumbs"></a>'.PHP_EOL;
        }
    }
else{
        echo '<a href="?pagina=fotoalbum&amp;album='.$map.'&amp;afbeelding='.$afbeelding['basename'].'"><img src="'.$afbeelding['dirname'].'/thumbs/klein_'.$afbeelding['basename'].'" title="'.$afbeelding['basename'].'" alt="'.$afbeelding['basename'].'" class="thumbs"></a>'.PHP_EOL;
    }
    }
}

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

22/01/2010 19:59:00
Quote Anchor link
Kan dan toch gewoon met src="http://andere server/foto.jpg"
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Jeroen Bastiaansen

Jeroen Bastiaansen

22/01/2010 20:00:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 22.01.2010 19:59:
Kan dan toch gewoon met src="andere server/foto.jpg"


Klopt, maar hij moet wel de bestanden uit de geslecteerde map op het subdomein halen! :)
 
- SanThe -

- SanThe -

22/01/2010 20:08:00
Quote Anchor link
src="http://andere server/geselecteerde map/foto.jpg"
 
Jeroen Bastiaansen

Jeroen Bastiaansen

22/01/2010 20:10:00
Quote Anchor link
Als verduidelijking zal hij dit niet uitlezen,

$dir = 'http://www.pservice.be/albums/snowparty/snowparty-bram/'; //Dir die uitgelezen moet worden. vergeet / NIET !!!

terwijl als ik op mijn eigen server;

$dir = 'albums/snowparty/snowparty-bram/'; //Dir die uitgelezen moet worden. vergeet / NIET !!!

Lees hij de fotos wel uit.

Hoe kan ik nu ervoor zorgen dat hij

$dir = 'http://www.pservice.be/albums/snowparty/snowparty-bram/'; //Dir die uitgelezen moet worden. vergeet / NIET !!!

Dat wel kan?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.