Met AJAX pagina inladen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis Smink

Dennis Smink

03/04/2012 20:39:29
Quote Anchor link
Geachte,

Ik ben al een tijdje aan het stoeien met een probleempje, waar ik niet uitkom waarom het niet werk.

Het is dus zo; Ik laad met AJAX pagina's in, in een DIV. ( Via getElementById('element').innerHTML = responseText etc etc etc )

De pagina, die ik laad, bevat gewoon tekst, en is een PHP bestand.

Het rare is, dat zodra ik dus een pagina inlaad via deze methode, ik geen javascript in het ingeladen PHP kan gebruiken. ( Ookal bevat hij alleen HTML ).

Voorbeeld van hoe het systeem werkt kun je zien op; http://www.wishbv.nl/

Hoe los ik het probleem op zodat ik gewoon javascript kan gebruiken op de ingeladen pagina?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 14:17:32
 
Erwin H

Erwin H

03/04/2012 20:50:09
Quote Anchor link
Wat bedoel je met dat je geen javascript kunt gebruiken? Als ik namelijk naar de foto's pagina ga en op een foto klik krijg ik die wel mooi in een venstertje te zien. Volgens mij gaat dat ook via een scriptje, of niet?
 
Dennis Smink

Dennis Smink

03/04/2012 20:58:35
Quote Anchor link
Nou, kijk stel ik laad gewoon een simpel php bestand in, waarin staat:

<script type="text/javascript">
alert(1);
</script>

Gebeurt er niets, zodra ik deze pagina laad.

Het foto pagina gebeuren roept een javascript functie aan, dus in deze pagina zit geen javascript verwerkt.
 
Dennis Smink

Dennis Smink

05/04/2012 09:37:29
Quote Anchor link
Ik zal het nog even wat duidelijker vertellen;

Ik laad dus op deze manier een pagina in, simpel:

http://pastebin.com/YZ0gTUct

De pagina test.php bevat:

<script type="text/javascript">
alert(1);
</script>

Nu krijg ik die alert er dus niet uit, als ik het ipv innerHTML alert doe, krijg ik gewoon in de alert te zien;

<script type="text/javascript">
alert(1);
</script>

Is er hier een oplossing voor?
 
Joey Schroder

Joey Schroder

05/04/2012 09:47:33
Quote Anchor link
Misschien zoals je zelf al misschien zegt;

Als jij het op de ingeladen pagina wilt doen dan wil het niet.
Maar als jij nu op die ingeladen pagina je Javascript include?
Misschien omslachtig maar is het proberen waard =)
 
Dennis Smink

Dennis Smink

05/04/2012 09:52:32
Quote Anchor link
Nou kijk het probleem is dus, dat ik op deze manier ook geen advertenties van bijv. google adsense kan laten zien. Ook facebook buttons etc gaan via javascript en laten zichzelf niet zien.
 
Joey Schroder

Joey Schroder

05/04/2012 09:54:46
Quote Anchor link
Wil jij dan google ads in je content hebben?
 
Dennis Smink

Dennis Smink

05/04/2012 09:55:55
Quote Anchor link
Reclame blokken, etc bedoel ik dan.
Gaat niet alleen om google ads, gewoon het feit dat ik geen javascript kan gebruiken op de ingeladen pagina vind ik raar. Ik ben nieuw op dit gebied en snap niet wat er fout gaat.
 
Joey Schroder

Joey Schroder

05/04/2012 09:59:51
 
Jacco Engel

Jacco Engel

05/04/2012 13:09:55
Quote Anchor link
OF ik denk te simpel of jij te moeilijk :P.

Je kunt toch gewoon wat je wil uitvoeren in een JS file , in functies, zetten, deze file altijd laden (in je main pagina) en on complete (of success wat jij wil) van de ajax call de betreffende functie uitvoeren?
 
- Raoul -

- Raoul -

05/04/2012 13:14:53
Quote Anchor link
De JS dat je in laad via de ajaxrequest moet je zo instarten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<script type="text/javascript">
function init() {
//alert()
}
window.onload = init;
</script>
 
Kris Peeters

Kris Peeters

05/04/2012 14:22:32
Quote Anchor link
Dennis Smink op 03/04/2012 20:58:35:
Nou, kijk stel ik laad gewoon een simpel php bestand in, waarin staat:

<script type="text/javascript">
alert(1);
</script>

Gebeurt er niets, zodra ik deze pagina laad.


javascript is event driven. Javascript gaat dus pas aan het werk als het een trigger krijgt.
Zo'n trigger kan zijn: een muisklik, het laden van de pagina, onChange van een input, ...

Zomaar losse statements laden, zoals alert(1); zal inderdaad geen effect hebben.
Er is geen enkele trigger die die alert(1) in gang trekt.

Je moet op een andere manier nadenken over javascript.
De oplossing zal waarschijnlijk liggen in het wrappen van functionaliteit in functies.

[update] Basically wat Jacco Engel zegt ... [/update]

Nu, kan je een specifiek en echt voorbeeld geven van wat je wil bereiken? alert(1) zal je niet nodig hebben ...

Met een echt voorbeeld kunnen we een voorbeeld-oplossing geven en zien of je daar naartoe kan werken
Gewijzigd op 05/04/2012 18:48:54 door Kris Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.