met php en file maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SerpenT

SerpenT

02/07/2004 10:56:00
Quote Anchor link
ik ben voor een vriend van me(die niet eens HTML kan) een site voor zijn clan aan het maken. maar nou wil ik dat hij met mijn CMS de hele site kan veranderen. dus ook als het nodig is een nieuwe pagina toevoegen met de tekst erop die hij erop wilt. maar kan php een bestand met elke willekeurige extensie aanmaken?

thx in advance
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 07:02:39
 
Mitch X

Mitch X

02/07/2004 11:08:00
Quote Anchor link
Jep
 
SerpenT

SerpenT

02/07/2004 11:10:00
Quote Anchor link
k fijn hoe doe je dat dan? sorry dat ik (weer) onvolledig ben met mijn vraag:P
 
B a s
Beheerder

B a s

02/07/2004 14:59:00
Quote Anchor link
Edit:


je kunt een bestande aanmaken door het te openen..

dus

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$file
= "nieuwbestand.php";
$fp = fopen($file, 'w+');
$content = "tekst";
fwrite($fp, $content);
fclose($fp);
?>


;)
Gewijzigd op 02/07/2004 15:04:00 door B a s
 
SerpenT

SerpenT

02/07/2004 15:07:00
Quote Anchor link
k cool:P thx man ik d8 dat dat alleen was om het te veranderen:P
 
Mitch X

Mitch X

02/07/2004 16:27:00
Quote Anchor link
Je kan ook met touch() een bestand maken :)
 
Maarten

Maarten

15/02/2005 18:19:00
Quote Anchor link
Hoe wil je dat doen dan ?? ...
Gewijzigd op 15/02/2005 18:20:00 door Maarten
 
Alfred -

Alfred -

15/02/2005 18:29:00
 
Maarten

Maarten

15/02/2005 18:50:00
Quote Anchor link
Handig !!
 
Maarten

Maarten

15/02/2005 18:55:00
Quote Anchor link
Ik gebruik deze code en ik wil in plaats van tekst wil ik php code in een bestand zetten met de dingen die gepost zijn door een ander formulier (PS. het word voor een install script). Hoe kan ik dit doen want als ik nu php code laat schrijven komt hij met deze error :

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in C:\---\---\---\install.php on line 4.

--- De code die ik gebruik ---

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$file
= "nieuwbestand.php";
$fp = fopen($file, 'w+');
$content = "tekst";
fwrite($fp, $content);
fclose($fp);
?>
 
Mitch X

Mitch X

15/02/2005 19:00:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
# Constant voor newline
define( 'LF', "\n" );

# Pad naar bestand
$path = 'pad/naar/bestand.php';

# Bestand openen om te schrijven
$fp = fopen( $path, 'w' );

# Content
$php = '<?php' . LF;
$php .= 'phpinfo();' . LF;
$php .= '?>';

# Schrijven
fwrite( $fp, $php );

# Sluiten
fclose( $fp );
?>


Zo dus :)
 
Maarten

Maarten

15/02/2005 19:02:00
Quote Anchor link
Dankjewel voor je snelle reactie en het script :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.