met php op site naar id brengen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Racoon smasher

racoon smasher

04/06/2015 20:12:24
Quote Anchor link
Weet iemand hoe je met php iemand naar een id stuurt op de pagina? heb dit namelijk nodig als die door post gaat en dan helemaal beneden aan de pagina is.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:45:33
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/06/2015 20:25:21
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
header("Location: http://www.jouwwebsite.nl/profiel.php?id=".$id."#sectie");
?>


En op profiel.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a name="sectie">
Gewijzigd op 04/06/2015 20:26:27 door - Ariën -
 
Racoon smasher

racoon smasher

04/06/2015 20:36:06
Quote Anchor link
Ja maar hij mag de website niet herladen. hij moet met php gewoon naar het id gaan, want daar staat de melding dat het berict verzonden is
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/06/2015 20:39:01
Quote Anchor link
Dan kan je toch je fragment-identifier (#sectie) in je action-attribuut plaatsen?
 
Racoon smasher

racoon smasher

04/06/2015 20:41:14
Quote Anchor link
hoe bedoel je? want #contact in je toch niet in action="" zetten?

hier is trouwens mijn script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
        <?php
            // E-mailadres verificatie
            function isEmail($email) {
                return(preg_match("/^[-_.[:alnum:]]+@((([[:alnum:]]|[[:alnum:]][[:alnum:]-]*[[:alnum:]])\.)+(ad|ae|aero|af|ag|ai|al|am|an|ao|aq|ar|arpa|as|at|au|aw|az|ba|bb|bd|be|bf|bg|bh|bi|biz|bj|bm|bn|bo|br|bs|bt|bv|bw|by|bz|ca|cc|cd|cf|cg|ch|ci|ck|cl|cm|cn|co|com|coop|cr|cs|cu|cv|cx|cy|cz|de|dj|dk|dm|do|dz|ec|edu|ee|eg|eh|er|es|et|eu|fi|fj|fk|fm|fo|fr|ga|gb|gd|ge|gf|gh|gi|gl|gm|gn|gov|gp|gq|gr|gs|gt|gu|gw|gy|hk|hm|hn|hr|ht|hu|id|ie|il|in|info|int|io|iq|ir|is|it|jm|jo|jp|ke|kg|kh|ki|km|kn|kp|kr|kw|ky|kz|la|lb|lc|li|lk|lr|ls|lt|lu|lv|ly|ma|mc|md|mg|mh|mil|mk|ml|mm|mn|mo|mp|mq|mr|ms|mt|mu|museum|mv|mw|mx|my|mz|na|name|nc|ne|net|nf|ng|ni|nl|no|np|nr|nt|nu|nz|om|org|pa|pe|pf|pg|ph|pk|pl|pm|pn|pr|pro|ps|pt|pw|py|qa|re|ro|ru|rw|sa|sb|sc|sd|se|sg|sh|si|sj|sk|sl|sm|sn|so|sr|st|su|sv|sy|sz|tc|td|tf|tg|th|tj|tk|tm|tn|to|tp|tr|tt|tv|tw|tz|ua|ug|uk|um|us|uy|uz|va|vc|ve|vg|vi|vn|vu|wf|ws|ye|yt|yu|za|zm|zw)$|(([0-9][0-9]?|[0-1][0-9][0-9]|[2][0-4][0-9]|[2][5][0-5])\.){3}([0-9][0-9]?|[0-1][0-9][0-9]|[2][0-4][0-9]|[2][5][0-5]))$/i", $email));
            
                
            // als er op de submit knop gedrukt wordt, dan wordt dit uitgevoerd
            if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
            {

                // waar de mail naartoe verzonden moet worden
                $emailTo = '[email protected]';

                // variabelen die informatie uit form halen
                $clientName = trim($_POST['name']);
                $clientEmail = trim($_POST['emailornumber']);
                $subject = "Mail aan edelsmid: " . trim($_POST['subject']);
                $message = trim($_POST['message']);
                
                if($clientName != '' && isEmail($clientEmail) && $subject != '' && $message != '') {
                    // verstuurd mail als de velden niet leeg zijn
                    $headers = "From: " . $clientName . " <" . $clientEmail . ">" . "\r\n" . "Reply-To: " . $clientEmail;
                    mail($emailTo, $subject, $message, $headers);
                    
                    //geeft melding als mail is verzonden
                    $melding = "Uw bericht is verzonden!";
                }

            }

        ?>

        <div class="one_two">
            <form action="#contact" method="post">
                <input type="text" placeholder="Naam" name="name" />
                <input type="text" placeholder="Email en/of telefoonnummer" name="emailornumber" />
                <input type="text" placeholder="Betreft" name="subject" />
                <textarea placeholder="Bericht" name="message"></textarea>
                <input type="submit" value="Verstuur" />
                <?php
                    //geeft melding als die niet leeg is
                    if (!empty($melding)) {
                        echo $melding;
                    }

                ?>

            </form>
        </div>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/06/2015 20:43:17
Quote Anchor link
Als je een bestandsnaam erin opgeeft moet het gewoon werken.

Verder is je reguliere expressie voor de mail niet meer 2015-proof. Gebruik gewoon filter_var().
Gewijzigd op 04/06/2015 20:43:46 door - Ariën -
 
Racoon smasher

racoon smasher

04/06/2015 20:45:28
Quote Anchor link
EDIT: hij komt op zijn plaats, maar nu geeft die mijn $melding niet meer weer

Toevoeging op 04/06/2015 20:52:52:

EDIT: het werkt heel erg bedankt Aar :)
Gewijzigd op 04/06/2015 20:51:23 door racoon smasher
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/06/2015 20:53:54
Quote Anchor link
Ha, ik dacht al. Hier werkt het gewoon!
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/06/2015 20:54:11
Quote Anchor link
Waarom stuur je iemand niet door naar een aparte pagina met deze mededeling? Je kunt nu iemand spammen door de pagina continu te verversen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.