Meta tag newline

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »
Guido  -

Guido -

12/09/2020 11:05:37
Quote Anchor link
Hallo,

In mijn head-sectie staat een meta beschrijving:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo '<meta name="description" content="Mijn meta beschrijving" />'."\n";


Ik heb een newline toegevoegd zodat de volgende string netjes op een nieuwe regel geplaatst wordt.

Kom dit echter niet vaak tegen, dus ik vraag me af of dit gangbaar is of juist niet?

Guido
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:10:28
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/09/2020 12:22:08
Quote Anchor link
Waarom zou je een echo per regel gebruiken?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

12/09/2020 12:34:57
Quote Anchor link
Hier wat uitleg door Google.

"Effectieve titels en fragmenten samenstellen voor zoekresultaten"

https://support.google.com/webmasters/answer/35624?hl=nl
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/09/2020 12:46:30
Quote Anchor link
Maar waarom zou je een statische plak HTML echo'en?

En als de description-content het dynamische deel is, echo dan dat deel? Zo houd je ook beter het verschil tussen statisch en dynamisch in stand. Hoef je ook geen escape-sequences toe te voegen voor een simpele regelovergang.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/09/2020 00:31:25
Quote Anchor link
Wat Thomas zegt.

Het is niet gebruikelijk en zinvol om statische html te echo'en. Alles wat je in php doet moet verwerkt worden en kost dus extra tijd. Statische informatie ga je daarom niet echo'en.

Dit zet je dus gewoon buiten je php code. Dan hoef je ook geen newline toe te voegen.

<meta name="description" content="Mijn meta beschrijving">
<volgende regel hier>
 
Guido  -

Guido -

13/09/2020 00:32:55
Quote Anchor link
Dank voor jullie reacties.

Dit is onderdeel van een functie, dus dit staat niet zo in de head sectie. Kan de echo overigens misschien beter door return vervangen in dit geval. Is inderdaad niet een statische meta beschrijving, maar zo even gedaan voor het topic.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/09/2020 01:06:56
Quote Anchor link
Is het een functie van een bestaand framework? Als het een functie is dan kun je het sowieso inderdaad beter returnen.

Een newline toevoegen is dan prima.

Wist je dat PHP daar ook een eigen constante voor heeft? -> PHP_EOL.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$meta
  = '<meta name="description" content="Mijn meta beschrijving">' . PHP_EOL;
$meta .= 'volgende regel hier';
return $meta;
?>
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/09/2020 09:09:16
Quote Anchor link
Guido - op 13/09/2020 00:32:55:
Dit is onderdeel van een functie, dus dit staat niet zo in de head sectie. Kan de echo overigens misschien beter door return vervangen in dit geval. Is inderdaad niet een statische meta beschrijving, maar zo even gedaan voor het topic.


Dan doet die functie te veel. Single-responsibility principle: a class or module should have one, and only one, reason to be changed.

Straks kom je er bijvoorbeeld achter dat je die description per webpagina op drie plaatsen nodig hebt: niet alleen in een reguliere meta-tag, maar ook in Open Graph en in een rich snippet in JSON. Een functie die de description genereert, zou daarom los moeten staan van de functie(s) die er meta-tags of iets anders van maken.

Omgekeerd zou een andere functie die regeleinden invoegt na meta-tags in de head ook compleet los moeten werken van een functie die een description-tag genereert. Dat is immers functionaliteit die eventueel ook geldt voor andere tags in de head die helemaal niets met een description van doen hebben.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/09/2020 17:09:46
Quote Anchor link
Als je afwisselende delen statisch+dymamisch hebt en hier een plakje HTML van wilt maken zou je ook kunnen overwegen om output buffering te gebruiken. Dit is als het ware een (tijdelijke) emmer waarin je alle output opvangt.

Volgens mij is het ook een goed ontwerpprincipe om functies niet rechtstreeks dingen te laten echo'en (natuurlijk zijn hier ook uitzondering op) maar de inhoud als string te retourneren.

Je krijgt dus bijvoorbeeld zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
function bakHTML($data) {
    ob_start(); // start output buffering
        ?>
<div>
            <lala><?php echo $data['x']; ?</lala>
           <
asdf><em>[code]<?php echo $data['y']; ?>
</em></asdf>
        </div><?php
    return ob_get_clean(); // vang inhoud op en retourneer als string
}
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/09/2020 21:18:49
Quote Anchor link
Ward van der Put op 13/09/2020 09:09:16:
Dan doet die functie te veel. Single-responsibility principle: a class or module should have one, and only one, reason to be changed.

Veel frameworks houden zich wat dat betreft niet exact aan de 'regels'. Theoretisch klopt je opmerking. De praktijk is vaak anders. Wat je klopt zegt, maar een functie om meta op te bouwen is ook weer niet heel vreemd of ongebruikelijk.
 
Guido  -

Guido -

14/09/2020 00:03:12
Quote Anchor link
Het betreft een WordPress website en dan werkt het net even anders.

Ik heb een functie waarin ik de (niet statische) meta beschrijving genereer en die functie wordt uitgevoerd in de head sectie van de site. Hiervoor haak ik in op de wp_head() functie van WordPress:
https://developer.wordpress.org/reference/functions/wp_head/

Overigens, wanneer ik binnen mijn functie return ipv echo, wordt er geen meta beschrijving geplaatst. Vandaar dat ik toen blijkbaar voor echo gekozen heb.

Nogmaals bedankt allemaal, ik weet weer een stuk meer..

Guido
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/09/2020 00:12:08
Quote Anchor link
Guido - op 14/09/2020 00:03:12:
Overigens, wanneer ik binnen mijn functie return ipv echo, wordt er geen meta beschrijving geplaatst.

Dat is niet geheel verwonderlijk. De functie returnt alleen gegevens en er wordt niks ge-echoot/getoond.

Dus stel de naam van de functie is getHead() of iets dergelijks, dan deed je voorheen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
getHead();
?>

In plaats daarvan doe je nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$head
= getHead();
echo $head;
?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.