Meta tags plaatsen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »
Rob Sloep

Rob Sloep

09/04/2013 10:42:57
Quote Anchor link
Ik lees nogal wat tegenstrijdige berichten over meta-tags op het net en raak in verwarring.

Daarom 2 vragen:
1. zijn meta-tags wel of niet zinvol/noodzakelijk voor zoekmachines?

Indien ja:
2. ik werk met includes en wil graag dat men via de zoekmachines op de juiste pagina terecht komt.
Ik heb dan 3 mogelijkheden om metatags te plaatsen (index, include of gedeeld over beide), wat is de optimale plaats? Ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat 'algemene meta-tags' op de indexpagina geplaatst worden en pagina-relevante op de include, of alleen op de includes om conflicten/dubbele verwijzingen te voorkomen. Mijn twijfel is feitelijk of meta-tags op de include wel gevonden en/of meegewogen worden?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:13:23
 
Sander D

Sander D

09/04/2013 10:52:24
Quote Anchor link
Meta tags zijn wel degelijk zinvol en ook op iedere pagina. Je haalt denk ik twee dingen door elkaar heen. Include via PHP en meta tags. Deze staan los van elkaar.

Jaren geleden bepaalde de keywords en de description voor een groot deel de vindbaarheid. Tegenwoordig is dat niet meer zo omdat hier misbruik van gemaakt werd. Ik raad wel altijd aan om ze wel toe te voegen aan je pagina en per pagina te optimaliseren. Dus een pagina 'support' bevat andere keywords en een andere description dan de 'home' pagina. De description is nog steeds erg nuttig want als iemand jouw website vindt via een zoekmachine, dan wordt die tekst getoond onder de titel van je website.
 
Rob Sloep

Rob Sloep

09/04/2013 11:00:12
Quote Anchor link
Ik haal ze niet door elkaar, het gaat juist om de toepasbaarheid.
Ik denk dus te begrijpen dat je aanraadt op iedere include een <head> te maken met meta-tags?
Lijkt mij ook wel logisch, had het alleen nog nooit gezien dus twijfelde of dit wel zinvol zou zijn.
 
Wouter J

Wouter J

09/04/2013 11:06:45
Quote Anchor link
Nee, meta tags als description en keywords zijn compleet onzinnig geworden.

keywords werd veel te erg misbruikt en wordt niet meer door Google gebruikt. Yahoo! (en dus ook Bing) gebruikt het alleen als het heel weinig keywords bevat en het heeft zeker een lage prioriteit (aka verwaarloosbare invloed op de pageranking).

description is nooit gebruikt door zoekmachines. Het is alleen gebruik voor die intro tekst op de zoekpagina's. Maar dit is tegenwoordig verouderd. Tegenwoordig zie je op resultaten veel vaker afbeeldingen terug en een beoordeling, een datum, ect. Dat is deel van de nieuwe Microdata techniek. Hierdoor kun je met een paar attributen in je pagina aan de zoekmachine aangeven wat voor data er in dat element staat, dat betekend dat de zoekmachine (1) een veel beter beeld van je pagina krijgt en (2) relevante delen op de resultaten pagina laad zien en de description niet meer gebruikt.
Meer informatie hierover op http://schema.org/

Er zijn nog maar 2 belangrijke meta tags:
- Geo location. deze is handig voor een vakantieblog of een winkel speciaal voor een bepaalde locatie in de wereld. De zoekmachine zal dan jouw site eerder tonen als mensen opzoek zijn naar die locatie of zich bevinden in de aangegeven locatie.
- charset. Heeft niks met de zoekrobot van doen, maar is iets dat verplicht is op elke pagina zodat je browser weet in welke encoding je bestand staat.
 
Rob Sloep

Rob Sloep

09/04/2013 11:45:39
Quote Anchor link
Oké, mijn dank, ik zal me eens in verdiepen.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

09/04/2013 12:20:59
Quote Anchor link
Wouter J op 09/04/2013 11:06:45:
description is nooit gebruikt door zoekmachines. Het is alleen gebruik voor die intro tekst op de zoekpagina's.
Uhm? Nooit gebruikt, maar toch gebruikt. ;)
Ik neem aan dat je bedoelt dat de inhoud van de description nooit is gebruikt voor het bepalen van de relevantie van een pagina met betrekking tot de zoekopdracht?

Ook op dit moment gebruikt bijvoorbeeld Google de description nog als de pagina die gevonden heeft geen inhoud heeft (tsja), of als er op een andere manier gebruik gemaakt wordt van Google. Bijvoorbeeld door te zoeken op site:phphulp.nl. De omschrijvingen van de pagina's komen daar rechtstreeks uit de description.

Andere services die gebruik maken van je site kunnen ook nog steeds meta-gegevens gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan social media met een 'Deel deze pagina'. Of de geweldige 'wat is mijn site waard'-websites. De vraag is natuurlijk of je voor zulke sites meta-gegevens wilt bijhouden (voor bepaalde social-media kan dit ook met andere (specifieke) meta-gegevens).

Overigens; Google geeft in de Hulpporgramma's voor webmasters nog steeds een melding als een pagina op je site geen meta-omschrijving of -sleutelwoorden heeft.

[Edit: wat Rotterdams in Nederlands veranderd, kunnen jullie het ook lezen ;)]
Gewijzigd op 09/04/2013 12:24:31 door Elwin - Fratsloos
 
Rob Sloep

Rob Sloep

09/04/2013 12:33:59
Quote Anchor link
Kortom: minimaal 'description' op iedere pagina/include en voor de rest geldt; baat het niet, dan schaadt het niet (mits niet overdreven)?!

Als ik zo de berichten/commentaren op het net zo lees dan geldt voor microdata (nog?) hetzelfde.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.