MFRPG: Rente betalen via `before insert` trigger...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »
Roger Keulen

Roger Keulen

26/04/2011 14:19:34
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met het maken van een financiele morpg. Ik noem het maar een MFRPG...

In dit spel zijn er natuurlijk banken, die via een rekening type & vestiging, bank rekeningen kunnen uitgeven. Zo'n bank rekening kan een 'SPAAR' rekening zijn waar op een bepaalde moment (per jaar of per maand) rente betaald moet worden.

Nu heb ik het volgende bedacht:

De rekening tabel waar de gegevens PER REKENING in staan, krijgt een BEFORE UPDATE trigger. Dus steeds als deze REKENING aangepast wordt, wordt er een script uitgevoerd. In dit script bereken ik dan hoeveel rente iemand moet ontvangen en sla dit op in een speciaal veld: "rknRENTESALDO". Aan het einde van de maand of jaar worden deze waardes in de rknRENTESALDO overgeboekt naar het rknSALDO veld, via een PROCEDURE (Betaal rente).

Voorbeeld:
Op 5 januarie om 12:00 opent een persoon een bepaalde rekening met 5% rente en stort hier 100,- euro op.
Op 10 Januarie om 12:00, stort deze persoon 900,- euro.
Op 20 Januarie om 12:00, neemt deze persoon 200,- euro van zijn rekening op.

Nu is de vraag: hoeveel rente ontvangt deze persoon op 1-2-2011 om 12:00?

Bij mijn script wordt het dan zo gedaan:
- Eerst een INSERT.... Voor het aanmaken van de rekening...
Het veld rknSALDODATUM van het type TIMESTAMP wordt op CURRENT_TIMESTAMP (Default waarde) gezet. Dus tot deze datum is de rente dan berekend.


- Update 1:
Op 10 januarie om 12:00 wordt een UPDATE gedaan van het saldo van 100,- naar 1000,-

Nu gaan we de rente berekenen over de periode rknSALDODATUM (5 Januarie) en NU (CURRENT_TIMESTAMP = 10 Januarie). De periode is dan gewoon: CURRENT_TIMESTAMP - rknSALDODATUM. Nu moeten we dit getal gaan omrekenen naar "PER JAAR", dit omdat de rente altijd wordt aangegeven per jaar in dit spel. Ook al betalen we het elke maand uit !. Dus de rente die deze persoon ontvangt is dan de rente over het bedrag x De periode in jaren.

De ontvangen rente doen we niet meteen bij het rknSALDO optellen maar eerst optellen bij de rknRENTESALDO. Op het moment dat de bank de rente gaat uitkeren, wordt voor elke rekening de rente opnieuw berekend tot nu en van deze bank de rknRENTESALDO opgeteld bij de rknSALDO en de rknRENTESALDO wordt dan weer gewist.


Hierdoor heb ik dan een spaar rekening gemaakt waarvan de rente redelijk klopt. Behalve als men heel veel transacties kort achter elkaar doet kan men afrond fouten krijgen. Het berekenen van de periode in tijd wordt op 100ste van een seconde bepaald en de rknRENTESALDO tot op 6 cijfers achter de komma, zodat de afrond fouten gering zijn.



Zijn er ook nog andere oplossingen mogelijk die een juiste rente kunnen berekenen op steeds wijzigende rekeningen?

Oja: Met het overboeken ga ik dit ook oplossen volledig in de database. Dit omdat het betalings verkeer het meest gebruikte logica is in het spel. En omdat het een MASSIVE ONLINE game is wil ik het zo gemakkelijk mogelijk maken voor de server.

Het overboeken ga ik procedure maken die je 3 parameters mee geeft.
Bedrag, RekeningVan, RekeningNaar en die geeft een 1 voor "OK" en 0 of kleiner voor "0=Mislukt (Onbekende fout)" of andere error code. Het overboeken werkt dan met een database transactie.

Verder wil ik het zo maken dat je deze functie/procedure ook op een view toegepast kunnen worden. Zodat men ook grote 'batches' van betalings opdrachten op een bepaalde datum kan laten uitvoeren.


Iemand nog een ander idee ?

Groetjes: Roger Keulen.

Ps: M'n MySQL Workbench 5.2 CE valt steeds uit. (Ben ik de enige die dit probleem heeft?)

Toevoeging op 26/04/2011 19:31:51:

Mooi we hebben hem werkend:

DELIMITER $$

USE `MFRPG`$$

CREATE TRIGGER before_rekeningen_update
BEFORE UPDATE ON rkn_REKENINGEN
FOR EACH ROW BEGIN
SET @Verschil = CURRENT_TIMESTAMP - OLD.rknRENTEDATUM;
if @Verschil > 0 and OLD.rknISACTIEF then
SET NEW.rknRENTESALDO = OLD.rknRENTESALDO + ((OLD.rknSALDO * (OLD.rknRENTE / 100)) / (345600 * @Verschil));
SET NEW.rknRENTEDATUM = CURRENT_TIMESTAMP; -- Reset Datumtijd...
END IF;
END$$

rknRENTEDATUM = Timestamp met default waarde: CURRENT_TIMESTAMP
En 345600 is er omdat in het spel 4 dagen 1 jaar is. Het is een financiele morpg en die van mij werkt met kwartalen.


Ga nu de RENTE UITBETAAL functionaliteit maken.
En deze wil ik kunnen aanroepen per: Rekening, RekeningType, Vestiging en Bank.
Dus een view die deze data toont...
En ik maak voor elke groepering een PROCEDURE die de SQL WHERE maakt en deze doorgeeft aan de echte UITBETAAL RENTE PROCEDURE... En dat hoeft nog niet met transacties...

Het volgende daarna: Betalings verkeer.... Dus wie idieen heeft....
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 05:38:26
 
Roger Keulen

Roger Keulen

28/04/2011 22:28:59
Quote Anchor link
Heb hem gewijzigd...

Steeds als het rknSALDO wijzigd, dus UPDATE wordt getriggerd, zal er rente worden berekend. Dit wordt opgeslagen in rknRENTESALDO.

Op het moment dat ik een UPDATE SET rknRENTESALDO = 0 doe, betaal ik de rente uit.
Door rknRENTESALDO + de rente tot nu op te tellen bij het saldo.

Ik ga hem nu nog zo aanpassen dat hij ook met terugwerkende kracht werkt.

Dus het script moet runnen op 01-01-2012 12:00:00
en hij runt 2 seconde later omdat er nog een procedure liep.
Dan wil ik toch de berekening om 12:00:00 als tijd neemt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-- Trigger DDL Statements
DELIMITER $$

USE `MFRPG`$$

-- Uitbetalen en optellen van de rente...

CREATE TRIGGER before_rekeningen_update
BEFORE UPDATE ON rkn_REKENINGEN
FOR EACH ROW BEGIN
   -- Aantal Seconde geleden laatste RUN
  SET @Verschil = CURRENT_TIMESTAMP - OLD.rknRENTEDATUM;

  -- Wanneer RENTE OVERHEVELEN ....
  -- Verschil groter dan seconde + Rekening Actief...
  if NEW.rknHEEFTRENTE and @Verschil > 0 and OLD.rknISACTIEF then
    SET @Rente = ((OLD.rknSALDO * (OLD.rknRENTE / 100)) / (345600 * @Verschil));    
  
    -- Zetten we de RENTESALDO op 0 dan betalen we de rente uit.
    if NEW.rknRENTESALDO = 0 then
      -- Uitbetalen rente...
      SET NEW.rknSALDO = OLD.rknSALDO + OLD.rknRENTESALDO + @Rente;
    ELSE
      -- Cumalatief optellen van de rente...
      SET NEW.rknRENTESALDO = OLD.rknRENTESALDO + @Rente;
    end if;
    
    -- Reset Datumtijd...
    SET NEW.rknRENTEDATUM = CURRENT_TIMESTAMP;
  END IF;
END$$



Verder probeer ik m'n layout te maken van het rechten gedeelte voor de web-sites die bij het ontwikkelen van de test simulator en het spel horen.
Gewijzigd op 28/04/2011 22:36:53 door Roger Keulen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.