MFRPG: Rente betalen via `before insert` trigger...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »
Roger Keulen

Roger Keulen

26/04/2011 14:19:34
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met het maken van een financiele morpg. Ik noem het maar een MFRPG...

In dit spel zijn er natuurlijk banken, die via een rekening type & vestiging, bank rekeningen kunnen uitgeven. Zo'n bank rekening kan een 'SPAAR' rekening zijn waar op een bepaalde moment (per jaar of per maand) rente betaald moet worden.

Nu heb ik het volgende bedacht:

De rekening tabel waar de gegevens PER REKENING in staan, krijgt een BEFORE UPDATE trigger. Dus steeds als deze REKENING aangepast wordt, wordt er een script uitgevoerd. In dit script bereken ik dan hoeveel rente iemand moet ontvangen en sla dit op in een speciaal veld: "rknRENTESALDO". Aan het einde van de maand of jaar worden deze waardes in de rknRENTESALDO overgeboekt naar het rknSALDO veld, via een PROCEDURE (Betaal rente).

Voorbeeld:
Op 5 januarie om 12:00 opent een persoon een bepaalde rekening met 5% rente en stort hier 100,- euro op.
Op 10 Januarie om 12:00, stort deze persoon 900,- euro.
Op 20 Januarie om 12:00, neemt deze persoon 200,- euro van zijn rekening op.

Nu is de vraag: hoeveel rente ontvangt deze persoon op 1-2-2011 om 12:00?

Bij mijn script wordt het dan zo gedaan:
- Eerst een INSERT.... Voor het aanmaken van de rekening...
Het veld rknSALDODATUM van het type TIMESTAMP wordt op CURRENT_TIMESTAMP (Default waarde) gezet. Dus tot deze datum is de rente dan berekend.


- Update 1:
Op 10 januarie om 12:00 wordt een UPDATE gedaan van het saldo van 100,- naar 1000,-

Nu gaan we de rente berekenen over de periode rknSALDODATUM (5 Januarie) en NU (CURRENT_TIMESTAMP = 10 Januarie). De periode is dan gewoon: CURRENT_TIMESTAMP - rknSALDODATUM. Nu moeten we dit getal gaan omrekenen naar "PER JAAR", dit omdat de rente altijd wordt aangegeven per jaar in dit spel. Ook al betalen we het elke maand uit !. Dus de rente die deze persoon ontvangt is dan de rente over het bedrag x De periode in jaren.

De ontvangen rente doen we niet meteen bij het rknSALDO optellen maar eerst optellen bij de rknRENTESALDO. Op het moment dat de bank de rente gaat uitkeren, wordt voor elke rekening de rente opnieuw berekend tot nu en van deze bank de rknRENTESALDO opgeteld bij de rknSALDO en de rknRENTESALDO wordt dan weer gewist.


Hierdoor heb ik dan een spaar rekening gemaakt waarvan de rente redelijk klopt. Behalve als men heel veel transacties kort achter elkaar doet kan men afrond fouten krijgen. Het berekenen van de periode in tijd wordt op 100ste van een seconde bepaald en de rknRENTESALDO tot op 6 cijfers achter de komma, zodat de afrond fouten gering zijn.



Zijn er ook nog andere oplossingen mogelijk die een juiste rente kunnen berekenen op steeds wijzigende rekeningen?

Oja: Met het overboeken ga ik dit ook oplossen volledig in de database. Dit omdat het betalings verkeer het meest gebruikte logica is in het spel. En omdat het een MASSIVE ONLINE game is wil ik het zo gemakkelijk mogelijk maken voor de server.

Het overboeken ga ik procedure maken die je 3 parameters mee geeft.
Bedrag, RekeningVan, RekeningNaar en die geeft een 1 voor "OK" en 0 of kleiner voor "0=Mislukt (Onbekende fout)" of andere error code. Het overboeken werkt dan met een database transactie.

Verder wil ik het zo maken dat je deze functie/procedure ook op een view toegepast kunnen worden. Zodat men ook grote 'batches' van betalings opdrachten op een bepaalde datum kan laten uitvoeren.


Iemand nog een ander idee ?

Groetjes: Roger Keulen.

Ps: M'n MySQL Workbench 5.2 CE valt steeds uit. (Ben ik de enige die dit probleem heeft?)

Toevoeging op 26/04/2011 19:31:51:

Mooi we hebben hem werkend:

DELIMITER $$

USE `MFRPG`$$

CREATE TRIGGER before_rekeningen_update
BEFORE UPDATE ON rkn_REKENINGEN
FOR EACH ROW BEGIN
SET @Verschil = CURRENT_TIMESTAMP - OLD.rknRENTEDATUM;
if @Verschil > 0 and OLD.rknISACTIEF then
SET NEW.rknRENTESALDO = OLD.rknRENTESALDO + ((OLD.rknSALDO * (OLD.rknRENTE / 100)) / (345600 * @Verschil));
SET NEW.rknRENTEDATUM = CURRENT_TIMESTAMP; -- Reset Datumtijd...
END IF;
END$$

rknRENTEDATUM = Timestamp met default waarde: CURRENT_TIMESTAMP
En 345600 is er omdat in het spel 4 dagen 1 jaar is. Het is een financiele morpg en die van mij werkt met kwartalen.


Ga nu de RENTE UITBETAAL functionaliteit maken.
En deze wil ik kunnen aanroepen per: Rekening, RekeningType, Vestiging en Bank.
Dus een view die deze data toont...
En ik maak voor elke groepering een PROCEDURE die de SQL WHERE maakt en deze doorgeeft aan de echte UITBETAAL RENTE PROCEDURE... En dat hoeft nog niet met transacties...

Het volgende daarna: Betalings verkeer.... Dus wie idieen heeft....
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 00:08:04
 
Roger Keulen

Roger Keulen

28/04/2011 22:28:59
Quote Anchor link
Heb hem gewijzigd...

Steeds als het rknSALDO wijzigd, dus UPDATE wordt getriggerd, zal er rente worden berekend. Dit wordt opgeslagen in rknRENTESALDO.

Op het moment dat ik een UPDATE SET rknRENTESALDO = 0 doe, betaal ik de rente uit.
Door rknRENTESALDO + de rente tot nu op te tellen bij het saldo.

Ik ga hem nu nog zo aanpassen dat hij ook met terugwerkende kracht werkt.

Dus het script moet runnen op 01-01-2012 12:00:00
en hij runt 2 seconde later omdat er nog een procedure liep.
Dan wil ik toch de berekening om 12:00:00 als tijd neemt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
-- Trigger DDL Statements
DELIMITER $$

USE `MFRPG`$$

-- Uitbetalen en optellen van de rente...

CREATE TRIGGER before_rekeningen_update
BEFORE UPDATE ON rkn_REKENINGEN
FOR EACH ROW BEGIN
   -- Aantal Seconde geleden laatste RUN
  SET @Verschil = CURRENT_TIMESTAMP - OLD.rknRENTEDATUM;

  -- Wanneer RENTE OVERHEVELEN ....
  -- Verschil groter dan seconde + Rekening Actief...
  if NEW.rknHEEFTRENTE and @Verschil > 0 and OLD.rknISACTIEF then
    SET @Rente = ((OLD.rknSALDO * (OLD.rknRENTE / 100)) / (345600 * @Verschil));    
  
    -- Zetten we de RENTESALDO op 0 dan betalen we de rente uit.
    if NEW.rknRENTESALDO = 0 then
      -- Uitbetalen rente...
      SET NEW.rknSALDO = OLD.rknSALDO + OLD.rknRENTESALDO + @Rente;
    ELSE
      -- Cumalatief optellen van de rente...
      SET NEW.rknRENTESALDO = OLD.rknRENTESALDO + @Rente;
    end if;
    
    -- Reset Datumtijd...
    SET NEW.rknRENTEDATUM = CURRENT_TIMESTAMP;
  END IF;
END$$



Verder probeer ik m'n layout te maken van het rechten gedeelte voor de web-sites die bij het ontwikkelen van de test simulator en het spel horen.
Gewijzigd op 28/04/2011 22:36:53 door Roger Keulen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.