Migratie PHP 5.6 naar 7.2

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hugo Verlinden

Hugo Verlinden

28/10/2018 14:30:50
Quote Anchor link
Hallo, ik ben nieuw op dit forum en weet niet juist in welke rubriek deze vraag hoort.
Mijn provider One.com upgrade php van 5.6 naar 7.2. Ik heb dat uitgetest de site blijft dan hangen.
Hoe en waar vindt ik de foutieve instructies die de website blokkeert.
Dank bij voorbaat en vriendelijke groeten,
Hugo Verlinden
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 17:59:30
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

28/10/2018 15:45:45
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/10/2018 17:52:29
Quote Anchor link
Als je eventuele foutmeldingen boven water krijgt, en je komt er niet uit, laat dan even weten hier wat er gebeurt en stukje relevante code er bij hoort
 
Hugo Verlinden

Hugo Verlinden

28/10/2018 19:08:26
Quote Anchor link
Bedankt en groetjes Hugo
 
Hugo Verlinden

Hugo Verlinden

01/11/2018 19:53:28
Quote Anchor link
Hallo bedankt voor de reacties. Maar ik zit echt in de knoei, want in feite ken ik niets van PHP daar Dreamweaver de opmaak heeft gedaan. Ik kan wel iets lezen, maar begrijp er in feite niet veel van. Ik heb een viertal websites voor verenigingen, niets commercieel waar de agenda via PHP wordt ingelezen, maar ik krijg een blanco blad. Hieronder zal ik het script geven, misschien kan er iemand er iets meedoen.
Want als ik geen oplossing vind dan kunnen de verenigingen niet meer verder.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="nl" xml:lang="nl">

<head>
<title>Bestelformulier Activiteit</title>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<link href="layout.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>

<?php require_once('Connections/verb1.php'); ?>
<?php
if (!function_exists("GetSQLValueString")) {
function
GetSQLValueString($theValue, $theType, $theDefinedValue = "", $theNotDefinedValue = "")
{

  if (PHP_VERSION < 6) {
    $theValue = get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($theValue) : $theValue;
  }


  $theValue = function_exists("mysql_real_escape_string") ? mysql_real_escape_string($theValue) : mysql_escape_string($theValue);

  switch ($theType) {
    case
"text":
      $theValue = ($theValue != "") ? "'" . $theValue . "'" : "NULL";
      break;    
    case
"long":
    case
"int":
      $theValue = ($theValue != "") ? intval($theValue) : "NULL";
      break;
    case
"double":
      $theValue = ($theValue != "") ? doubleval($theValue) : "NULL";
      break;
    case
"date":
      $theValue = ($theValue != "") ? "'" . $theValue . "'" : "NULL";
      break;
    case
"defined":
      $theValue = ($theValue != "") ? $theDefinedValue : $theNotDefinedValue;
      break;
  }

  return $theValue;
}
}

$datum = date('Y-m-d');
$colname_Lijst = "-1";
if (isset($datum)) {
  $colname_Lijst = $datum;
}

mysql_select_db($database_verb1, $verb1);
$query_rslijst = sprintf("SELECT actnr_ID, activiteitnr, omschrijving, datum FROM activiteit WHERE datum >='$datum' AND agenpret='a' ORDER BY datum DESC");
$rslijst = mysql_query($query_rslijst, $verb1) or die(mysql_error());
$row_rslijst = mysql_fetch_assoc($rslijst);
$totalRows_rslijst = mysql_num_rows($rslijst);

$eurodat = substr($row_rslijst['datum'],8,2).substr($row_rslijst['datum'],4,1).substr($row_rslijst['datum'],5,2).substr($row_rslijst['datum'],4,1).substr($row_rslijst['datum'],0,4);
$vandaagdatum = substr($datum,8,2).substr($datum,4,1).substr($datum,5,2).substr($datum,4,1).substr($datum,0,4);
?>


<h3><font color="red">Datum vandaag = <?php echo $vandaagdatum ?></font></h3><br /><h5>
 
<table width="780" height="87" border="0" cellspacing="2">
  <tr>
    <!--td width="80" align="center"><div align="left"><strong><font color="#006600">Activit.nr</font></strong></div></td-->
    <td width="399" align="center"><div align="left"><strong><font color="#006600">Omschrijving van de activiteit</font></strong></div></td>
    <td width="117" align="center"><div align="left"><strong><font color="#006600">Datum activiteit</font></strong></div></td>
    <td width="140">&nbsp;</td>
  </tr>
 
  <?php
$i
= 0;
 do {
$i++;
    if ($i % 2)
    {

    $achtergrond = "#f1f3de"; //licht blauw
     } else {
    $achtergrond = "#dcdcdc"; //licht grijs
     }
?>

    <tr bgcolor="<?php echo $achtergrond; ?>">
      <!--td align="center"><div align="left"><?php echo $row_rslijst['activiteitnr']; ?></div></td-->
      <td><?php echo $row_rslijst['omschrijving']; ?></td>
      <td align="center"><?php $eurodat = substr($row_rslijst['datum'],8,2).substr($row_rslijst['datum'],4,1).substr($row_rslijst['datum'],5,2).substr($row_rslijst['datum'],4,1).substr($row_rslijst['datum'],0,4);echo $eurodat; ?></td>
      
      <!--td align="center"><!--div align="left"><a href="?activiteitnr=<?php echo $row_rslijst['activiteitnr']; ?>&amp;pagina=bestelformulieractiviteit&amp;navigatie=1">Info</a></div></td-->
    </tr>
    <?php } while ($row_rslijst = mysql_fetch_assoc($rslijst)); ?>
</table></h5>

<?php
mysql_free_result($rslijst);

?>


Dank bij voorbaat en vriendelijke groeten Hugo Verlinden

Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 01/11/2018 20:11:01 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/11/2018 20:14:53
Quote Anchor link
De mysql_***() functies moet je sowieso herschrijven naar mysqli_***() functies.

Verder is de function GetSQLValueString() onnodig, en raad ik aan om op logische en systematische wijze mysqli_real_escape_string() toe te voegen aan de invoer van $_GET, $_POST, $_SESSION, $_ENV en $_SERVER in je queries.
 
Hugo Verlinden

Hugo Verlinden

01/11/2018 21:27:18
Quote Anchor link
Hallo dit is een antwoord dat ik had verwacht. Dit is voor mij geen PHP maar Chinees. Dit is echt een vergiftigd geschenk voor mij. Ik zou het graag willen leren, maar dat gaat niet meer, ik ben 73 jaar en deed dit voor verenigingen te helpen.
In ieder geval dank Hugo Verlinden
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/11/2018 22:34:33
Quote Anchor link
Het is verder geen nette code meer, maar ik heb het één en ander aangepast en opgeschoond zodat het weer zou moeten werken.

Connections/verb1.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
/*
Laten we globaal even de foutafhandeling aanzetten.
Zet voor de onderste twee regels een # als de site publiekelijk staat, omdat anderen geen noodzaak hebben om eventuele fouten te zien. Die kan je altijd in de achterliggende logbestanden bij je hosting zien.
*/

ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL);

$server = "localhost";
$username = "jouw_gebruikersnaam";
$password = "jouw_wachtwoord";
$database = "jouw_databasenaam";

$con = mysqli_connect($server, $username, $password, $database);
if (!$con) {
    echo "Unable to connect to MySQL:" . PHP_EOL;
    echo "Error: ".mysqli_connect_errno() . PHP_EOL;
    exit;
}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php
include "Connections/verb1.php";
?>

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="nl" xml:lang="nl">

<head>
<title>Bestelformulier Activiteit</title>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<link href="layout.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>
<?php
$datum
= date('Y-m-d');
$colname_Lijst = "-1";
if (isset($datum)) {
  $colname_Lijst = $datum;
}


$query_rslijst = sprintf("SELECT actnr_ID, activiteitnr, omschrijving, datum FROM activiteit WHERE datum >='".$datum."' AND agenpret='a' ORDER BY datum DESC");
$rslijst = mysqli_query($con, $query_rslijst) or die(mysqli_error($con));
$row_rslijst = mysqli_fetch_assoc($rslijst);
$totalRows_rslijst = mysqli_num_rows($rslijst);

$eurodat = substr($row_rslijst['datum'],8,2).substr($row_rslijst['datum'],4,1).substr($row_rslijst['datum'],5,2).substr($row_rslijst['datum'],4,1).substr($row_rslijst['datum'],0,4);
$vandaagdatum = substr($datum,8,2).substr($datum,4,1).substr($datum,5,2).substr($datum,4,1).substr($datum,0,4);
?>


<h3><font color="red">Datum vandaag = <?php echo $vandaagdatum ?></font></h3><br /><h5>
 
<table width="780" height="87" border="0" cellspacing="2">
  <tr>
    <!--td width="80" align="center"><div align="left"><strong><font color="#006600">Activit.nr</font></strong></div></td-->
    <td width="399" align="center"><div align="left"><strong><font color="#006600">Omschrijving van de activiteit</font></strong></div></td>
    <td width="117" align="center"><div align="left"><strong><font color="#006600">Datum activiteit</font></strong></div></td>
    <td width="140">&nbsp;</td>
  </tr>
 
  <?php
$i
= 0;
 do {
$i++;
    if ($i % 2)
    {

    $achtergrond = "#f1f3de"; //licht blauw
     } else {
    $achtergrond = "#dcdcdc"; //licht grijs
     }
?>

    <tr bgcolor="<?php echo $achtergrond; ?>">
      <!--td align="center"><div align="left"><?php echo $row_rslijst['activiteitnr']; ?></div></td-->
      <td><?php echo $row_rslijst['omschrijving']; ?></td>
      <td align="center"><?php $eurodat = substr($row_rslijst['datum'],8,2).substr($row_rslijst['datum'],4,1).substr($row_rslijst['datum'],5,2).substr($row_rslijst['datum'],4,1).substr($row_rslijst['datum'],0,4);echo $eurodat; ?></td>
      
      <!--td align="center"><!--div align="left"><a href="?activiteitnr=<?php echo $row_rslijst['activiteitnr']; ?>&amp;pagina=bestelformulieractiviteit&amp;navigatie=1">Info</a></div></td-->
    </tr>
    <?php } while ($row_rslijst = mysqli_fetch_assoc($rslijst)); ?>
</table></h5>
Gewijzigd op 01/11/2018 22:56:23 door - Ariën -
 
Hugo Verlinden

Hugo Verlinden

01/11/2018 23:06:53
Quote Anchor link
Hallo Ariën bedankt ik ga dat morgen eens uitproberen veel groeten Hugo
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/11/2018 23:54:51
Quote Anchor link
Nog wat aandachts-/verbeterpunten:
* Voor het formatteren van datums en bedragen zou je functies kunnen introduceren zodat je deze opmaak op één plek vastlegt, en ook op één plek kunt aanpassen.
* Misschien ook een idee om functies voor output escaping (voor het ontdoen van enige speciale betekenis van tekst binnen een bepaalde context) te introduceren?
 
Hugo Verlinden

Hugo Verlinden

02/11/2018 09:06:46
Quote Anchor link
Thomas, bedankt voor de reactie, ik begrijp dat de scripts niet ideaal zijn, maar ze zijn opgemaakt door DreamWeaver. Zelf ken ik er te weinig van. Gr Hugo
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/11/2018 09:30:11
Quote Anchor link
Ik hoor graag of de opgeknapte code werkt, Hugo. :-)
 
Hugo Verlinden

Hugo Verlinden

02/11/2018 10:10:45
Quote Anchor link
Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, null given in /customers/2/3/3/vkpidpawinkel.be/httpd.www/agenda.php on line 16 Warning: mysqli_error() expects parameter 1 to be mysqli, null given in /customers/2/3/3/vkpidpawinkel.be/httpd.www/agenda.php on line 16

Dit is de errorcode, bedankt en groetjes
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/11/2018 10:13:16
Quote Anchor link
Dan mis je jouw geincludeerde nieuwe bestand met de connectie.

Connections/verb1.php
Die moet je ook even vervangen.
Gewijzigd op 02/11/2018 10:14:21 door - Ariën -
 
Hugo Verlinden

Hugo Verlinden

02/11/2018 17:19:56
Quote Anchor link
Ik heb verb1 nog eens vervangen en mijn gegevens ingevuld maar nog steeds dezelfde fout gr en dank
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/11/2018 17:21:40
Quote Anchor link
Dan mis je de include() functie.
Gewijzigd op 02/11/2018 17:21:57 door - Ariën -
 
Hugo Verlinden

Hugo Verlinden

02/11/2018 17:25:39
Quote Anchor link
Ariën het werkt nu kreeg nog een error over een veld, maar bleek dat ik de titel van het veld niet goed had ingebracht. Maar nu werkt het. Bestaat er geen lijst met de commando's van 5.6 en 7.2? Gr Hugo
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/11/2018 17:40:00
Quote Anchor link
Er zijn wel migratielijstenvoor upgrades en functie-pagina's.
 
Hugo Verlinden

Hugo Verlinden

03/11/2018 12:15:24
Quote Anchor link
Nogmaals bedankt, ik heb nog één pagina die moet aangepast worden maar ga eerst uw script proberen te lezen en de andere aan te passen. Gr Hugo
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.