Mijn db query script werkt niet goed

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan

Stefan

13/10/2005 23:11:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben bezig om onze starwars jk3 (quake based) bot om te zetten in php , zodat iedereen er gebruik van kan maken.

het moet dus zo worden dat als iemand een zin in het input box typt , hij de overeen komende vragen en antwoorden opzoekt , daaruit weer preciezer zoekt en dan een van de meest overeenkomende antwoorden terug naar de game server stuurd via rcon.

Voorbeeld:

iemand zegt: where the hell is the shop , dan zoekt hij voor: where , the , hell , is , the ,shop

en moet hij alle resultaten echoén om te laten zien of de eerste stap goed werkt.

Het werkt alleen nog niet helemaal dit is wat ik tot nu toe heb in de database:

id |question | answer
1 |where shop |The shop is near the bar.
2 |what the hell | This is heaven!
3 |Where is bar |The bar is near the shop.
4 |Is difficult bot |No it is not difficult to be a bot.
5 |go home |No I don't want to go home!

Dit is mijn script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php require ('includes/connect.php') ;?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>Bot</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
</head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
If (!isset($_POST['submit'])){
?>

<table style="width: 100%;">
<tr>
<form action="index.php" method="post"></td>
<td></td>
</tr>
<tr>
<td style="width: 40%;">Input</td>
<td style="width: 60%;"><input type="text" name="input" size="30" />
</tr>
<tr>
<td style="width: 40%;"></td>
<td style="width: 60%;"><input style="width:30%;" type="submit" name="submit" value="Submit" /></form></td>
</tr>
</table>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
}Else{
$inputnot = trim($_POST['input']);
$inputnot = str_replace('.',' ',$inputnot);
$inputnot = str_replace('?',' ',$inputnot);
$inputnot = str_replace(',',' ',$inputnot);
$inputnot = str_replace(':',' ',$inputnot);
$inputnot = str_replace(';',' ',$inputnot);
$inputnot = str_replace('  ',' ',$inputnot);//moet 2 keer om de "bla , bla" dingen op te lossen
$inputnot = str_replace('  ',' ',$inputnot);
$inputarray = explode(" ", $inputnot);

$aantalwrd = count($inputarray); //aantal woorden tellen
$count = -1;
while ($count < $aantalwrd -1) //Opent een while loop waarvan de commandos uitgevoerd worden totdat $count gelijk is aan het aantal woorden in de array.
{
    $count++;
    If ($count == 0){
    $newarray[$count] = " like '%".$inputarray[$count]."%'"; //voor eerste woord in de zin like
    }ELSE{
    $newarray[$count] = " OR question like '%".$inputarray[$count]."%'";// voor andere woorden or like
  }
}


for ($count = -1; $count < $aantalwrd -1; $count++)
{

   $achterelkaar = $achterelkaar.$newarray[$count];// alles uit de array in 1 variabele stoppen
}



$query =(mysql_query('SELECT question FROM general WHERE question '.$achterelkaar.'')or die ( mysql_error( ))); //query uitvoeren
while($record = mysql_fetch_object($query)){
  echo $record->question;

  }
  //resultaten laten zien

//<META HTTP-EQUIV="refresh" content="10; url=index.php">


}
?>

</body>
</html>


hier is een voorbeeld van wat ik tot nu toe heb:

http://bot.pipobona.com/index.php


het werkt nog niet goed , als ik iets intyp bijvoorbeeld: where is the shop , dan echoéd hij niks , zelfs als ik letterlijk : where shop intyp doet hij niks.

wat doe ik fout? ik hoop dat jullie het antwoord weten
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 14:33:34
 
Martijn B

Martijn B

13/10/2005 23:45:00
Quote Anchor link
Je query klopt niet.

Dit:

'SELECT question FROM general WHERE question '.$achterelkaar.''

Moet zijn:

'SELECT question FROM general WHERE question = \'' . $achterelkaar . '\''
Gewijzigd op 13/10/2005 23:47:00 door Martijn B
 
Stefan

Stefan

14/10/2005 14:10:00
Quote Anchor link
als ik het op die manier doe krijg ik deze error:

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'where%' OR question like '%is%' OR question like '%the%' OR question like ' at line 1
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

14/10/2005 14:16:00
Quote Anchor link
('SELECT question FROM general WHERE = question '.$achterelkaar)

Zo zou het denk ik wel moeten werken...
Anders echo ik meestal de query. Het resultaat (ookal komt er `array` uit, je weet dat er dus resultaat is).
Dan kan je zien waar de fout zit...
 
Stefan

Stefan

14/10/2005 14:17:00
Quote Anchor link
ik zla het wel even echoén en het hier posten
 
Stefan

Stefan

14/10/2005 14:19:00
Quote Anchor link
hij geeft deze query wanneer ik : where is the shop ? intyp.

SELECT question FROM general WHERE question like '%where%' OR question like '%is%' OR question like '%the%' OR question like '%shop%'
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

14/10/2005 14:24:00
Quote Anchor link
Van mijn post moet je ook weinig aantrekken, had niet goed gekeken... Die variabele is een stuk query :$

En als je met haakjes gaat werken?

Dus WHERE
(question LIKE %where%) OR (question LIKE %the%) enz...

Weet niet of het werkt...

Edit:
Als je met LIKE en %'en werkt, moet je er dan wel >> ' << omheen zetten?
Gewijzigd op 14/10/2005 14:25:00 door Willem Jan Z
 
Stefan

Stefan

14/10/2005 14:30:00
Quote Anchor link
tsja , ik ben daar niet zo ervaren mee , ik heb hier een beetje gekeken:

http://designhulp.nl/forum/programmeren/php/4730/1
 
Willem vp

Willem vp

14/10/2005 14:48:00
Quote Anchor link
Als je strings gebruikt in je query, moet je die altijd tussen quotes zetten, ook als je wildcards als % en _ gebruikt.
 
- SanThe -

- SanThe -

14/10/2005 15:34:00
Quote Anchor link
SELECT question FROM general WHERE question like '%where%' OR question like '%is%' OR question like '%the%' OR question like '%shop%'

Als dit de echo van je query is, dan is die toch goed?
 
Stefan

Stefan

14/10/2005 16:40:00
Quote Anchor link
dan zit er ergens anders een fout in denk , want ik krijg geen resultaten op mijn beeldscherm
 
- SanThe -

- SanThe -

14/10/2005 16:59:00
Quote Anchor link
En hij geeft geen error?
 
Stefan

Stefan

14/10/2005 17:01:00
Quote Anchor link
nee
 
- SanThe -

- SanThe -

14/10/2005 17:07:00
Quote Anchor link
SELECT question FROM general WHERE question like '%where%' OR question like '%is%' OR question like '%the%' OR question like '%shop%'

verander die query heel even in

SELECT question FROM general WHERE 1

en kijk eens of je dan wel output hebt.
 
Stefan

Stefan

14/10/2005 17:10:00
Quote Anchor link
nee :S
 
- SanThe -

- SanThe -

14/10/2005 17:16:00
Quote Anchor link
Zet bovenin je script eens alle error reporting aan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
error_reporting(E_ALL);
?>
 
Barman V

Barman V

14/10/2005 17:54:00
Quote Anchor link
Ligt het misschien aan de volledige regel?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
= (mysql_query("SELECT question FROM general WHERE question like '%where%' OR question like '%is%' OR question like '%the%' OR question like '%shop%'") or die ( mysql_error( ))); //query uitvoeren
?>

Probeer eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
= mysql_query("SELECT question FROM general WHERE question like '%where%' OR question like '%is%' OR question like '%the%' OR question like '%shop%'") or die (mysql_error()); //query uitvoeren
?>


Dus zonder de extra ( en )
 
Stefan

Stefan

14/10/2005 19:08:00
Quote Anchor link
dit krijg ik als ik de error reporting aanzet:

Notice: Undefined offset: -1 in /home/contracts/CN20050639/bot/index.php on line 54


Notice: Undefined variable: achterelkaar in /home/contracts/CN20050639/bot/index.php on line 54
Gewijzigd op 14/10/2005 19:09:00 door Stefan
 
Stefan

Stefan

14/10/2005 19:14:00
Quote Anchor link
nadat ik deze fouten heb verbeterd doet hij het eindelijk !

heel erg bedankt voor al jullie hulp.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.