Mijn eerste OOP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »
Hendrik de Jager

Hendrik de Jager

01/02/2011 17:33:41
Quote Anchor link
Hallo Heren,

Ik ben vandaag begonnen met OOP, na een uurtje of 2 gewerkt te hebben aan een scriptje zou ik graag jullie commentaar/tips willen op mijn script, alvast bedankt.

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
include ('cache.class.php');

$cache = new Cache;
$cache->setCacheTime(10);

if ($cache->existCheck() && $cache->validCheck()) {
    include($cache->getCachefile());
    exit;
}

ob_start();
?>


<html>
<head>
Head.
</head>
<body>
</body>
</html>

<?php
$cache
->writeCache(ob_get_contents());
ob_end_flush();
?>


cache.class.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
class Cache {
    private $_cachefile;
    private $_cacheTime;
    
    //Cache will be made of the current file.
    public function __construct() {
        $this->_cachefile = 'cache' . $_SERVER['PHP_SELF'];
    }

    
    //Sets the lifetime of the cached file.
    public function setCacheTime($time) {
        $this->_cacheTime = $time;
    }

    
    //Returns the name of the cachefile.
    public function getCachefile() {
        return $this->_cachefile;
    }

    
    //Returns the name of the lifetime of the cached file.
    public function getCacheTime() {
        return $this->_cacheTime;
    }

    
    //Returns true cache is valid.
    public function validCheck() {
        if (time() - $this->_cacheTime < filemtime($this->_cachefile)) {
            return true;
        }

        else {
            return false;
        }
    }

    
    //Returns true if file exists.
    public function existCheck() {
        if (file_exists($this->_cachefile)) {
            return true;
        }

        else {
            return false;
        }
    }

    
    //Writes the cache to the file.
    public function writeCache($text) {
        if (empty($this->_cacheTime)) {
            echo '<br/><b>Error</b>: Function: "' . __FUNCTION__ . '" requires CacheTime, please set with function "setCacheTime"';
            exit;
        }

        $fp = fopen($this->getCachefile(), 'w');
        fwrite($fp, '<!--Cached ' . date("d-m-Y H:i:s",time()+3600) . '--> ' . $text);
        fclose($fp);
    }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 02:20:17
 
Wouter J

Wouter J

01/02/2011 17:59:19
Quote Anchor link
- Doe nooit een echo in een method. Je moet zo'n waarde altijd returnen. Mooier zou zijn als je gebruikt maakt van een eigen foutafhandeling met bijv. een method getError() en nog mooier is gebruik maken van exceptions en daarmee de error opvangen.
- Verder zie ik dit als een verzameling van functies in een class. Dit is geen OOP. OOP is vooral het denken in objecten: Elk object is een class, elk eigenschap is een propertie en elk verandering is een method.
- Je class is al cache, dus de properties moeten niet _cacheiets heten maar _iets. Dit zelfde geld ook voor de functies. Je hebt het object cache en als je de file wilt krijgen gebruik je cache::getFile().
 
Hendrik de Jager

Hendrik de Jager

01/02/2011 21:34:21
Quote Anchor link
Wouter J op 01/02/2011 17:59:19:
- Doe nooit een echo in een method. Je moet zo'n waarde altijd returnen. Mooier zou zijn als je gebruikt maakt van een eigen foutafhandeling met bijv. een method getError() en nog mooier is gebruik maken van exceptions en daarmee de error opvangen.
- Verder zie ik dit als een verzameling van functies in een class. Dit is geen OOP. OOP is vooral het denken in objecten: Elk object is een class, elk eigenschap is een propertie en elk verandering is een method.
- Je class is al cache, dus de properties moeten niet _cacheiets heten maar _iets. Dit zelfde geld ook voor de functies. Je hebt het object cache en als je de file wilt krijgen gebruik je cache::getFile().

Bedankt voor je reactie, heb ik veel aan.

Nog andere mensen die er wat in zien ? :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/02/2011 21:37:20
 
Wouter J

Wouter J

01/02/2011 21:48:57
Quote Anchor link
En als je de OOP denkwijze wilt leren begrijpen, dat leg ik kort uit in dit topic: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/oop-login/75926/
 
Pim -

Pim -

01/02/2011 22:44:13
Quote Anchor link
Je kan de naam van de cache beter injecteren injecteren in je constructor: Cache::__construct($fileName)

Meestal is de cache klasse een cache-manager, geen cache-item. Het is dus meer
$cache->set($name, $value[, $lifetime]) en $cache->get($name). Jouw keuze maakt meer abstractie (bijvoorbeeld het aanbieden van meerdere opslagmechanismen) ingewikkelder.
 
Hendrik de Jager

Hendrik de Jager

01/02/2011 22:49:33
Quote Anchor link
Pim - op 01/02/2011 22:44:13:
Je kan de naam van de cache beter injecteren injecteren in je constructor: Cache::__construct($fileName)

Meestal is de cache klasse een cache-manager, geen cache-item. Het is dus meer
$cache->set($name, $value[, $lifetime]) en $cache->get($name). Jouw keuze maakt meer abstractie (bijvoorbeeld het aanbieden van meerdere opslagmechanismen) ingewikkelder.

Oke klinkt goed, het kwartje valt, maar ik snap het verschil tussen "::" en "->" nog niet helemaal, wanner gebruik je nu precies "::"?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.