Mijn eigen gastenboek

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Sven b

Sven b

01/06/2011 07:43:42
Quote Anchor link
Hallo,

Dit is een flink project voor mij. Ik ben eigenlijk pas 3 weken bezig en niet eens fulltime om deze code te krijgen. Ik blijf tegen dingen aanlopen en wil graag wat advies.

In de volgende code heb ik mijn eigen gastenboek gemaakt. Dit wordt met 2 bestanden gedaan. Dit bestand verwerkt het gastenboek. Ik heb tot nu toe 2 velden. 1 voor de naam en de andere voor het bericht. Daaronder heb ik dan een overzicht wat mensen plaatsen. In dit bestand wil ik ook de datum van wanneer het gepost is in de database plaatsen. Ik krijg de tijd en datum perfect op de site te zien, maar ik krijg het niet in de database. Heeft iemand tips?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$adatum
= date('D d/m/Y - H:i', +strtotime('2 hours'));
$naam = mysql_real_escape_string (htmlentities($_POST['naam']));
$bericht = mysql_real_escape_string (htmlentities($_POST['bericht']));
$count = mysql_query("SELECT COUNT(1) FROM `temp` WHERE `naam` = '{$naam}' AND `bericht` = '{$bericht}'");
$count = mysql_result($count,0);
if ( $count >= '1' ) {
    echo "Error dit bericht is al lang hier op gezet.";
}

else {
    mysql_query ("INSERT INTO `temp` (`naam`,`bericht`,'adatum') VALUES ('{$naam}','{$bericht}','{$adatum}')");
    echo "Je bericht is geplaatst op $adatum";
}

?>
Gewijzigd op 01/06/2011 07:44:52 door Sven b
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 06:42:59
 
Erik van de Locht

Erik van de Locht

01/06/2011 08:14:56
Quote Anchor link
Is je datum-kolom in de database een datetime veld? Zo ja, dan wil je de datum met een verkeerd formaat in de database zetten. Zo nee, wat voor veld heb je er dan van gemaakt?

Bij datetime velden kun je de mysql functie NOW() gebruiken voor het inserten.

Je moet trouwens even een tutorial opzoeken over foutafhandeling, veel eventuele fouten doe je nu namelijk niets mee. Het tellen van resultaten kan overigens met mysql_num_rows(). Die returnt een integer, dus dan moet je het resultaat vergelijken met 1 en niet met '1'.
Gewijzigd op 01/06/2011 08:19:00 door Erik van de Locht
 
Wouter J

Wouter J

01/06/2011 08:52:05
Quote Anchor link
Daarnaast is het zo dat je beter geen backtricks in je query kan gebruiken. En haal intergers (getallen) altijd buiten quotes, dus niet '1' maar 1.
Daarnaast moet je ook altijd variabelen buiten de quotes halen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$naam
= 'Sven';
echo 'Hallo '.$naam;
?>
 
Sven b

Sven b

01/06/2011 10:12:01
Quote Anchor link
t
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$adatum
= date('D d/m/Y - H:i', +strtotime('2 hours'));
$naam = mysql_real_escape_string (htmlentities($_POST['naam']));
$bericht = mysql_real_escape_string (htmlentities($_POST['bericht']));
$count = mysql_query("SELECT COUNT(1) FROM `temp` WHERE `naam` = '{$naam}' AND `bericht` = '{$bericht}'");
$count = mysql_result($count,0);
if ( $count >= 1 ) {
    echo "Error dit bericht is al lang hier op gezet.";
}

else {
    mysql_query ("INSERT INTO `temp` (`naam`,`bericht`,'adatum') VALUES ('{$naam}','{$bericht}','{$adatum}')");
    echo 'Je bericht is geplaatst op' .$adatum;
}

?>


Wat bedoel je precies met backtricks?

Wat als ik nu wil zeggen: Hallo $naam, is te gek!
$deel1 = 'Hallo,';
$deel2 = 'is te gek!';

echo $deel1.''.$naam,.''.$deel2; ? Ik neem aan wanneer je variabelen buiten je quotes zet dat dit sneller werkt?

Ik heb een timestamp in mijn table gebruikt. Dit kan niet werken of moet ik het dan anders aanpakken? Ik kan wel die msql functie NOW toepassen, maar ik moet er wel 2 uur aan toevoegen, omdat de tijd die ik bij default krijg te zien 2 uur achterloopt. Hier heb ik al eerder mee lopen rotzooien en dit heb ik tot nu toe gefixed, maar ik moet het nu dus allemaal omgooien? Ik zou $adatum toch wel in mijn database moeten krijgen? Hij staat precies goed. d/m/Y en H:i.

Groetjes Sven
 
Rick van Riel

Rick van Riel

01/06/2011 10:21:17
Quote Anchor link
Sven kijk hier is voor wat meer informatie over de datetime functie.

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/datetime.html
 
Sven b

Sven b

01/06/2011 10:50:34
Quote Anchor link
Oke, ik heb het gelezen. Nu zie ik dat de date() die ik gebruikte niet bedoeld is om H:i te genereren, terwijl in mijn script toch een H:i gegenereerd wordt. Hoe kan dit?

Als ik het verander in date verander in datetime en een timestamp in mijn db heb dan zou het dus wel moeten werken?
 
- SanThe -

- SanThe -

01/06/2011 10:52:52
Quote Anchor link
Zoals reeds is gezegd, géén date() gebruiken in sql:

Erik van de Locht op 01/06/2011 08:14:56:
Is je datum-kolom in de database een datetime veld?
Bij datetime velden kun je de mysql functie NOW() gebruiken voor het inserten.
 
Sven b

Sven b

01/06/2011 11:22:28
Quote Anchor link
Oke, voor iemand die wel mijn berichten volledig leest. Ik ben een newbie en ben al langer bezig met die timestamp datime en dates en het is een potje ingewikkeld. Ik snap er de niets van, omdat het echt verwarrend is en er zijn weinig goede tutorials hierover.

Ik kan een tijd in mijn database krijgen. Ik kan dit zelfs door mijn php database laten doen, maar zoals ik al zei ik moet er 2 uur aan toevoegen. Dus NOW is niet wat ik wil. Ik kan het ook niet oproepen.

Ja, ik heb het wel geprobeerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$adatum
= datetime('D d/m/Y - H:i:s'); //* dit werkt ook niet..
$testdatum = SELECT NOW ('d/m/Y - H:i:s'); //* ik heb ook zonder SELECT geprobeerd, maar dat helpt niet.
$naam = mysql_real_escape_string (htmlentities($_POST['naam']));
$bericht = mysql_real_escape_string (htmlentities($_POST['bericht']));
$count = mysql_query("SELECT COUNT(1) FROM `temp` WHERE `naam` = '{$naam}' AND `bericht` = '{$bericht}'");
$count = mysql_result($count,0);
if ( $count >= 1 ) {
    echo "Error dit bericht is al lang hier op gezet.";
}

else {
    mysql_query ("INSERT INTO `temp` (`naam`,`bericht`,'adatum') VALUES ('{$naam}','{$bericht}','{$adatum}')");
    echo 'Je bericht is geplaatst op' .$testdatum;

?>
Gewijzigd op 01/06/2011 11:23:02 door Sven b
 
- SanThe -

- SanThe -

01/06/2011 11:30:46
Quote Anchor link
Sven b op 01/06/2011 11:22:28:
Oke, voor iemand die wel mijn berichten volledig leest.


Nu vallen er veel mensen af.
Succes verder.
 
Sven b

Sven b

01/06/2011 11:33:23
Quote Anchor link
Bedankt voor de opbouwende feedback die mij totaal niet verder helpt.
 
- SanThe -

- SanThe -

01/06/2011 11:36:45
Quote Anchor link
Ik probeerde je de goede richting op te sturen, maar blijkbaar wil jij een kant en klare oplossing. Tja, dan zul je geduld moeten hebben totdat iemand die wil geven. Tip: Google eens op DATE en TIME functies van MySQL.
 
Sven b

Sven b

01/06/2011 11:38:57
Quote Anchor link
- SanThe - op 01/06/2011 10:52:52:
Zoals reeds is gezegd, géén date() gebruiken in sql:

Erik van de Locht op 01/06/2011 08:14:56:
Is je datum-kolom in de database een datetime veld?
Bij datetime velden kun je de mysql functie NOW() gebruiken voor het inserten.




Zoals wat reeds is gezegd is hetgeen wat ik zelf heb gezegd!

Zoals wat Erik Zei is datgeen waar ik al op gereageerd had dat ik niet wist hoe ik het moest inzetten en dat ik er alsnog 2 uur aan toe moet voegen. Dit laat geen enkele tutorial zien.

Dus... graag mijn berichten ook lezen.
 
Rick van Riel

Rick van Riel

01/06/2011 11:41:32
Quote Anchor link
Als je de link die ik je had gestuurd goed had gelezen dan zou je zien dat het formaat van de datetime functie "YYYY-MM-DD HH:MM:SS" is. In de php date functie zou dit dus "Y-m-d H:i:s" zijn. Je query zal daarom waarschijnlijk ook een error weergeven maar toch de rest van de data wel wegschrijven.

Als je in de plaats van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$count = mysql_query("SELECT COUNT(1) FROM `temp` WHERE `naam` = '{$naam}' AND `bericht` = '{$bericht}'");


Dit neer zet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$result
= mysql_query("SELECT COUNT(1) FROM temp WHERE naam = '".$naam."' AND bericht = '".$bericht);
if (!$result) {
    die('Invalid query: ' . mysql_error());
}

?>


Dan kun je zien wanneer er een fout zit in je query. Zo kun je gericht zoeken op google als er iets verkeerd gaat.

Het probleem dat de NOW() functie 2 uur verkeerd staat komt denk ik door de tijd van de server. Misschien is deze niet in Nederland gehost.

Ik denk trouwens dat je voor de datum gewoon een TIMESTAMP kunt gebruiken als deze wel de juiste datum meegeeft. Op deze manier hoef je de datum namelijk niet via de query in je database te zetten maar wordt deze aangemaakt als er een nieuwe rij in de database wordt gezet.

Hoop dat je hier wat aan hebt.
 
- SanThe -

- SanThe -

01/06/2011 11:42:46
Quote Anchor link
En waarom 2 uur erbij tellen?
Zit je in een andere tijdzone? Kijk dan daar eens naar op php.net.
 
Sven b

Sven b

01/06/2011 11:45:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$datum
= date ('dd/mm/Y - H:i:s');
echo $datum;
?>

Dit werkt.. alleen mag ik dus geen date () gebruiken, waarom snap ik niet precies, maar goed.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$datum = datetime ('dd/mm/Y - H:i:s');
echo $datum;
?>


Dit werkt niet.. waarom snap ik niet, omdat date datetime en timestamp families van elkaar zijn en dus op de zelfde manier inzetbaar zouden moeten zijn. Toch?

Dus ik krijg wel wat op mijn scherm, maar wanneer ik hier 2 uur aan toe wil voegen is dat wat lastiger. Al lukt dat ook..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$datum
= date ('dd/mm/Y - H:i', +strtotime('2hours'));
echo $datum; //* nu krijg ik NL tijd

?>


Dit werkt ook, maar wanneer ik het in de database wil stoppen werkt het niet meer. Dus ik weet wel iets van date en datetime en timestamp, maar ik snap niet hoe ik het moet toepassen. Ik wil niet perse een directe oplossing. Zoals je ziet probeer ik het zelf wel uit en doe ik mijn best om er iets van te maken. Misschien slaat mijn script nergens op, maar ik probeer...
Gewijzigd op 01/06/2011 11:47:20 door Sven b
 
- SanThe -

- SanThe -

01/06/2011 11:55:08
Quote Anchor link
Het enig juiste format voor de database is dit:

Rick van Riel op 01/06/2011 11:41:32:
YYYY-MM-DD HH:MM:SS


En het databaseveld moet een DATETIME zijn (of DATE als je geen tijd wilt opslaan).
 
Sven b

Sven b

01/06/2011 15:02:10
Quote Anchor link
Oke, dat tijd gedoe is maar rot om uit te zoeken. te veel mogelijkheden en de tutorials die ik probeer of volg die helpen me niet.

Nu gebruik ik de NOW functie zoals men mij adviseerd, maar uiteraard werkt dit bij mij niet. Ik doe precies zoals in de tutorial staat omschreven. Uiteraard heeft de hele code zo geen zin, omdat ik er twee uur aan wil toevoegen, omdat dit geen NL tijd is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
  $sql
= "
  INSERT INTO tabel
  (datumtijdveld)
  VALUES
  (NOW())
  "
;
?>



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$adatum
= date("D d-m-Y H:i", +strtotime('2hours'));
$naam = mysql_real_escape_string (htmlentities($_POST['naam']));
$bericht = mysql_real_escape_string (htmlentities($_POST['bericht']));
$count = mysql_query("SELECT COUNT(1) FROM `temp` WHERE `naam` = '{$naam}' AND `bericht` = '{$bericht}'");
$count = mysql_result($count,0);
if ( $count >= 1 ) {
    echo "Error dit bericht is al lang hier op gezet.";
}

 else {
    mysql_query ("INSERT INTO `temp` (`naam`,`bericht`,'adatum') VALUES ('{$naam}','{$bericht}','(NOW())'");
    echo 'Je bericht is geplaatst op' .$adatum;
}

?>



Toevoeging op 01/06/2011 15:06:10:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$tijd = date ('H:i:s', +strtotime('2hours');
$datum = date ('d/m/y');
echo $tijd. $datum;


Dit laat precies zien wat ik wil, maar ik kan dit niet zo vastleggen? Dit haal ik rechtstreeks uit een video tutorial. Iemand die 250 tutorials op php gebied heeft geschreven. Zelfs hij behandeld niet de datetime....

Te frustrerend.

Toevoeging op 01/06/2011 15:53:21:

Aangezien niemand me helpt blijf ik wat dingetjes testen, maar tevergeefs...



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 'true');
$date = $_POST['date'];
$newdate = date("Y-m-d H:i:s", strtotime('$date');
$adatum = date("D d-m-Y H:i", +strtotime('2hours'));
$naam = mysql_real_escape_string (htmlentities($_POST['naam']));
$bericht = mysql_real_escape_string (htmlentities($_POST['bericht']));
$count = mysql_query("SELECT COUNT(1) FROM `temp` WHERE `naam` = '{$naam}' AND `bericht` = '{$bericht}'");
$count = mysql_result($count,0);
if ( $count >= 1 ) {
    echo "Error dit bericht is al lang hier op gezet.";
}

 else {
    mysql_query ("INSERT INTO `temp` (`naam`,`bericht`,'adatum') VALUES ('{$naam}','{$bericht}','{$_POST['date']}')");
    echo 'Je bericht is geplaatst op' .$adatum;
}

?>


Toevoeging op 01/06/2011 15:58:54:

Ik ben hier te lang mee bezig... van vanochtend en tot nu en niet alleen vandaag dat die date time en timestamp en datetime me gruwelijk irriteren.

Waarschijnlijk zal het zeer simpel zijn. Zeker zal ik nu beetje irritant overkomen, maar dit geval gaat me echt te ver. Normaal vind ik wel redelijk snel een oplossing en kom ik er wel uit. Normaal zou ik ook suggesties doen hoe ik het zou aanpakken, maar hier heb ik geen idee bij.
 
Rick van Riel

Rick van Riel

01/06/2011 16:14:10
Quote Anchor link
Zoals ik in mijn vorige post al zij het probleem met de tijd komt waarschijnlijk door de tijd van de server. De NOW() functie pakt namelijk de tijd van server. Ik zou even contact opnemen met je host en dan aan hun vragen of dat zo hoort. Als dit zo is raad ik je aan om gewoon een Nederlandse host te nemen (Als je die al had een andere host).

Neem bijv. http://www.antagonist.nl/, super goede host.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/06/2011 16:29:30
Quote Anchor link
Of Deziweb.nl :-)
 
Erik van de Locht

Erik van de Locht

01/06/2011 16:37:13
Quote Anchor link
Mocht je toch graag 2 uur aan de datum van een datetime veld toevoegen wanneer je selecteert:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
select date_add(datumtijdveld, interval 2 hours) as tijd from tabel
 
Sven b

Sven b

01/06/2011 17:59:34
Quote Anchor link
Dus eigenlijk zeggen jullie... als je host tijd niet gelijk loopt met NL tijd dan meot je een andere host zoeken? Of je moet genoegen nemen met het invoeren van een tijdstip die 2 uur achterloopt en dan moet je wanneer je hem eruit haalt er 2 uur aan toevoegen, zodat het correct op je site komt te staan? Aargh, dan had ik allang gehad wat ik zocht. Ik kan namelijk mijn php admin al de tijd aan de table automatisch laten toevoegen. Wanneer ik deze uitlees kan ik er 2 uur aan toevoegen. Ik ben beetje pietje precies en wilde hier geen genoegen mee nemen, maar zal dit dus wel moeten doen?

Begrijp ik dit goed?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.